Projekty na rok 2013

Založil William, 15.01.2013, 13:27:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

William

Ahoj, s novým rokem začínají nové projekty a určitě nejsem jediný, koho zajímá, co má kdo v plánu. Napište nám, co plánujete postavit, zkompletovat, a na co vše se můžeme těšit.

Začnu sám:

Chtěl bych:

  • zkompletovat Dino - Chybí mi HQ odmisbovat a Napsat velkou recenzi.
  • zkompletovat PM - Chybí mi Magma mech, Underground Mining Station a Rock Wrecker(mám jen Misb a chci si postavit.) - Napsat velkou recenzi.
  • Roztřídit lego - Used sety co mám napytlíčkovaný a neplánuji je mít na sbírku bych chtěl nějakým rozumným způsobem roztřídit podle dílů, ideálně do mars skříněk nebo něco podobného
  • Rozšířit BL - bohužel závisí na tom jak dobře se bude prodávat a co se sežene za levno, do kapsy je velice mělko.
  • Vyřadit pár věcí ze sbírky a prodat, protože je škoda to rozebrat na díly.
  • Vytvořit pár PM MOCů, snad dokážutaky něco slušného vytvořit.
  • A rád bych i podpořil kostky na Lipně. Přestože zatím o nic není zájem, třeba se zadaří.



Přikládám i fotku nekompletní sbírky PM

William

Luky1987

#1
Zajímavé téma.
Já budu 24.1. až 26.1.2013 montovat Lipno Point - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=38723.0
Poté budu do 31.5.2013 bojovat se Space Pointem - http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=40058.0
Přes léto bych rád postavil zase nějaký svůj MOC, ale ještě nevím přesně, co to bude...
Na podzim si udělám pauzu a před vánoci si složím asi 10 SW setů, které na mě již skoro rok koukají a čekají ;)

Raistlin M

#2
Tak to je něco pro mě. Předsevzetí nedělám, ale v plánu mám leccos.  ;D

- Konečně dokompletovat sbírku Space Police. Už jsem byl blízko, když jsme nakupoval na BL v Kanadě, kde měli i pro mě poslední chybějící http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?S=6955-1. Byl ale bez návodu. Jen tak si to někde kliknout bez ohledu na cenu se mi nechce. Přez 2000 v českých se mi zdá moc.  M:Trony už kompletní konečně mám. Megacore Magnetizer mám dokonce dvakrát a nebýt před lety Vasykova zamilovaného pohledu na čerstvě postavený set, tak mám 3. 8)

- Zkusit se zúčastnit nějaké stavební soutěže. V létě jsem na písečnou měl už vymyšleno, ale nestíhal jsem dodělat si stavební místnost. Na tu ledovou už mám i připravené krom nápadu podložky s kompletním rozvržením, ale  finanční situace a 2 děti mě nenechají víc, než se věnovat Legu obchodně. Jakmile se ztratím do stavírny, tak ten mladší 5-letý, to začuje, přijde tam, sedne si ke stolu, začne si stavět a požaduje docela často pomoc, či radu. To si pak vzpomenu, že kvůli stavění z  Lega zapomenout si s Legem hrát a zanedbávat děti by asi bylo špatně a stavím mu střechu, hledám dílky na panáčky atd. Takže zatím mám jen to rozvržení na podložkách, nápad v hlavě a studii napůl zmrzlého potoka.

- Řádně protřídit už tak prořídlou sbírku. Momentálně "sčítám škody" na sbírce, po tom co jsem se musel zbavit všech MISB setů. Odhaduji že ze 800 setů zapsaných ve sbírce jich tak 1/3 je pryč (stále ještě po paměti promazávám souběžně starý Peeron a excelovou tabulku setů). Před Vánocemi šly pryč kompletní SantaFe a nějaké SW v neMISBu (starý Jabbas palace třeba) Postupně půjdou všechny SW. Některé sety si držím víckrát (westerny, staří ninjové , Castle) a pokud si chci kupovat nové sety a zároveň udržet dostatek těch starých, musím se něčeho vzdát. Naštěstí neustále ze 6-7 let starých krabic s KW lovím další a další sety, co jsem neměl, takže počet zase zvednu, jen to budou především staré sety. Těch nových se mi líbí málo na to, abych si je kupoval, když není moc volných prostředků. Spíš to řeším nákupem užitečných dílků.

- Znova rozjet BL. Časy, kdy jsem se s Kanalem přetahoval o čelo českých BL shopů jsou dávno pryč, ceny se řádně změnily a hlavně vyskočilo velké množství mladých šíbrů, kteří za ta léta postavili na nohy docela slušné shopy. Co se nabídky starých dílků do starých setu týká, už v konkurenci "milionáře" taky zaostávám. Jediné, v čem jsem konkurenceschopný je povětšinou vysoká kvalita USED dílů. To ale nikdo, kdo nenakoupí, neocení. Navíc současně s inventurou a přeceňováním BL ještě musím stíhat stavět sety a trochu se věnovat sbírce. Pro Lego nemám čas na Lego.

peter

Mým největším plánem je najít si čas pro LEGO. Bohužel tento úkol si už dávám letos třetím rokem a stále se to nedaří. Pokud by se to nějakým kouzlem podařilo, tak bych prvořadně chtěl dokončit svůj MOC, se kterým jsem začal před více jak třemi lety. Bohužel už teď ale trochu tuším, že to opět nevyjde a nakonec tento MOC skončí v propadlišti a to co z něj už je postaveno, bude sešrotováno. Tak snad se ukáži alespoň s něčím malým v nějaké zdejší soutěži.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

germik

Já to mám podobně - dostat se přes školu a další věci k Legu - hlavně postavit MOC do Lipno pointu - to mám v plánu až začne letní semestr a bude trochu volněji - teď se k tomu o víkendech při stěhování a zpívání moc nedostanu... :(

A potom, s ohledem na zbylé kostky postavit něco dalšího, abych využil ten Lugbulk :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Thrawn

#5
Stavba základny. Nakupuji "stavební materiál", takže jsou tomu podřízeny veškeré moje investice do Lega. Sem tam nějaký minifig a drobný set, ale nic velkého.

S tím související činnosti, jakože pořádně uspořádat sbírku, kostky apod., aby stavba šla pěkně od ruky.
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Colonel32

Pokračovat ve zbrojení armády  ;D

Ondra

#7
Modlit se aby příští rok vydali UCS volkswagena golfa k jeho 40. výročí  ;D .

winring

Tento rok bych rád:

- Dokončil katalogizaci sbírky (ještě je toho stále hodně).
- Rozhodl se, zda některé sety půjdou pryč, nebo si nechám vše i to, co již nepovažuji za dostatečně kvalitní do své sbírky.
- Protřízení mého lega z dětství a zkompletování setů podle ohranosti kostiček, ne pouze podle seznamu kostiček (např. 4558 Metroliner i přesto, že je ve velmi dobrém stavu, obsahuje kostky z jiných hodně hraných setů).
- Kontrola, zda již mám kompletní sbírku Agentů (u jednoho setu si teď nejsem jist, zda ho mám) a její prezentace.
- Dokompletování sbírky Indina Jonese (Chybí jen 7626 Jungle Cutter).
- Dokompletování sbírky Pirátů z Karibiku (Chybí ještě 4182 The Cannibal Escape, 4192 Fountain of Youth, 4193 The London Escape).
- Pokračovat v kompletaci LOTR a Hobit sbírky (Lotr chybí jen 9476 The Orc Forge, Z Hobita mám zatím jen 30212 Mirkwood Elf Guard a 30213 Gandalf at Dol Guldur).
- Doplňování a zlepšování sbírek M-tron, Blackron II, Spyrius, Ice-Planet, Exploriens, Space Police I a III a Futuronů.

Ale rozhodně to letos vše nestihnu. :)

William

Citace od: winring kdy 17.01.2013, 13:12:21
Tento rok bych rád:

Máme to hodně podobné, na konci roku zhodnotíme, jak jsme dopadli.  >:D

Colonel32

Já včera obdržel 40 minotaurů a pár dalších figurek, takže já už mám v podstatě splněno  ;D

William

No, tak to by sis měl vytyčit více ambiciózní plány  ;)

Colonel32

Právě přišel mail z legánie potvrzující objednávku (mimo jiné 50 rytířů z 9.), takže zbrojení bude vytrvale pokračovat. Hlavně čekám, až bude Rancor Pit se slevou 50%, protože se mi tam hrozně líbí Rancor a taky prase (Gamorrean Guard).

Ethan

Lego plány na rok 2013?

  • najít si víc času na Lego, přeci jen se dělí o čas s několika dalšími koníčky a melouchy
  • postavit co nejvíc modulárních domů, které by postupně měly začít nahrazovat ty oficiální na poličce
  • účastnit se aspoň jedné výstavy (ideálně s těmi moduláry)
  • našetřit víc na další LugBulk
  • kupovat už jen vybrané sety a jen za dobré ceny

Fox_25

#14
Dokopat se konečně k nákupu figů ice planet(3 je fakt málo), chybějících kostek a postavit jim pořádnou základnu.

Jenže to bych nesměl mít jako koníček hifi a fotografování které už skoro rok silně zanedbávám.

Darth

Původní projekt na rok 2013 skončit s Legem tak nějak nevychází, takže proběhlo znovuzvážení projektu a jeho změna na "omezení nákupů Lega co nejvíc to půjde". Zatím to moc nejde  ;D

Je půlka ledna a Lego už spolklo 8k :-\


SpCasPi000

Dá sa vôbec skončiť s Legom? Lebo ak áno, je to (mierne napísané) horšie ako dať sa vystreliť do voľného vesmíru bez kyslíka a ''visoru'' na prilbe  ;D
Ešte to obmedzenie chápem, nedostatok financií, miesta, času...
Tiež plánujem aspoň mierne spomalenie, čiže hlavne nekupovať blbosti ktoré nechcem a po pár rokoch čo zavadzajú aj tak idú z domu ďalej, aby ostalo viac na LB/BL a Space-Castle-Pirates MOCy a staré krásne setíky ktoré mi ešte stále chýbajú v zbierke.

Kuba

Můj plán je dokončit Castle MOC, který stavím od loňska. To největší co jsem zatim stvořil na ploše cca 100cmx60cm a už chybí hodně málo. 2,5 roku jsem zde nic neprezentoval, tak to tímto MOC napravím.

Druhý plán je, nakupovat méně lega a šetřit na auto.  ;D Jelikož většina loňských nákupů padla na můj MOC, tak to pujde, jelikož ho minimálně rok nechám v celku.

Třetí plán je pokusit se postavit i něco malého na téma Western, mám skoro všechny sety z dětství, které mi leží nevyužité ve skříni.



Raistlin M

Citace od: SpCasPi000 kdy 19.01.2013, 10:06:35
Dá sa vôbec skončiť s Legom? Lebo ak áno, je to (mierne napísané) horšie ako dať sa vystreliť do voľného vesmíru bez kyslíka a ''visoru'' na prilbe  ;D
Ešte to obmedzenie chápem, nedostatok financií, miesta, času...
Tiež plánujem aspoň mierne spomalenie, čiže hlavne nekupovať blbosti ktoré nechcem a po pár rokoch čo zavadzajú aj tak idú z domu ďalej, aby ostalo viac na LB/BL a Space-Castle-Pirates MOCy a staré krásne setíky ktoré mi ešte stále chýbajú v zbierke.
Dá se to naprosto neplánovaně. Pokud nahromadíš nesmírné hromady a nemáš to kde zpracovávat a přidáš k tomu, jak jsi sám uvedl nedostatek financí a času, najednou zjistíš, že jsi s Legem skončil a nevíš, jestli ještě začneš, ikdyž si pořád říkáš, že jo. Pokud by jsme se my nenastěhovali na statek se spoustou prostor, tak bych už asi Lego nedal dokupy. 5-6 let jsem to jen přetahával a už ve mě zrál nápad se toho hromadně zbavit. :)
Otázka ještě je, co to znamená skončit s Legem. ;)

Jean Vallette

Základním projektem je v rámci možností navázání na dětskou zálibu a kompletace některé ze sérií (aktuálně to vypadá na LOTR).  :)

Mr. Cube

Já chci vybudovat armádu uruk-hai, pořídit si ten UCS Orthank, pokud vyjde, a dodělat k tomu trošku zázemí, možná trošku zMOCovat. Ještě bych chtěl postavit vlastní Helmův Žleb, ale to asi až v 2014.  ;D