7634 - Tractor

Založil Vlada, 11.09.2009, 23:20:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 7634

Kategorie: Lego City
Rok vydání: 2009
Počet dílů: 78
Minifig: 1

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje dva sáčky, z nichž ve větším sáčku se nacházejí větší stavební díly a v menším sáčku se nacházejí drobné stavební díly. Dále je v setu obsažen malý samolepkový aršík a návod na stavbu.

DOJMY PŘED KOUPÍ...

... po prvním spatření dojmy naprosto skvělé a i v tu chvíli zároveň jsem věděl, že si tento hezký set určitě zakoupím. Tento traktor je v mnoha rysech hodně podobný traktoru značky Zetor a červená barva je pro většinu traktorů typická, avšak ani modrá i zelená barva nesmí zůstat zahanbena...

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba mi zabrala 20 minut stavění a dle pěkně zpracovaného návodu nenastávají při stavbě žádné problémy. Dle návodu se začíná zkompletováním minifiga a poté se začíná samotnou stavbou traktoru. Stavba začíná podvozkem, který činí dva černé Technic bricky 1x12, na podvozek navazuje stavba motorové a kabinové části. Přední maska traktoru je řešena elegantně a nechybí ani silný reflektor. Kabina je "zasazena" mezi blatníky, což vypadá moc dobře. Kabině bych snad vytknul jen to, že se skládá ze dvou dílů a v celku tvoří kabinu nedobytnou, takže v podstatě minifig musí do ní lezt střechou kabiny.

V zadní části traktoru se nachází, řekněme secí či převozová korba na slámu, hnůj atp., která je pomocí Technic dílů plně výklopná a je možné i s celým zařízením uchyceném k podvozku traktoru manipulovat směrem nahoru či dolů. To nejlepší přichází úplně nakonec a to osazení traktoru pneumatikami. To je to pravé, co činí traktor traktorem... Mimochodem ta větší pneumatika je nový díl (bb371), který se v současné době vyskytuje jen ve dvou setech a to v tomto recenzovaném a v setu farma 7637.

HRATELNOST

Hratelnost setu je opravdu skvělá a děti (myslím tím i dospělé děti :D) opravdu tento set dobře zabaví. Traktor má skvělou jízdní dráhu a na malé korbě je možné převážet zeminu, ovoce či třeba jen nářadí.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Je to pěkný set, který člověka potěší a je to něco, co tu dlouho v City chybělo. Mám v úmyslu si ještě jeden či dva sety zakoupit a k traktoru přistavět secí zařízení a valník. Koupi tohoto setu mohu jen vřele doporučit...   ;)