7737 - Coast Guard 4WD and Jet Scooter

Založil otaznik, 14.09.2008, 22:25:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

otaznik

ÚVOD

Při pohledu na kolekci setů ze serie City pro druhé pololetí roku 2008 jsem měl rozporuplné pocity. Řada záchranářů se mi celkově líbí, ale na druhou stranu zde je více než patrný příklon k větším a větším vozidlům (vrtulníkům, lodím), takže možná kombinovatelnost ze staršími sety je minimální. Z toho důvodu jsem si za plnou cenu koupil jen tento set (dalším důvodem byla nová kola), další záchranářské modely koupím asi maximálně jen se slevou.


OBSAH KRABICE

Krabice je menší, tradičně z ne moc pevného kartonu. Otevírání klasické. Jejím obsahem jsou 2 pytlíky s díly, samostatně vložený podvozek, instrukce, samolepky a leták s City Sety roku 2008, na jehož  druhé straně je seznam všech 130 dílů, které tento set obsahuje.


STAVBA

Podle předpokladů nic složitého, dnes již klasický džíp, přívěs a poměrně hezký, i když jednoduchý, motorový člun. Jak jsme zmínil výše, jeden z důvodů koupě byla balónová kola a ta mě nezklamala - vypadají opravdu moc pěkně. Další z dílů, který mě potěšil, je nový (pro letošní rok) plate 2 x 2 with towball socket (díl, do kterého se připojuje přívěs - viz foto níže). Ten vypadá mnohem lépe a reálněji než jeho předchůdci. Minifig má pro sebe dost příslušenství - kompletní potápěčské vybavení, plovací vesta, vysílačka.


SUMMARY

I když set není žádným zázrakem, líbí se mi, do případného města se bude hodit. Oranžová barva je pěkně výrazná, oranžových City setů do tohoto roku moc nebylo.
Trošku mě překvapilo, že bílá barva dílů je ještě méně bílá, než bývalo loni nebo v prvním pololetí - teď je to hodně světle krémová. Samolepka nalepená na střeše je výrazně bělejší.

descale

Díky za recenzi.  ;) Tohle je jeden z mála nových setů pro druhé pololetí, který si chci koupit.