Hobbyho stanice (nádraží).

Založil Micho, 04.07.2005, 22:48:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Micho

Vytiahol som na inšpiráciu stanice z našej návštevy (s Cavelonom) spred mesiaca u Hobbyho v Písku. Mne sa tie jeho staničky ohromne rátali - taká klasika prepracovaná do detailov zo všetkých strán. Žiadne jednostranné priečelové budovy. Poctivá práca zo všetkých pohľadov obsahujúca aj rôzne drobné doplnky, ktoré im dávajú punc reálnosti.

Hobby sa inšpiroval reálnymi stanicami (samozrejme zjednodušené) a to Čížová (tá menšia) a Písek (väčšia). Sú umiestnené (nalepené) kvôli stabilite na hrubšej doske, ktorá je natretá svetlo sivou farbou zhodnou s podložkou, teda skoro nevidieť žiadny rozdiel. Táto podkladová doska dodáva staniciam stabilitu, nebol problém ich držať v ruke bez rizika, že sa to rozpadne.

Hobby používa v podstate modulárny systém. Staničky má starostlivo odložené (bezprašne) a v prípade potreby ich vytiahne a sú ako nové, pripravené prijímať a vypravovať vláčiky.

Takže so súhlasom Hobbyho tu je stanička Čížová.

Micho

A tu je Písek.

Micho

#2
A tu je stanička Písek nasadená v akcii (Vianoce 2003).

Všimnite si, že tá podkladová doska vytvára prirodzené nástupište.

Jarmila

Koukám, Micho, že máme společného známého, jen nevím, jestli jsi viděl Hobbyho nádraží v akci. Já ano, mám nafilmováno asi 30 minut, když mu tam jezdilo asi 12 souprav a řeknu Ti, je to pěkný RACHOT. A navíc vidět to všechno v pohybu je nepoměřitelný zážitek proti pouhému prohlížení statických snímků. :D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Micho

Tak to Ti verím, že to musí byť poriadný zážitok, vidieť to naživo. To by som chcel zažiť ...

Momentálne som vďačný aj za statické snímky, tie majú zase jednu výhodu, že sa z nich dá dobre inšpirovať ...

Jarmila

#5
Já jsem u Hobbyho zjistila, že nejsem až zas takový blázen jak mi často tvrdí (kvůli Legu) manželova maminka, a díky www.kostky.org jsem došla k názoru, že jsem vlastně úplně normální.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Micho

Citace od: Jarmila kdy 07.07.2005, 08:14:42
Máą DVD? Chytřejąí kolega mi slíbil film stáhnout na DVD, takľe v případě zájmu bych Ti to mohla poslat, a» se taky namlsáą.

Tak to sa teda nedá odmietnúť. :D  Náklady samozrejme preplatím. Zvyšok môžeme riešiť cez súkromné správy.

Citace od: Jarmila kdy 07.07.2005, 08:14:42
Já jsem u Hobbyho zjistila, ľe nejsem aľ zas takový blázen jak mi často tvrdí (kvůli Legu) manľelova maminka, a díky www.kostky.org jsem doąla k názoru, ľe jsem vlastně úplně normální.

Každý vloží peniaze do toho, čo chce. Na túto tému a úžitku Lega tu bolo popísané dosť. Dokonca ja som na "staré kolená" absolvoval školenie, kde nás učili sa učiť a pritom sa musí modelovať z pasteliny. Je to kvôli tomu, aby človek získal predstavivosť a pod. No a Lego oveľa príjemnejším spôsobom rozvíja veľa pozitívnych vlastností. Samozrejme, že sa to nesmie stať drogou ..., treba robiť aj iné veci ... ;)

Mates

Musím říct, že Hobbyho stanice, ale i jiné stavby jsou moc hezké. Zde bych možná položil na Hobbyho otázku: Kolik a jakých setů jsi použil na stavbu těch budov?  ;)
Mě stále chybí dostatečný počet oken, dveří a střech  :-\

Jarmila

Kdysi se daly koupit samostatně okna a dveře, stromy a květiny a ploty, teď už jen náhodně v zastrčených prodejnách. Občas je kupujeme v Legáčkovi, tam mívají jako by náhradní díly nebo servis, či jak to nazvat. Občas se dá něco koupit přes bazary, ale to tomu musíš věnovat čas, abys něco našel. Naposledy jsem kupovala střechy a okna a dveře u Legáčka, tam jsem objednávala i Hobbymu střechy, protože se nevyplatí objednat dva pytlíky střech a platit samostatně poštovné. Bydlíme sice od sebe 40 km, ale Hobby občas jezdí i s dětmi do mého rajonu k příbuzným, takže zajdou, děti si pohrají a my dva pokecáme, co ve světě s Legem nového. Máme vlastně svoji vlastní pub Lego hospodu.
A jinak co se množství kostek týče, každý z nás začínal s jednou krabicí a dnes už leckdo z nás nemá kam by další krabici strčil, aby příliš nepřekážela.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Colonel32

Na S@H se samostatne strechy, kytky okna i jine blbosti daji koupit, ale pokud pominu to, za a) k nam neposilaj, a b) tahlety balicky jsou furt sakra drahy, i se slevou 50%

Micho


Colonel32

ze na S@H obcas zlevnej, ale ze je to drahy i zlevneny

Micho

Ale strešné dieliky som nikdy nevidel zlacnené. Ty áno?

Jindroush

Já jednou koupil 33 černý, pár pytlíčků. A stromy a ploty. Tehda to vyšlo moc pěkně, ta cena.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Micho

Priamo z S@H? To už zrejme je nejaký ten čas dozadu. Tá zľava bola zhruba tých 50%, alebo tam bola nejaká špeciálna cena?

Veru zišla by sa im nejaká reedícia tých stromčekov a kvetov, nejaký solídny mix za prijateľnú cenu ...

Jarmila

To bych brala taky, stromy a kytky, klidně celou tašku, bez zeleně vypadá město strašně nudně, obzvlášť když je na větší ploše. Bez parku prostě není pořádné město.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

chadzi

na budovy, okna a strechy je podle me nejlepsi koupit bonanzu (vicekrat nejlepe) v US S@H za 40 dolacu, tam je stresnich dilku mraky. u legacka jich je par za 160 kc a ty 'bulk' stresni dily na S@H jsou fakt drahy, jak pise colonel...

hobby

Odpověď Matesovi: nejsi sám, komu také neustále chybí střechy, okna, dveře. A to nejen k budovám, ale hlavně k vlakům. Sháněl jsem to různě, jak říká Jarmila, dříve se okna s dveřmi a červené střechy daly běžně koupit, ale u vlaků byl vždy problém. Pokud se finančně dařilo, neváhal jsem koupit nějakou stavebnici jen kvůli určitým dílkům, případně hledal na EBAY. Celkem těch krabic bylo dost, ani je nechci počítat. Znovu k tématu "zeleň". To je pravda, že bez parku a stromů není město a je také pravda, že Lego tohle nemá "vymakané" a jako technická hračka ani nemůže mít (je to podobné, jako chtít např. z moduritu vymodelovat lokomotivu). Také jsem používal stromy z Dupla (měřítkem odpovádající). Nyní radši používám pro zeleň a terén standardní modelařinu.

Mates

Hobby, díky za info. Já už samozřejmě mám pár stromečků i zbytku zeleně, ale na stavby (dveře, okna, střechy) toho taky pořád dost chybí a u Legáčka se mi kupovat nechtějí, zdá se mi ta cena dosti předražená a to se mi za to dát nechce.... škoda, že LEGO nedělá reedice těch malých setů  :-\, kde byla zeleň a ploty. Takové sety si myslím, že v dnešní době moc chybějí a je to škoda. Myslím, že poptávka by byla...  ;) :D