*TOP* (Vlastní) Město Annín

Založil gearcs, 27.01.2010, 02:21:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gearcs

Město pro výstavu Roztoky 2010 je hotové. Když se pozorně podíváte, měli by jste poznat radnici - budova se stupňovitým štítem, dům rybáře - tan, soukeníka a barvíře - md blue, pekaře - bílý a zelený je dům lékaře, který měl mít v přízemí ještě hospodu. Pod radnicí se nachází kovář. Bránu a věže najdete sami, vedle brány je zřícená zeď, která se právě opravuje. U věžě vpředu vlevo se právě něco děje - bojují tam dva opilci, jeden balancuje na zdi, druhý je vykloněný z okna, samozřejmě to přilákalo pozornost stráží a vystrašilo dámu v bílém. Na stavbě vpravo, mimo město na boční cestičce k moři, jsou právě na útěku dva psanci, kteří mají vpravdě královské rukojmí a mezi nimi a mořem už stojí jen stráž s kopím. V přízemí naproti modrému domku se nachází stáje a obchod s košťaty - spíš jen takový kout, který nebude vidět. Svoje zboží se snaží prodat zelinář, rybář a pěstitel mrkví. Do města právě přišli dva poutníci a přijíždí i rytíř v modrém, následován svým pážetem nesoucím obouruční meč. Nakonec na mostě se sedlákovi vzpírá jalovice, která právě našla něco k snědku. Dal jsem městu název Annín jako vzpomínku na mojí babičku Annu, která zemřela v době jeho stavby.

Galerie: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=418117

Jonas

Město se mi moc líbí.
Takto si představuji středověké městečko, tedy křivolaké úzké uličky, malé nepravidelně stavěné domky (většinou ze dřeva), kamenné pouze hradby a strategické stavby jako věže, vše stěsnané do malého kompaktního prostoru, v němž probíhá život.
Jonas - Můj Brickshelf

Hardegon

Tak toto!!! Doslova čumim. To ses překonal! Jdu zírat dál...  :o

MwK

Krásna stavba klobúk dole... ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Daniel

 :o asi končím se stavěním.. ::)

Nemyslím, že by se Michal překonal...má to vždy super, ale tohle je většího rozsahu, takže vlastně možná i ano, rozsahem se překonal. Navíc při zachování nápaditosti, jako u jeho ostatních staveb  ;)

linhi

Já končím,rozeberu tu svou obludu,hodím do BL a jdu stavět puzzle,tohle se nedá jinak komentovat,to nádherné ,,rozmlácení" pravejch úhlů,promakanost všeho do posledního detailu a hlavně život....

Aki

Uf Uf Uf
hódně vychytané detailíky. Vymazlené samolepky atd.
Asi nejvíc mne dostala ta sestupující dlažba za radnicí a ty malé vrchní okénka u mostní věže (tam vůbec nevím co je to za díl). Moc hezké jsou i parapety vystupující o půl studu, nebo okénka u druhé branské věže ze zábradlíček. Samozřejmě nemluvě o asymetrickém umístění většiny staveb.
Moc se mi nelíbí barva výplně zábradlí na hradbě (turntable u trubače). Vzhledem k ostatnímu by byla asi lepší tmavě nebo i světle šedá. Také mi moc nesedí ta díra pro kováře, ale možná to je tím, že tam na něj není žádný pořádný záběr.
Celkově je to ale vynikající dílo.

peter

Citace od: Aki kdy 27.01.2010, 08:29:25a ty malé vrchní okénka u mostní věže (tam vůbec nevím co je to za díl)

viděl bych to na SNOT techniku
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

maeror

Páni, smekám hučku. Tohle není na výstavu, tohle je do top 5 v classic castle contest!

Beru si dovolenou a jdu studovat detaily - a bude to na dlouhé studium. Bravo!

hobby

Moc hezké. Co jiného k tomu dodat a neopakovat ostatní  - jen, že si v tom čtu jako v knize a že mi to zdržuje od práce ;).

Micho

#10
Úchvatná stavba s vynikajúcimi detailami, na malom kúsku plochy zachytené celé mesto v živote ... Bravó!  8) 8) 8) 8) 8)

A ešte dodám,. Nie je umenie mať kvantum kociek, ale z relatívne malého množstva stavať diela plné života a autentickosti.  8) 8) 8)

peter

Citace od: Micho kdy 27.01.2010, 08:45:05
A ešte dodám,. Nie je umenie mať kvantum kociek, ale z relatívne malého množstva stavať diela plné života a autentickosti.

Toto je samozřejmě pravda, ale v tomto případě si myslím, že zde těch kostek zas tak málo nebude ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Drakyr

Prostě nádhera :o.Co takhle přihlásit svůj výtvor do soutěže Colossal Castle Contest?Jestliže se můžeš zůčastnit.Byla by to škoda kdyby  jsi se nezůčastnil,neboť je to prostě krása ;D.

Aki

Citace od: Drakyr kdy 27.01.2010, 09:39:33
Co takhle přihlásit svůj výtvor do soutěže Colossal Castle Contest?Jestliže se můžeš zůčastnit. Byla by to škoda kdyby jsi se nezůčastnil, neboť je to prostě krása
Na to už je docela pozdě. Soutěž končí Silvestrem.

gearcs

#14
Ouha, děkuju všem, jsem moc rád za pochvalu a ostatní komentáře si beru k srdci :)

Legacek: Co to má být? Končíš se stavěním? A od koho pak budu okoukávat nápady - např. část té řeky jsem okoukal od tebe ;)

Citace od: linhi kdy 27.01.2010, 08:24:05
Já končím,rozeberu tu svou obludu,hodím do BL...
Tak to ať tě ani nenapadne, tvoje a Akiho dioráma je jedna z věcí, na kterou se těším nejvíc...
Citace od: Aki kdy 27.01.2010, 08:29:25
Moc se mi nelíbí barva výplně zábradlí na hradbě (turntable u trubače). Vzhledem k ostatnímu by byla asi lepší tmavě nebo i světle šedá. Také mi moc nesedí ta díra pro kováře...
Černá se dá do výstavy ještě vyměnit. Pravda je, že nakoupit jinou barvu těch dílů jsem jaksi zapomněl. Kováře jsem zkoušel nafotit, ale přes strom se tam nedostanu s foťákem, takže asi nezbude, než počkat do Roztok.
Citace od: peter kdy 27.01.2010, 08:32:06
Citace od: Aki kdy 27.01.2010, 08:29:25a ty malé vrchní okénka u mostní věže (tam vůbec nevím co je to za díl)
viděl bych to na SNOT techniku
Jsou to 3 tiles 1x2 a navrchu je plate 1x2.

Drakyr: To jsem prošvihl, šlo se přihlásit do konce roku. Ale jsem rád, že jsem to tento rok neudělal, čekat minulý rok na výsledky byly docela nervy.

Na závěř přikládám fotku vývěsního štítu hospody, který není nikde zachycen. Je to vlastní samolepka, tak jako štíty nad branou na most.

grohl

Naprosto úchvatné. Množství úžasných detailů. Skvěle dotažené. Výborně řešený terén i rozložení městečka.

Krk prvního vodního ptactva tvoří ruka kostlivce?

Sugarfree

Nádherný, fakt naprosto parádní skvělá práce  :-* Nemam slov ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

maeror

Citace od: grohl kdy 27.01.2010, 10:29:22
Krk prvního vodního ptactva tvoří ruka kostlivce?

Je to tak, taky jsem to chvíli zkoumal, ti ptáci jsou skvělí.

Hardegon

Tak už jsem překonal fází nevěřícného zírání. Tak nádech... a jdu upravovat a dolaďovat poslední část města, abych vytvořil krásné sousedství tomuto kolosu...

mirek

Světové, úžasné dílko.

Robbed

Naprosto dokonale úžasné :o. Nemůžu se dočkat až si to detailně prohlédnu naživo.

Daniel

Citace od: gearcs kdy 27.01.2010, 09:59:25
Legacek: Co to má být? Končíš se stavěním? A od koho pak budu okoukávat nápady - např. část té řeky jsem okoukal od tebe ;)
No tak ještě teda nebudu končit a pokusím se svoji obludku do kolejiště dokončit ::)

Citace od: gearcs kdy 27.01.2010, 09:59:25To jsem prošvihl, šlo se přihlásit do konce roku. Ale jsem rád, že jsem to tento rok neudělal, čekat minulý rok na výsledky byly docela nervy.

No s výsledky je to i letos nějaký divný. Nevíte někdo co se děje?
http://www.classic-castle.com/events/ccc/rules.cgi?contest=cccvii
...a přitom výsledky nikde >:(

S.t.a.l.k.e.r.

Krása, to množstvo detailov udivuje. Chcel by som poprosiť o detail výzdoby nad vstupnou bránou.
Zároveň mám dotaz čo sú to za diely tie levie hlavy, sú použité aj nad vyššie zmienenou výzdobou. Ď.

Rhox

Těšil jsem se na toto dílo a výsledek překonal všechna moje očekávání :D

Colonel32

Doufám, že tohle dílo ještě někoho zviklá se k hradnímu diorámatu přidat, aby pak mohl vnoučatům vyprávět "Co na tom, že chodíš chlastat s mladým Kirkem  Kristiansenem, to já do Roztok stavěl dioráma s Gearcsem."

gearcs

Stalker: Vyfotil jsem bránu z obou stran, to je první obrázek.
Druhý obrázek je pár detailů, na které jsem trochu zapomněl. Třetí je osvětlení radnice, je to na 4,5V žárovčičku. Čtvrtý je ta dáma v bílém, o které jsem psal v úvodu, ale která vlastně nikde nebyla vidět.

Po posledních komentářích mám skvělý pocit, díky.

Legacek: Ohledně těch výsledků CCCVII - každý rok mají dost zpoždění, taky bych nechtěl hodnotit 300 a víc MOCů...

V Roztokách bude odpojena skalka vlevo, která přečnívá mimo baseplate, tam přijde Hardegonova část. Naopak vpravo trochu skalek ještě přidělám, ať není přechod do moře rovný...

Marcel

Tak to je opravdu nadherný, asi nejhezčí městečko co jsem kdy viděl, jinak na 2 fotce/ 3 políčko (poslení komentář) se ti valí nějakej chlápek v modrém - s vlajkou jen tak po zemi xD .
Opravdu nádherné dílo, těšil jsem se co to bude, ale jak jsem viděl už miniaturu tak mě to dostalo.

maeror

Citace od: gearcs kdy 27.01.2010, 16:27:00
Po posledních komentářích mám skvělý pocit, díky.

Koukám, že nejen ty - na detailu 2 už se stihl radostí opít i ten rytíř. :)

Jinak ta černozelená střecha je opravdu báječná, kytky v kašně vypadají lépe než bych čekal, pořád se kochám a hledám další a další detaily, které mi unikly. Tohle je opravdu setsakramentský důvod jet do Roztok...

A mohu se zeptat, z čeho je to hnízdo na stromě?

Siegnord

  Právě jsem se vrátil z Bánske Štiavnice. Lepší uvítanou jsem si ani nemohl přát.  :o

Ryxe

Citace od: linhi kdy 27.01.2010, 08:24:05
Já končím,rozeberu tu svou obludu,hodím do BL a jdu stavět puzzle,tohle se nedá jinak komentovat,to nádherné ,,rozmlácení" pravejch úhlů,promakanost všeho do posledního detailu a hlavně život....
Neřekl bych to lépe. Pokud bych srovnával naše díla, moje může dělat "křoví" této "Divě".Troufám si říci, že toto dílo patří mezi opravdu Best off MOCy zde na kostkách, né-li ve světě. Viděl jsem hodně měst na brickshelf, MOC pages a jiných, ale lepší jsem snad nikde neviděl, nebo si nevzpomínám. Stavbu jsem měl možnost sledovat už od začátku a nad každou doručenou fotkou jsem dlouho posedával a slintal... .

Citace od: Colonel32 kdy 27.01.2010, 14:57:04
Doufám, že tohle dílo ještě někoho zviklá se k hradnímu diorámatu přidat, aby pak mohl vnoučatům vyprávět "Co na tom, že chodíš chlastat s mladým Kirkem  Kristiansenem, to já do Roztok stavěl dioráma s Gearcsem."

Máš naprostou pravdu, je to opravdová výzva spolupracovat se stavitelem Gearcsových kvalit a já osobně jsem tomu opravdu moc rád, že spolu děláme na stejném modulu ;).