*TOP* CBC #6 (Vlastní) Soumrak nad Kamelotem - vignette

Založil maeror, 23.06.2009, 08:26:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

maeror

Už už jsem myslel, že se nezúčastním, protože děti mne nechtěly nechat ani sáhnout na zříceniny jejich zřícenin (rozuměj: jejich dětské castle MOCy), a čím více jsem prosil, tím tvrději jsem byl odmítán. Musel jsem tedy stavět tajně v noci, v sobotu ráno vyfotit (ačkoli bylo zataženo - proto taky mají fotky občas trochu menší kvalitu), a hned zase rozebrat, protože hned po probuzení ještě v postelích kluci řešili, co budou po snídani stavět. Ach jo. Proto také už není možné další vylepšování a doladění detailů, ale i tak se těším na vaší konstruktivní kritiku. (Do dneška jsem pak navíc čekal, až projde galerie Brickshelfem.)
Takže zde je můj soutěžní příspěvek do CBC:

Hrad Kamelot, nedatováno.

Je klidná, vlahá letní noc. Král Artuš zničeně zírá do plamenů ohně skomírajícího v krbu jeho soukromé komnaty a marně si láme hlavu rozjímáním o své černé budoucnosti.



Nevěru s Lancelotem své choti Guinevře odpustil. Koneckonců – odpustil i Lancelotovi, i když ten není asi schopen takovou šlechetnost v jistém nepohodlí na skřipci náležitě docenit...



Co ale Artuš odpustit nechce, nemůže a nedokáže, je poněkud zneklidňující fakt, že Guinevra během jediného (sic!) desetiletí Artušovy nepřítomnosti dokázala dokonale utratit veškerý královský majetek, včetně Artušova stavebního spoření u Bank of Avalon. I truhlice poslední záchrany jsou do dna prázdné.



Královský vykonavatel práva útrpného se již chystá rozžhaveným železem přimět Guinevru k přiznání, co s penězi doopravdy udělala, protože zatím z ní dostal pouze smysl nedávající výkřiky jako Bricklink, Aukro či CBC. Odpusťme tomuto prostému muži jeho neznalost, ostatně má smysly zatemněné nedočkavostí a chlípnými obrazy, jak z Guinevry strhává i poslední zbytky oblečení.



Merlin, postarší již králův rádce a čaroděj v jedné osobě, snaží se zatím alespoň z drah nebeských těles vyčíst příznivá čísla, která by mohl Artuš vsadit dříve, než padne jackpot s jarní prémií.



Nad Artušovým milovaným Kamelotem, nad hradem, který po etapách vypiplal z ničeho (progresivnímu zdanění hloupých, snaživých poddaných se přece jinak říkat nedá, ne?!), se stahují mračna. Chátrající střechou si cestu dovnitř našli netopýři, kruhový stůl již musel Artuš zastavit, trpaslíci coby první a největší věřitelé jsou zajisté na cestě, aby vyhlásili nad hradem nucenou správu.



Pár blouznivců domáhajících se peněz jistě dokáže Artuš v turnaji porazit nebo (ty lepší) strčit pro jistotu do hladomorny, ale minimálně se Zeleným rytířem budou zase problémy. Inu - jak říkám – příjemná, vlahá letní noc...




Kompletní galerii naleznete na Brickshelfu.

Hardegon

 ;D Tohle je pecka. Líbí se mi to zpracování. Fakt super.

Ale myslím, že Artuš už své peníze neuvidí. Posedlá Guinevra se zachvíli určitě začne vymlouvat na Ďáblovu S@H bibly.  >:D

5o

Tak to je parádna nočná prácička. Ani si neviem predstaviť ako dlho si to staval a čo ťa motivovalo či inšpirovalo k takýmto parádnym detailom.
Preto lebo Lego...

germik

No nazdar a já sem doufal, že bych se mohl v CBC nějak umístit :'( ::) ;D

No je to opravdu úžo kombinace vtipu, a dobrého stavitelství. Chválím :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

JimB

Když už sis dal tolik práce s detaily, tak jsi mohl udělat i vnější fasádu. Nemyslím, že by byla nějak stavebně náročná, stačilo rozšířit obvodové zdi na 2 bricky a barevně je zvenku sjednotit.
Nepřítomnost fasády ale nic nemění na tom, že tahle stavba patří k tomu nejlepšímu z CBC. :D
Moje BS galerie k prohlédnutí zde

gearcs

Bez těch komentářů by byla ta stavba jen poloviční, ty jsou prostě bomba ;D ;D ;D ;D Samozřejmě je pěkná ;)

maeror

Děkuji všem za ohlasy. Vaše chvála mne sice hodně hřeje, ale souhlasím s gearcsem - stavba je v podstatě hodně jednoduchá, navíc nenabízí ani žádné netradiční nebo zajímavé stavební techniky... Měl jsem sice opravdu velmi omezené zdroje (nejen časové, ale hlavně materiální), takže je to ve stylu "nouze naučila Dalibora", ale na to se nechci zase moc vymlouvat. Vím, že moje síla je právě ve spojení s textem...

Citace od: JimB kdy 23.06.2009, 15:53:24
Když už sis dal tolik práce s detaily, tak jsi mohl udělat i vnější fasádu. Nemyslím, že by byla nějak stavebně náročná, stačilo rozšířit obvodové zdi na 2 bricky a barevně je zvenku sjednotit.
Nepřítomnost fasády ale nic nemění na tom, že tahle stavba patří k tomu nejlepšímu z CBC. :D
No vidíš - ani si nemyslím, že bych si s detaily nějak vyhrál, na to jsem opravdu neměl čas. Možná, kdyby ta stavba nějakou dobu stála..
Naopak fasádu jsem nikdy v plánu neměl, od samého začátku jsem měl jasno v tom, že budu stavět 90° pohled, takže v té rychlosti jsem na zadní stěny trochu hřešil. Navíc jsem nechtěl rozměry ještě více nafukovat, už takhle je to na klasickou vinětu víc, než by se mi líbilo, a směrem dovnitř ubírat nešlo.

Každopádně - ještě jednou díky všem, nečekal jsem až tak pozitivní reakce!


Ryxe

Moc pěkné, opravdu mě to pobavilo. A to se ještě Guinevra zapoměla přiznat k těm dalším milencům, co krom Lancelota při svých náboženských rituálech  sváděla ;D
Opravdu mě dostal ten zdrcený Artuš na stoličce- výstižný detail :D

Věšák

Taky bych se rád přidal k pochvalám...vážně je to vtipný(hlavně komentáře:P ) :D :D
Jen Lancelotovo postavení na skřipci mi moc nesedí...skoro to vypadá jako by lezl na žebřík a otočil hlavu o stoosmdesát stupňů :P

MwK

Tak toto je naozaj podarené dielo, či už stavebne, alebo príbehom... :)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Šejmus

Zkoušel jsi někdy natáhnout minifiga na skřipec?  ;D
Fool of a Took!

Gibur

Skvělé, no jen doufejme,že nám naše přítelkyně neudělají,to co dělá Artuš Guinevře kvůli nakupování lega... ;)
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Colonel32