Icons 2024

Založil Anatyt, 06.10.2023, 23:25:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt

Najnovším modulárnym domom má byť 10326 - NATURAL HISTORY MUSEUM. Má to byť najväčší modulárny dom s 4014 dielmi a s cenou okolo 300 USD.

otaznik

Citace od: Anatyt kdy 06.10.2023, 23:25:57Najnovším modulárnym domom má byť 10326 - NATURAL HISTORY MUSEUM. Má to byť najväčší modulárny dom s 4014 dielmi a s cenou okolo 300 USD.
Hmm, to zní zajímavě, tak uvidíme, jak se s tím LEGO popasuje.

ramsey1

A také má příští rok pod Icons vyjít remake středověké vesnice, tak na to jsem také hodně zvědav, hradů není nikdy dost.

Anatyt

A má to výjsť pod Icons? Hovorí sa o nejakej novej sérii LEGO MOMENTS, kde by mali údajne vychádzať tieto remaky starších setov.

ramsey1

Pod Icons a hodně přes 3000 dílků prý.

yoshimaka

A jestli se bude aspoň trochu podobat "preliminary picture", tak se moooc těším. V kombinaci s původním "medieval marketem" by to mohlo krásně fungovat jako uzavřený rynek. Dokonce jsem tam zahlédnul i kozenu, ale samozřejmě je asi ještě pořád brzy na úplné zhodnocení. Čekám, čím nás tentokráte překvapí :-)
Lust och fägring stor

Anatyt

Hej, dizajnovo by to mohlo krásne sadnúť k Lion's Castle. Jediné čo mi tam nesedí sú tie veľké okná v tej stene. Ak sú to okná.

yoshimaka

Citace od: Anatyt kdy 09.10.2023, 09:50:24Hej, dizajnovo by to mohlo krásne sadnúť k Lion's Castle. Jediné čo mi tam nesedí sú tie veľké okná v tej stene. Ak sú to okná.
Přiznám se, že se trochu děsím, že bych vedle toho vystavil Lion´s Castle. Přestože jsem milcem tohoto hradu, přeci jen - ruku na srdce - je to spíš malá pevnůstka v porovnání k ostatním stavbám. Ještě větší hrůzu bych však měl, kdybych k tomu přidal kovárnu. Lego prostě nedělá stavby v jednotném měřítku. Je to škoda, protože takhle, když chce mít člověk vystaveny všechny tyto (bez přehánění!) skvosty, tak jedině odděleně - dohromady to působí směšně.
Lust och fägring stor

Anatyt

Mne príde že to trhovisko sa mierkou hodí k hradu. Ale pravda, ťažko povedať takto z rozmazaného obrázku. Aj dizajn je evidentne (veža, strechy) totožný. Ale áno, kováčska dielňa je jasne v inej mierke.

Fricoolinek

Tram ta da dááááá......

(Kolik ještě máte ledvin k prodeji?)

https://falconbricks.com/news/lego-10326-natural-history-museum-first-look/

Anatyt

Podľa neoverených informácií sa budúci rok objaví pod číslom 10330 F1 McLaren MP4/8 s minifigúrkou. Tá by mala byť veľmi zaujímavá - má ísť o Ayrtona Sennu! Hovorí sa o 80 dolároch a 693 dieloch.


Anatyt

#11
A aj sa objavil...

https://www.promobricks.de/lego-icons-10330-mclaren-f1-mp4-vorgestellt/



Že tam nebude nápis Marlboro bolo jasné a je to OK - nebýval vždy ani na monoposte. Ale že úplne znetvoria klasický šípovitý emblém loga Marlboro na prednej kapote, to je za mňa velký fail! A žial zase nová mierka ktorá k ničomu nepasuje.. Tá cenzúra nápisov Marlboro sa v reále riešila takto a mohlo to aj Lego spraviť.




ramsey1

Kdyby se Lego nebálo řvoucích aktivistů a podobných, tak by tam klidně to Marlboro mohlo dát a hotovo. Sám nekouřím a nikdy jsem nekouřil, není to nic pěkného, ale prostě tenkrát to tak bylo, je to naše historie a nevím, proč by se měla nějak přepisovat... Stejně je to set pro dospělé.

HD

#13
Když jsme u těch "kontroverzních" sponzorů, počkejme si, až toto najdou antipetrochemici. Obávám se že Shell jim také vonět nebude.  >:D
Jinak, set se mi moc nelíbí - a to přepisování historie nechávám stranou - ale jsem zvědav na nové díly, kterých je tam koukám snad dost. :)

Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

MLT

#14
Citace od: yoshimaka kdy 09.10.2023, 09:44:20A jestli se bude aspoň trochu podobat "preliminary picture", tak se moooc těším. V kombinaci s původním "medieval marketem" by to mohlo krásně fungovat jako uzavřený rynek. Dokonce jsem tam zahlédnul i kozenu, ale samozřejmě je asi ještě pořád brzy na úplné zhodnocení. Čekám, čím nás tentokráte překvapí :-)


Už se nechá dohledat pod číslem 10332, v prodeji od 1.3.

Anatyt

Za mňa super! Krajšie ako pôvodné. :D

Drobuliatko

Suhlasim! :) Ale nemala tam byt povodne aj krava? Ci zle sa mi zda? :)

Anatyt

Mala tam byť krava, kôň s jazdcom, viac kôz a celkovo viac zvierat. Mal tam byť krajší strom. Na druhú stranu tie budovy sú vo finálnej verzii podstatne krajšie ako v prototype. Dizajnom dokonale ladia s Levím hradom.

Anatyt

#18
No a je to aj oficálne vonku.



https://brickset.com/article/106052/lego-announces-medieval-town-square!

Pripájam aj prototypový obrázok na porovnanie, keďže už je neaktuálny.

ramsey1

Tenhle set mě na první pohled zklamal, ale čím více ho zkoumám, tím víc se mi líbí a už ho zase chci :)

Většinou to se sety mám přesně opačně :)

blackjoe

Souhlas, taky jsem byl na první pohled zklamaný a pořaď trochu jsem, ale už vymyšlím, jak set vylepšit.  ;) 

Frco

Uplne rovnake pocity aj ja.
Paci sa mi uz viac, ale nieco tomu chyba a uz som prisiel co. Teda pre mna  :D  Pre mna tam chyba viac šedej farby. Castle sety mam proste spojene so sedou farbou. Tie domceky napravo sa mi pacia, tie nalavo uz menej.

Anatyt

Castle sety spojené so šedou farbou? :o Drvivá väčšina Castle setov bola (chvalabohu) farebná!

milanv

Přiznám se, že nejdřív jsem na to zíral dost vyjukaně, protože mi přišlo, že tam nejsou zvířata žádná a minifigů půlka oproti původnímu tržišti. Pak jsem si vzal lupu a našel jsem kozu a kočku, později i veverku a žábu. No, nevim, jestli i tu počítat, ale je tam :)
Ale čím dál víc si užívám prostě to, že jako celek je to moc pěkné, domečky se povedly a předvedené činnosti jsou nápadité. Včetně zapojení ženských postav smysluplně. A když jsem se dostal i k obrázkům detailů, tak jsem ještě víc ocenil, jak krásné všechny minifigurky jsou, povedly se fakt všechny. No a zvířat je sice maličko, ale koza i kočka jsou nové a užitečné. Konečně kočka rozumné velikosti a reálných proporcí. A koza super. Mimochodem, nepřipomíná vám tu z ovečky Shaun? :)
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Po odmítnutí 10k projektu na LEGO Ideas tu máme domek Sněhurky, ze kterého nemusí LEGO platit tantiémy AFOLovi... >:D

Více info zde: https://brickset.com/article/106273/lego-reveals-snow-white-s-cottage!

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

MLT

Citace od: Tomik kdy 15.02.2024, 15:17:37Po odmítnutí 10k projektu na LEGO Ideas tu máme domek Sněhurky, ze kterého nemusí LEGO platit tantiémy AFOLovi... >:D

Více info zde: https://brickset.com/article/106273/lego-reveals-snow-white-s-cottage!



Dnes jsem na to koukal na lego shopu, co že to tam zase je :-)

Anatyt

Tá rakva... Nebude to deti traumatizovať Lego? >:D

Drobuliatko

Za mna pekne! :) Aj tie interiery.

ramsey1

#28
Až mě trochu zaskočilo (pozitivně),že se Lego nechytlo té poslední verze Sněhurky a neudělalo to podle té, ve které je černá, nezachrání a nepolíbí ji princ a pár trpaslíků je postižených :D

Asi i Lego má své hranice wokeismu a ještě pořád trochu pud sebezáchovy :)

Za mě je to fakt pěkné, ale tak nějak se mi to k ničemu ve sbírce nehodí, musel by být letos slabší rok a nenajít se jiných 6 pro mě atraktivnějších setů, což je můj roční samo uvalený limit na sebe, abych to měl ještě pár let kam dávat :D Což se asi ale nestane...

ditetemnaporad

Citace od: Anatyt kdy 15.02.2024, 18:04:18Tá rakva... Nebude to deti traumatizovať Lego? >:D
Dnešním dětem, a navíc při tomto designu, to bude připadat spíše jako solárko  8)

Jinak set je povedený a zapadne do většiny středověkých scenérií.