POCTA JEDNOÚČELOVÝM DÍLKŮM

Založil Petronel, 01.02.2012, 20:50:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Petronel

A ještě mé soukromé vyjádření ke všem stavbám a soutěžícím:

Diidy a jeho dílo Poroučím se:
Neskutečné dílo plné skvostných jednoúčelových dílků skutečně neskutečně využitých. Na takovém malém prostoru je jich tolik, že se mi to nechce ani počítat. Diidy se ukázal, že je opravdu mistr stavitel na tyto detailní stavby.
Virtuální negativní body u mě získal jen za to, že své dílo prezentoval tak brzy, nasadil laťku tak vysoko a určitě odradil i nějaké soutěžící :D

Robbed a jeho dílo Vesmírná loď Proteator:
do space sekce se dá postavit pomalu cokoliv a využít jednoúčelové dílky je o to snažší, ale i tak toto dílo určitě patří mezi špičku, dokonale zpracovaný koráb, velmi dobře odprezentovaný a plný jednoúčelových dílků které tak splynuly s lodí, že jsou některé jen obtížně patrné.

nerow a jeho dílo Bitva čtyř armád:
pékné dílo, které však nezapadá moc do této soutěže a jeho velikostí a propracováním to nedožene. V této soutěži šlo hlavně o výjimečně využité jednoúčelové dílky a svislá vlajka na boku stánku bohužel opravdu nestačí. Dal bych alespoň 6 bodů za kvalitu celého díla, ale od toho mě odrazovaly fotky focené přes sklo a žádné detailní z blízka.

Luky1987 a jeho dílo SCARY FACE:
Dosti originální výtvor. U hodnocení kvality celého díla je lepší na fotku neklikat a hodnotit tu malou, pak se mi dílo líbí víc, po zvětšení to trochu nahání hrůzu :D Ale jednoúčelové díly jsou dobře využité!

Justin a jeho dílo King Kong 2 - Stratený v meste:
velmi pěkně zpracovaná scéna z městečka a to navíc v malém měřítku. Všechny detaily jsou parádní a dílo se mi dost líbí. Až na nějaké detaily, nerozumím např. tomu kde King Kong vzal tak velký banán :)

martinlx a jeho dílo OKO:
malé dílo a takto jako samostatný celek je to takové "prázdné". Možná kdyby byla družice součástí nějakého vesmírného dioráma, vypadalo by to lépe a dobře by tam tato družice jakožto zvláštní prvek stavby dobře vynikala. Jednoúčelové dílky jsou však originální a 1x bonus za kvalitní foto a popis díla.

cendix a jeho dílo Intergalactic science center:
velmi pěkné dílko, které je doslova "prošpikované" jednoúčelovými dílky a autor si s dílem očividně hodně vyhrál. Přitom mi to ale nepřipadá přeplácané jako některým, jednoúčelové dílky jsou dobře zakomponované a využité. Je zde spousty prvků, které se mi opravdu líbí, mrzí mě pouze kvalita některých fotografií, hlavně té hlavní. No ale bývá to horší, toto je koukatelné ;)

yoshimaka a jeho dílo Blacktron v nesnázích:
Jednoduché, menší dílo, ale propracovaný a pěkný robůtek. Jako celek je stavba celkem pěkná, ale více bodů hlavně za jednoúčelové díly získat nemohla.

Petronel

#61
Děkuji moc všem porotcům, kteří mi pomohli rozhodnout o vítězích. A děkuji i všem soutěžícím, kteří se účastnili mé soutěže. Všechna díla byla něčím zajímavá a něčím vynikala. Každé dílo bylo odlišné a mělo své kouzlo. A našlo se i spousty jednoúčelových dílků  >:D
A věřím, že tato soutěž všem něco dala, něco jim přinesla a snad zaujala i ty, kteří se jí neúčastnili.



Soutěžící si nyní postupně rozdělí všechny ceny, podle toho jak se umístili. Obešlu vás postupně PM.

FilipS

Chtěl bych moc poděkovat jak organizátorům, tak porotcům za celou soutěž.  :)

Justin

Pripájam sa k Diidymu odkazu a pridávam ešte gratulácie víťazom  :)
Zadanie súťaže bolo naozaj neobvyklé ale o to zaujímavejšie.

Citace od: Petronel kdy 03.04.2012, 20:13:27
nerozumím např. tomu kde King Kong vzal tak velký banán :)

To je jednoduché, mega-banán mal King Kong predsa v kapse na pleci, ešte je ju na fotke vidieť.
;D

J.

Robbed

Také bych chtěl poděkovat všem, kdo se na soutěži podíleli - organizátorovi, porotcům, soutěžícím a sponzorům - za skvělou soutěž ;).
Také gratulace Diidimu, který si první místo jistě zasloužil.

Miketuk

#65
Také se připojuji k poděkování všem soutěžícím a organizátorovi soutěže Petronelovi.

Dovolím si napsat pár mých postřehů a názorů na zúčastněné stavby, i když se v mnohých budu opakovat po Petronelovi.

Diidy ve svém díle všem ukázal, že je mistrem ve využití každého dílku. Jeho MOC působí hladce a čistě. Co se mi snad jediné příčilo, je ta "prasárna" s velbloudem. Gratuluji k výhře!

Robbedovi se vesmírná loď opravdu povedla. Jak již Petronel zmínil, ve Space je mnoho možností, jak využít jednoúčelové díly a to Robbed zvládl na jedničku. Velmi se mi líbila i jeho grafická prezentace.

Stavba nerowa by se podle mě hodila spíše do CBC. Přeci jen je použití vlajky jako zástěny v této soutěži málo. Kladně hodnotím vtipný nápad se soutěží v pojídání knedlíků.

Lukyho dílo Scary face je povedené, ale v použitých jednoúčelových dílcích už nevidím jiné uplatnění, než jaké Luky předvedl.

Justinova stavba King Kong mě příliš nenadchla. Zarážející pro mě byl již zmíněný obří banán a třeba párek na střeše. Celkově mi dílo přijde spíš, jako kdyby ho stavělo dítě.

Martinlx ve svém Oku předvedl mnoho zajímavých technik. Opravdu na mě stavba působí, jako by byla vesmírného původu.

Cendix ukázal, že umí každý dílek využít. Množství použitých jednoúčelových dílku je enormní. Některá místa působí přeplácaně. Velký plus za masožravku a skleník. Cendix jako jediný podle mě dokázal z bezúčelového dílu udělat alespoň jednoúčelový dílek, viz. víko od Racers krabičky.

Yoshimakovo dílo působí velmi jednoduše, ale s exoskeletem si určitě dost pohrál. Opět kladně hodnotím vtipný námět.

Justin

Citace od: Miketuk kdy 04.04.2012, 12:15:59
Zarážející pro mě byl již zmíněný obří banán a třeba párek na střeše. Celkově mi dílo přijde spíš, jako kdyby ho stavělo dítě.

Ono to na tej pôvodnej fotke nebolo dobre vidieť, alebo sa to na seba nepodobalo, čo je asi pravdepodobnejšie. Mal to byť pútač bufetu s rýchlym občerstvením - konkrétne kuracie stehno, pečená klobása a šálka kávy.

J.

PS: Geneticky modifikované obrie banány v Európskej únii asi nebudú veľmi populárne  ;)



cendix

Tímto se chci připojit k poděkování všem, kteří se podíleli na této soutěži, za dobrou organizaci.

Těším se na 2.ročník ;)

martinlx

Gratuluji Diidimu k vítězství!

Velice děkuji Petronelovi že vymyslel soutěž které jsem se mohl zúčatnit a také všem porotcům za hodnocení a soutěžícím za inspiraci.
Dioráma je dobrý nápad, třeba se příště polepším ;) (ale Space dioráma bych asi nedal ani kdybych rozebral všechny vlaky co mám...)
Trochu se stydím že mě to v druhé části bodování za jednoúčelové dílky natřel i King Kong, holt se musím příště víc snažit. Snad jsem alespoň někoho ze Space sekce inspiroval k vyzkoušení flexible koleje protože se tam z mého pohledu vláčkaře hodí víc než do Trains. Dobře vypadá i struktura střídavého zapasování kolejí vedle sebe, třeba na nějakou přistávací plošinu.

PS: připojí se i ostatní porotci se svými postřehy?

peki

#69
Citace od: Petronel kdy 03.04.2012, 20:10:33
Vyhodnocení soutěže POCTA JEDNOÚČELOVÝM DÍLKŮM!

Takže výsledky:
1. místo - Diidy a jeho dílo Poroučím se.



Dnes proběhlo předání ceny (ze sady od Jana Beyera pro kostky.org), Diidy byl příjemně překvapen velikostí krabice, doufám že bude i po jejím otevření  ;D

Co dodat k soutěži a předvedeným dílkům ? Vtipná soutěž jednotlivá dílka (včetně aprílového) mne opravdu pobavila. S napětím jsem čekal jestli se objeví nějaké použití dílků z bionicle. Nevím jestli jsem se špatně díval, čí se jedná o dílky natolik jednoučelové  ;D   

P4tr1cius

#70
Gratulujem Diidy-mu k výhre v zaujímavej súťaži. A už sa teším ako jednotlivé dieliky z ceny, ktorú vyhral, premietne do svojich krásnych nových Diidy diel.

FilipS

 ;D ;D Já vypadam jak po flámu. Děkuju moc za gratulace. Set mě celkově příjemně překvapil. V blízké době čekejte MOC z Gotham city.  :)

Ojík

Citace od: Justin kdy 04.04.2012, 18:40:19
Ono to na tej pôvodnej fotke nebolo dobre vidieť, alebo sa to na seba nepodobalo, čo je asi pravdepodobnejšie. Mal to byť pútač bufetu s rýchlym občerstvením - konkrétne kuracie stehno, pečená klobása a šálka kávy.

J.

PS: Geneticky modifikované obrie banány v Európskej únii asi nebudú veľmi populárne  ;)

Také jsem tu spižírnu na komíně nechápal, ale s tvým vysvětlením to hned dává smysl. Ten banán byl taky součástí poutače, že? A jako od malého dítěte mi to nepřijde.

Jinak se také připojuji ke gratulacím a budu se třeba těšit na druhý ročník. ;)
All work and no play make Jack a dull boy.

Colonel32

#73
Přijde mi, že poslední dobou se nám nějak rozmáhá zajímavý fenomén. Je mnohem jednodušší do soutěže sehnat soutěžící než porotce. Že by se lidé báli vzít na sebe tu odpovědnost? Nebo je to proto, že zatímco soutěžící budou spíše vychvalováni za svá dílá, porotci bývají spíše kritizováni, pokud je jejich kritika příliš ostrá? Nevím. Jen doufám, že nebudeme muset zavádět obdobu amerického práva - že porotci do soutěží budou losováni ze všech členů Kostek, a pokud někdo odmítne, bude mu zrušen účet  >:D

A teď k dílům.

Diidy:
Nevidím žádné použití jednoúčelového dílku, které bych nazval opravdu geniálním. Celkově je ale velmi dobré zpracování diorámatu jako takové, a z toho jaká se nabízela konkurence vyhrál zřejmě po právu.

Robbed:
Jak problém vidím to, že loď je sice plná jednoúčelových dílků, ale je to hvězdná loď. Tam se bohužel dá udat v podstatě cokoli. Plameny jako trup lodi. Technic lopatka jako trup lodi. Technic panely jako trup lodi. Předek townJr náklaďáku jako ... samozřejmě, trup lodi. Neříkám že dílo je špatné. To určitě ne. Spíše mi ale přijde, že nemá žádný přínos pro další stavitele, a v tom jsem já sám spatřoval hlavní smysl této soutěže.

nerow:
Tady se bohužel někdo absolutně minul tématem soutěže. Dílo velmi dobré, ale spíše tak do CBC.

Luky1987:
Hlava působí divným dojmem. Spíš než strach bych řekl zhnusení. Hlava terminátora nebo kamenná hlava v džungli mi v tomto ohledu přišly mnohem koukatelnější. Ale chválím nápad s vlasy. Je to jeden z těch lepších.

Justin:
Co se nápadů týče, je toto můj favorit. Použít hokejky a hůlky jako pouliční osvětlení a semafor považuji za naprosto geniální. Bohužel to kazí špatné nafocení a ořez - je jasně vidět že silnice je z kolmých plates, ale na hraně se má zdát, jakoby šlo o baseplate. Vypadá to divně.

martinlx:
Co se nápadů týče je to podle mého druhý nejlepší. Ty obrácené flexi koleje mi přijdou naprosto geniální, už vidím jak někdo tímto způsobem staví mnohem větší loď nebo vesmírné platformy. Bohužel celkové zpracování trochu pokulhává.

cendix:
Působí dojmem za každou cenu použít co nejvíce dílků a doufat, že alespoň některé projdou. Jako skvělé hodnotím ten paprskomet (či co) v levé části nahoře, celý prostřední blok, nebo velkou masožravou kytku (už teď mám nějaké nápady jak ji ještě vylepšit, co víc, ta kytka mě přivedla na celý nový typ soutěže, jenže teď v létě bude SBC, na konec roku chystám IBC, takže na FBC dojde až v létě příštího roku)
Naopak skutečně nemusím ten modrý talíř nebo vršek skleníku.

yoshimaka:
Určitě to není špatné. Asi bych zatím neřekl ani, že je to nějak extra dobré, ale celkově v tobě vidím velký potenciál. Myslím, že největším problémem zde bylo, že dílo je tak malé a jednoúčelový díl byl použit jen jeden.

cendix

#74
Citace od: peki kdy 05.04.2012, 11:36:14
S napětím jsem čekal jestli se objeví nějaké použití dílků z bionicle. Nevím jestli jsem se špatně díval, čí se jedná o dílky natolik jednoučelové  ;D   

  Na jednu rostlinu jsem použil bionicle díl http://www.bricklink.com/PL/57562.jpg?0

a Robbedův plamen je také  bionicle

peki

Diskuse na téma použití/využití jednoúčelových dílků, která již přesahuje téma téma této zdařilé soutěže byla na požádání přesunuta sem