Zastavováni vlaku

Založil peter, 25.03.2005, 11:07:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

peter

Mám takový menší problém a nejspíš nebudu sám. Jelikož u jízdy vláčků preferuji pomalejší jízdu. Legové ovladače rychlosti bohužel toto moc nepodporují, takže nejvíce využívám jen první a maximálně druhý rychlostní stupeň. Bohužel se mi ale velmi často stává, že když odbočuji na výhybce, tak se lokomotiva zastaví, protože se jí nedostává patřičného kontaktu s kolejemi a já ji musím postrčit :-[

Máte někdo z Vás na tuto špatnou zkušenost nějaké řešení? Jedině co zabírá, je přejíždět výhybky vyšší rychlostí, ale to se mi vůbec nelíbí - ba mi to dokonce vadí :-\

U modelové železnice jsem tyto problémy nemíval a pokud, tak se dali daly vyřešit nějakým tím přihnutím koleje, ale to u LEGA nelze.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

peter

Také by to bylo řešení, ale ty jaksi nemám :'(
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Micho

Citace od: peter link=#msg4020 date=1111745253
Mám takový menší problém a nejspíš nebudu sám. Jelikož u jízdy vláčků preferuji pomalejší jízdu. Legové ovladače rychlosti bohužel toto moc nepodporují, takže nejvíce využívám jen první a maximálně druhý rychlostní stupeň.

Tak to by som mal vysvetliť a ukázať mojím chlapcom, že takto sa má jazdiť s vláčikmi. Žiadna 5 a 6 ....   ;D ;D. I keď musím uznať, že sa už zlepšili.

CitaceBohužel se mi ale velmi často stává, že když odbočuji na výhybce, tak se lokomotiva zastaví, protože se jí nedostává patřičného kontaktu s kolejemi a já ji musím postrčit

Takéto podobné problémy mávame aj my. Často preto používame po 2 mašinky - jednu vpredu a jednu vzadu, teda 2 motory ako naznačil Jindroush.

Rob

podle mě - pokud nemůžeš použít dva motory - se to dá vyřešit jen zvýšením hmotnosti celé soupravy. Ta pak bude mít vyšší setrvačnost a vlak kritické místo  přejede právě setrvačostí. (Hádám, že je problém v tom, že na výhybce nemají kola kontakt s kovovou částí kolejnic a proto do motorku nejde proud).
je to ale pustá teorie, vlaky tady nemám.
Rob

Cavelon

Citace od: Rob kdy 01.10.2005, 16:12:34
se to dá vyřešit jen zvýšením hmotnosti celé soupravy. Ta pak bude mít vyšší setrvačnost a vlak kritické místo  přejede právě setrvačostí.

Alebo pridať na motorček kondík.