10193 - vesnice

Založil tuvok07, 07.02.2011, 16:56:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

tuvok07

Tak se u tohohle setu potýkám s problémem, a sice fórový "balkónek" u modrého baráku. Jakživ jsem se u Lega nesetkal s tím, že by něco navrhli takhle nestabilně :( Právě se mi to při stavění střechy podruhé zřítilo - a to moc netlačím, podotýkám. Měl s tím někdo další problém nebo jsem já nešikovný trdlo?  >:D

Darth

#1
Který myslíš? Tu plošinu nad schodištěm? Ta mi drží stabilně, dva rohy jsou hnědé sloupy, třetí roh je zešikmený brick a jen čtvrtý roh visí v luftě a tam to podpírá schodiště.

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=4730334
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=3935968

tuvok07

#2
Ne, myslím ten vysunutý "balkónek" vlevo. - na levé půlce baráku při pohledu zepředu. Tam jsou ty čtyři "sloupečky" co vypadají jako dalekohledy a dvě okna jsou napůl na hnědým hladkým.
Na druhém odkazu je to ten vepředu. Jinak schody bez problémů.

Darth

Tam jsem neměl při stavbě výraznější problémy, dost to zpevnily ty zkosené plates pod okny, pak jsem dal sloupky a až nakonec jsem zasazoval okna. Tady dost hraje i plocha, na které stavíš, jinak se to staví na pevném stole, jinak na koleně nebo měkké matraci.

tuvok07

Mno jo, mně se to podruhý zbortilo. Vůbec s tím mám celkově neobvyklý problémy - asi stárnu :D - Ale když tak uvažuju, mně se tam ty zkosený plates blbě dávaly (nahoru pak) a možná to nebylo dobře usazený a nevšiml jsem si toho....

tuvok07

Tak je to jasný. Mně se to nechtělo posadit na ty dvě zadní  okna (na přední OK) - a asi jak jsem pak pospíchal, tak jsem to udělal nějak polovičatě :D Sranda. Už to skoro bylo hotový a do toho tohle :D

Darth

To chce klídek. Já si ke stavbě pustím nějaký nenáročný ukecaný film a stavím. Nespěchám a pokud něco nesedí, většinou to je mnou a tím, že jsem něco vynechal, přehlédnul, nebo jsem to prostě nacvaknul špatně.

Jediný případ, který mě u Lega neskutečně na***l, byla stavba UCS DSII, kdy mi hotová čtvrtkoule rozestavěné strany DSII, při nasazování na osu konstrukce, spadla na zem a udělala úhlednou hromádku kostiček. Vzhledem k tomu, že je to piplačka a která se staví ještě navíc 2x (v mém případě tedy 3x), jsem zvažoval, že se na další stavbu vykašlu.

tuvok07

Já taky normálně nespěchám :) Ale prostě to trvalo déle než jsem čekal a musel jsem odejít plus ty moje nešťastný dioptrie kvůli kterým jsem si nevšiml, že je to blbě :) No, teď už to dostavím ve dne, umělý osvětlení není ono.
DS II bude desetkrát větší piplačka než ta vesnice, to věřím :)

tuvok07

Tak jsem tu půlku strhl celou, bylo to nějaký celý nakřivo, plus na druhý jsem si nevšim, že není střecha na zdi LOL. Budu muset pořádně. Nějak jsem to odflinknul :D 

Colonel32

Tenhle set přece vůbec nebyl určen k tomu, aby se stavěl - ten se má přece vždycky rozebírat na díly  ;D

tuvok07

 No jo ;D Přemejšlím, že se nebudu držet návodu a trošku to předělám :)