Návštěva kolegů na druhé polokouli, aneb jak backpacker k legu na Zélandu přišel

Založil MeNadruhou, 25.09.2017, 12:30:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MeNadruhou

Ahoj tam k nám do naší zemičky,
Jak někteří jistě víte a jiní možná tušíte, právě jsem na novém zélandu.
Mimo jiné jsem AFOL srdcař a bez lega by to nebylo ono- takže:
Vyhledal jsem místní afol skupinu, a vyrazil je navštívit.
První, co jsem navšívil byla výroční schůze LUGu 4/2. taková strašně oficiální, ale bylo vidět že řeší stejné problémy jako my /kostky.org /.
Neumím anglicky very well, ale něco jsem rozumněl, ale o tom až někdy později.
Jsou organizováni uplně jinak než my- jádro tvoří jakási skupina volených členů (ročně), ale toto vedení (řekněme že 4/2 jsou master lug na NZ)  zaštiťuje jakýmsi způsobem i ostatní lugy v komunikaci s legem, co je klubových věcí týká. U nás bych to přirovnal k fungování obecního zastupitelstva nebo maličké akciovky.
tolik k oficiálnímu zasedání.

Byl jsem pozván na návštěvu méně oficiálního zasedání - tedy něco jako třeba brněnská hospoda.
Sešli jsme se u jedné Afol rodiny, obrovský dům, 3 děti a čtvrté na cestě. Hosté sebo obvykle něco přinesou na zub, ukázat nový moc a tak. Já v Sobotu byl v práci a předával jeden nový traktor, takže jsem přišel kapku pozdě. Po příjezdu na místo (20 km od christchurch, já bývám přímo v) jsem si měl vybrat zalaminovaný obrázek figa jako poznávací visačku na hrnek. Debatilo se tak nějak o všem, tak jako u nás, řešilo se digitální stavění, vlaky...  pak přišlo na řadu hlavní téma . Oni tady mají tyto setkání zaměřené tématicky a pořádají je cca jednou za měsíc. minule to bylo téma "how to technic"

Nyní bylo comunity event "reverse engineering" .
Hostitel pro nás připravil krabičky, ve kterých byl zajímavě složený "model"  a kostky potřebné k jeho sestavení+ pár kostek navíc, které potřeba nebyli. pravidlo bylo že předlohu rozebírat nesmíte. pro mě, jako technikáře a příležitostného dupláka a cokolivostatníhopříležitostňáka.
Za správné složení byla cena - loose pytlíky z lega ( mohli jsme si vybrat). vzhledem k počtu připravených krabiček a k podpoře týmového ducha sme byli ve skupinkách.
po chvíli se zadařilo a výzvu jsme zdolali -  ale pro mě novinka že když něco vypadá "určitě" souměrný, tak to zaručeně souměrný není.
po chvíli jsme se pustili do dalšího dílka a druhý pytlík na kontě. Přiznávám, že i když mezi pytlíkama byli hodně zajímavé věci, jako třeba  technic díly z nového technic off road crawleru ve fialové barvě, nebo spousty pytlíků s dílky v pískové a tmavě pískové barvě, tak jsem si vybral něco, co připomínalo friends s holčičkou, pár hnědýma a černýma kostkama a pár bílíma. jako druhý jsem si vytáhnul pytlík převážně zeleno modrý. někdo si pytlíky prostě neotevřené odnesl, jiní si je vysypali a začali si hrát. Já se přiklonil k druhé variantě  a tak jsem přišel ke kostkám a vzniknul můj první novozélandský MOC - "Jaro přichází do zélandských hor" (ponožka na fotce je závěj sněhu za horským Hutem, ) , za což jsem dostal i pytlík třetí.

Poté, přišel na řadu zlatý hřeb, a to tombola . A to ne ledajaká- set architekture 21029 buckhinghamský palác, a druhým byl set creator 3v1 asi 31068, ale jistej si tím nejsem.
Jak tombola probíhala? Ke každé zalaminované kartičce mě hostitel originál, a  těch jednoho vylosoval a umístil jej do malé stavby, takové kapličky s otočným jevištěm. Vpředu stál fig s otazníkem na hrudi. poté prostě napínavě otočil scénu, aby se fig vítěze zjevil. (něco jako filmový tajný otočný krb, či otočná stěna knihovny.)

Akce nebyla moc dlouhá a i čas byl trochu zvláštní - od 14 do 16.30, pm. pak musel totižto hostitel odjet na nějakou oslavu, jestli jsem správně pochopil.  Pořídil jsem i pár fotek-  viz zde na rajčeti .

Příští týden bych rád navšívil Dunedin Brick Show 2017, ale je to trochu daleko pro jednoho /pokud najdu nějakýho companiena, tak pojedu/. Pokud se zadaří a zůčastním se, tak fotoreport bude zde ve vlákně.

Samosebou, že reprezentuji, tak sebou mám 3ko kostek ;)

Sem budu postupně dávat vše co souvisí se mnou, s legem, s mým pobytem na zélandu. pokud se chcete něco dozvědět o legu na zélandu, o tom proč zu jsem nebo cokoliv  - feel free ´n as. Můžu se místních optat, zjistit... zatím jsem tu :) .
Marek , tedy v současnosti Mark.

Oficiální pozvánka akce na FB:
This months event is Reverse Engineering
We have a selection of small builds that you have to figure out how they are made and then build it correctly using the parts supplied.
Please bring along a set, moc or display that you might like to show us. please bring drinks and nibbles to share.
Nathanael McCartney will be hosting us this month.
There will be spot prizes for getting these builds correct.
We look forward to seeing you all on Saturday!
If you have any questions or would like to host one of our monthly events. Please contact me. "email.co.nz" and I will be more than happy to help.

Kind regards
Jason de Vries
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Petronel

No paráda! Díky za info, zní to jako velmi zajímavý zážitek.  :D
Koukej poznávat a informovat dál!

Takto bych si to představoval, to by bylo fajn kdyby to bylo i u nás - pytlíky kostek a další věci spíš jako odměna i na takové menší akce. Ne za aukce pro stále ty stejné vyvolené lidi co na to mají či spíše kšeftují...  ;)

Marku a co ten Pukeko na fotkách? Oni si dělají i sety pro společné akce?  :D "set 43/500"??  :o

MeNadruhou

ano, to je jejich "výstavní set", my měli číslované figy kostky.org
Na druhou stranu, plné členství je zde s poplatkem (tj. eliminace "příživníků" v lugbulk, apodobně).
takže aukce je za mne u nás OK, je to jeden z mála způsobů, jakým se do klubu - kostkám dostávají finance.

U nás jde ale na akce také podpora, viz např. dealování před fabrikou, ceny pro brněnskou výstavu, winter chalange sety, čas od času nějaké polybagy. U nás se vždy to co přijde rozebere úplně, a nezbyde ani kostka, tak tady těch pytlíků přes půlku zbylo. a píše se prezenčka jen tak mimochodem
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Ravenhorn

Zajímavé. Škoda, že jsem se při mém skoro 5 letém pobytu na Novém Zélandu, nezkusil také spojit s touto skupinou, zas tak daleko jsem to neměl z Wanaky  ;)   Díky moc za info.
Castle, Pirates a Star Wars.

peki

Citace od: Petronel kdy 25.09.2017, 19:20:23
No paráda! Díky za info, zní to jako velmi zajímavý zážitek.  :D
Koukej poznávat a informovat dál!

Takto bych si to představoval, to by bylo fajn kdyby to bylo i u nás - pytlíky kostek a další věci spíš jako odměna i na takové menší akce. Ne za aukce pro stále ty stejné vyvolené lidi co na to mají či spíše kšeftují...  ;)

Jaké akce myslíš konkrétně?  :o  Na všech letošních výstavách byl kiloware (Ostrava,koskoland,BR,koskoland,Brno,Olomouc) = obsah těch pytlíčků. V minulosti jsem posílal i na hospody, letos dostal něco peter na procházku s auty. Musíte si uvědomit že dostanu 2 - vyjímečně 3 krabice na akci celkem třikrát do roka.

Aukcí se financuje činnost lugu, takže absolutně nechápu s čím by mohl mít někdo problém. Např. jenom přes 60 000 Kč je ve 3 vahách.

Menadruhou
Supr postřehy. Těším se na další  :D




MeNadruhou

Citace od: peki kdy 26.09.2017, 10:42:56
Citace od: Petronel kdy 25.09.2017, 19:20:23
...Takto bych si to představoval, to by bylo fajn kdyby to bylo i u nás - pytlíky kostek a další věci spíš jako odměna i na takové menší akce. Ne za aukce pro stále ty stejné vyvolené lidi co na to mají či spíše kšeftují...  ;)
Menadruhou
Supr postřehy. Těším se na další  :D
Petronel - Aukce je o tom, že každý sdílí informaci o tom, jakou "osobní hodnotu" pro něj ta či ona věc má, ( či ji schválně přepálí z dobročinných účelů)  umožňuje nám to tak provozovat kostky "zadarm"o (bez členských poplatků).  Tady na zéůlandu si členství každý rok afolové platí (eliminuje to členy, kteří jen (s prominutím) očumují, a udržeju to jakési aktivní jádro.

Peki a ostatním:  Další report v novém topic
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou