7009 - The Final Joust

Založil Vlada, 12.09.2009, 15:19:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vlada

CHARAKTERISTIKA SETU 7009

Kategorie: Lego Castle
Rok vydání: 2007
Počet dílů: 62
Minifig: 2

OBSAH BALENÍ

Set obsahuje dva sáčky s díly, sešitový barevný návod na stavbu a volně loženého koně bílé barvy, koně (kostru) černé barvy a barding pro bílého koně.

DOJMY PŘED KOUPÍ

Tento malý set zaujme svým pěkným obalem a pokud někdo staví hrady, tak je to jeho výborným doplňkem. Nejinak tomu je i u mně. Mám rozpracovaný projekt malého hradu, tak jsem si čtyři tyto malé sety opatřil, hlavně kvůli rytíři z rodu Fantasy Era a bílému koni s brněním.

SAMOTNÁ STAVBA

Stavba mi zabrala pouhých 6 minut stavění a v podstatě u tohoto setu není ani co stavět. Začíná se zkompletováním minifiga rytíře, který disponuje stříbrnou helmou a brněním. Torso minifiga je jinak holé, bez potisku. Kostlivec je též vybaven helmou a brněním. Torso těla je holé, opět také bez potisku. Stavba končí kompletací stojanu na výzbroj a jakousi překážkou.

HRATELNOST

Na hraní opravdu tento set moc vhodný není. Jak jsem už výše psal, je to set spíše vhodný jako doplněk k již existujícímu hradu. Tento set nese název, volně přeloženo, Závěrečný souboj či Závěrečné klání. Lze tak akorát možná navodit simulaci rozhodujícího turnajového klání. Samotnou výzbrojí je tento set však poměrně dobře vybaven. V setu je obsažena halapartna, meč, cep, šavle, dva štíty a dvě kopí. Výstroj tvoří barding s modro-zlato-černým potiskem, dvě helmy a dvě brnění, chránicí torso rytíře a kostlivce.

CO LZE ŘÍCI NA KONEC...

Je to celkem pěkný set, který člověka nenadchne, ale ani neurazí. Z mého hlediska je set výborný na díly, jinak pokud bych ho nezačlenil do nějakého hradařského MOCu, tak mně jiné využití opravdu nenapadá. Ještě na závěr bych snad jen dodal, že potisk na bardingu je ne zrovna moc kvalitní. V některých oblastech je potisk jakoby rozmazaný. Nevím, zda je to jen výrobní vada u tohoto setu, nebo i u ostatních, ještě nerozbalených. To uvidím, až zbylé tři sety odMISBuji...  ;)