Pirates - 1788 - Pirate's Chest

Založil William, 29.05.2009, 09:33:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

William

Konečně mi domů dorazil tento, ne až tak běžný, set.

Minifigy:

King Kahuka:
Vládce ostrovanů. Na torsu nakreslen kostěný náhrdelník, obličej pomalovnán bílou barvou a nasazena maska.

Ostrovan:
Klasicka figurka ostrovana

Pirát, strážce ostrova:
Pirát s kapitánskou čepicí, hákem a dřevěnou nohou.

Pirát:
Klasický pirát v proužkovaném tričku a červeném šátku


Vor:

Vor pro jednoho piráta je tvořen čtyřmi sudy(round brick), kormidlem z pádla a zajímavě řešenou plachtou z velké pirátské vlajky na nakláněcím stožáru.


Kanoe ostrovanů:

Na klasické kanoi je vybudováno malinké křeslo pro Kahuku, který má v ruce mystickou hůl a před ním je postaven buben. Z ním je padlující ostrovan

Pevnost:

Na malém písečném ostrůvku je do skály začleněná malá pevnost určená k ochraně pokladu. Z jedné strany ostrova je skála s trochou zeleně tvořené palmovými listy. V této skále je umístěna tajná jeskyně s pokladem. Přístup do této jeskyně je přes výsuvnou, dobře maskovanou stěnu. V pokladu se nachází klasické 4 mince a k tomu navrch zlatý(yellow) pohár. Z druhé strany skály je postaveno jakési přístřeší s úchyty na zbraně, hrníčkem a ohníčkem s hrncem. Zeshora na skále jsou vybudovány hradby s otočným dělem. Přístup nahoru je pomocí dřevěného žebříku. Je nutno pochválit, že dělo na točně je schopno se otočit o plných 360° i když jsou kolem překážky v podobě lampy a vlajky.


Hodnocení:

Toto lego nijak neurazí, ale ani nenadchne. Zajímavě je řešena skrýš pro poklad. Zajímal by mě příběh ostrůvku, nese znaky ostrovanů - jeskyně, liany.. nadruhé straně nese evidentní prátské stavební prvky - hradby s dělem.



Klady:

- Zajímavě řešená tajná jeskyně
-islanders


Zápory:

-nic podstatného


Zajímavosti:

-Poslední set s ostrovany(kromě reedice enchanted islandu). Vyšel v roce 1995, kdežto včechny ostatní v roce 1994(reedice EI v 2001)
-Jediný set, kde osrovani mají černé kopí