Pirates - 6240 - Kraken Attackin'

Založil William, 17.03.2009, 17:52:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

William

Dnes jsem obohatil svou pirátskou chátru o vor napadený krakenem.

V úměrně veliké krabici se nalézá návod, dva pytlíky s dílky a chobotnice(kraken).


Minifigy:

Pirát1:
Klasický pirát z minisetu 8397 s rozzuřeným obličejem a modrým šátkem. Je vybaven dalekohledem a pod košem má připravenou pušku.

Pirát2:
Usměvavý pirát v trojcípém klobouku s šavlí.


Vor:

Vor je velice zajímavě sestaven pomocí dvojice , jimž bych vytkl nesmyslnou červenou barvu. Kraje voru jsou tvořeny hnědými round 2x2, což dodává voru jakési chatrné vzezření, což je přesně to, co od voru každý očekává. Uprostřed voru je stožár s žebříkem a nápaditě umístěným držákem pro pušku. Trošičku mě mrzí, že na stožár byla použita klasická osa namísto něčeho, co by vypadalo skutečněji. Na palubě voru se nachází kormidlo z pádla, nepostradatelné bidýlko pro papouška a krabice s drahým kamením.

K voru jestě náleží Kraken ztvárněný klasickou chobotnicí ve velmi pěkné DkRed barvě.


Hodnocení:

Velice zdařilý set, který posunuje původní Castaway's Raft z roku 1989 o notný kus dopředu. Minifigové jsou, jak už je v nových pirátech zvykem, velmi vkusní a oboustraní, raft je velice kompaktní a hezký.
Za cenu 212kč ho mohu komukoliv s klidným svědomým doporučit. Jde o VELICE zdařilý set.


Klady:
Poměr cena/kvalita
DkRed kraken

Zápory:
Stěžeň mohl být zajímavěji vyřešen


Zvláštnost:

Za zvláštnost považuji, že v návodu jsou minifigové sestaveni jinak, než jsou uváděni na krabici, či na reklamních fotkách. Prohledával jsem internet a opravdu na jakékoliv oficiální fotce nejsou minifigové sestaveni dle návodu. Původně jsem myslel, že jsem je špatně sestavil a už jsem se připravoval na nové skládání a focení, ale po otevření návodu jsem zjistil, že chyba není u mě.