8001 Star Wars Battle Droid

Založil grohl, 01.02.2009, 18:16:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

grohl

Set jsem zakoupil před nedávnem za 500 Kč včetně poštovného. Sice po vyhledávání na fóru jsem zjistil, že se kdysi dalo i levněji, ale v současnosti jsem stavebnici viděl vždy za mnohem horší cenu.

Už při otevření nebývale maličké krabice na mě vykoukly krásně vybarvené sáčky se zvýrazněnou částí těla droida, která bude z daných dílků sestavena. Dále krabice obsahovala několik letáků a plně barevný návod.
První sáček obsahoval dílky, ze kterých se sestavily nohy droida. Druhý pak díly trupu a hlavy a poslední ruce a batoh se zbraní.

Konstrukce netrvala déle než hodinu a byla naprosto přehledná, přičemž se v průběhu stavby zakomponovávala do trupu zásoba gumiček.

Po sestavení před Vámi stojí přes třicet  :o centimetrů vysoký robot, kterého lze ohnutím nohou v kolenou a v pase a sklopením hlavy mezi kolena složit do nevelké hromádky. Po stisknutí tlačítka na droidově břiše se pomocí gumiček začíná celá konstrukce roztahovat do původní polohy.

Druhou funkcí je vytahování pistole z držáku na zádech. Droid pomocí ozubeného kola na zádech pohybuje rukou. Při přiblížení ruky k batohu s blasterem se zbraň přichytí díky magnetu umístěného jak na pistoli, tak na zápěstí droida. Návrat zbraně do původního úkrytu je už ale možný pouze manuálně po rozpojení magnetů.

Set dále obsahuje dílky, pomocí kterých se droid snadno přemění ve velícího důstojníka (žluté doplňky) a člena ochranky (rudé doplňky a nárameníky).

Alternativní model setu 8001 je dle mého vynikající. Béžový AT-ST vypadá na možnosti setu naprosto dokonale, ačkoliv jsem se neubránil drobné modifikaci  a přidělal ze zbylých dílků příčky, které více vyplnily otevřený prostor kabiny. Funkce tohoto modelu je pouze jediná-otáčení hlavové části na nohou.

//edit
Málem bych zapomněl na verdikt

9.5/10

Balení


Nohy+trup


Kompletní droid


Transportní poloha


AT-ST