7093 Skeleton tower

Založil Tharqa, 26.10.2007, 11:54:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tharqa

Po čtyřech menších setech letošního Castlu jsem se rozhodl rozšířit svoji sbírku o něco většího, a po několika dnech podrobného zkoumání a testování modelu jsem se rozhodl podělit se s vámi o svoje dojmy.

První co na tomto setu opravdu zarazí, je obří krabice (cca 40x40x15cm), ve které se nachází několik sáčků s dílky, podle nových zvyklostí očíslovaných, papírová krabička s kouzelníkovým pláštěm a návod, jehož tloušťku zvětšuje posledních 10 stran s obrázky ostatních setů.

Stavba začíná nejprve figy a drakem, poté následuje samotná věž, uprostřed stavby je přechod na poslední sadu dílů. Při sestavení figů se problém vyskytuje ve správném složení kouzelníkova pláště. Plášť je z poměrně tuhé látky, a kvůli límci se musí docela složitě ohýbat, což není nijak jednoduché, a navíc kvůli plášti je mezera mezi tělem a vousy. Stavba samotné věže pak je bez problémů, v návodu jde jasně poznat rozdíl mezi "tmavou šedou" a "černou". Menší nedostatek je v uchycení obou postranních věžiček, které jsou spojeny pomocí  dvou Brick 1 x 2 with Pin a dílku  with hole, a nikoliv klasickým spojem (dílky pod věžičkami jsou ploché).

Věž jako celek působí velice hezky, žádný z prvků nepůsobí nepatřičně. Velmi potěší sada figů, i když má dva nedostatky. První jsem již zmínil výše, a druhým je princeznina sukně, neboť díky ní je princezna větší než všechny ostatní figy. Pro mnohé starší Legofans bude problém také drak, který nevypadá jako produkt oblíbené firmy z Billundu.

+ celkový vzhled stavby
+ dobré figurky
+ i samostatně si lze se setem hrát (ale není nad bombardování katapultem ;))

- špatné uchycení bočních věžiček
- drak
- příliš velká krabice

Celkové hodnocení 8,5/10

PS: omluvte moji stylistiku, recenzi jsem psal naposledy v sextě a dostal jsem z ní trojku a to byla bez gramatických chyb.

Pokud máte zájem o fota tak připojím pouze několik odkazů:

http://www.brickstore.nl/images/7093.jpg

http://cache.lego.com/images/shop/prod/7093-0000-xx-13-1.jpg

http://image.kansai.com/kdc/29818/XCOPgnfi.jpg