CAT D11

Založil Stano, 03.01.2024, 01:11:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Stano

Zdravím!
Som tu nový a potrebujem radu ohľadne tohto modelu. Podrobné informácie doplním zajtra, keď sa trošku zorientujem v diskusii.
Deťom som kúpil túto stavebnicu(samozrejme aj sebe), pustil som sa do stavania, a prvý raz som narazil na problém s ktorým si neviem rady.
V balení sú 4 motory a Power Up, konkrétne typy napíšem zajtra. Ako neslušné slovo som tu základnú prevodovú časť skladal a rozoberal asi 6 krát po stranu v návode kde bolo potrebné otestovať funkčnosť. Ani raz som nedokončil tento krok spôsobom, že by aplikácia a motory spolupracovali tak ako majú, až potom ma napadlo,že vyskúšam motory len pripojiť k PowerUp a otestujem,či sa tie motory točia, no a dva z nich sa nepohnú, s tým , že som si úplne istý, že konštrukcia je urobená správne a ani zvyšné dva motory nerobia to čo majú, tie sa točia, ale v modeli sa točia chaoticky a model neurobí funkciu ktorú by mal.
Existuje nejaká možnosť ako zistiť, prípadne preinštalovať Power Up? Stalo sa niekomu, že by dostal v stavebníci vadné motory? Nie som na lego expert, postaviť ho viem, ale už to ovládanie cez aplikáciu mi lezie na nervy. Neviem ako správne overiť funkčnosť Power Up a motorov. Pevne verím, že len niečomu nerozumiem a pôjde o nejakú banalitu, ale skúšal som všetko...

Ďakujem za akúkoľvek radu a nasmerovanie.
Doplním zajtra.

Jamesek

Spatne motory jsem zatim nepotkal.

Zacal bych cistym projektem v powered up aplikaci a motory jen roztocil, pripadne vyuzil hotovy ovladac k modelu a naprazdno otestoval.

Asi neni od veci aktualizovat firmwary.

Doma testuji pres pyBrick, ale to je asi pro pokrocile.

Stano

Pozeral som na tú aplikáciu, vyskúšam. Práve preto mi tie aplikácie vadia ;D
Ako bežný človek kúpim hračku a chcem aby fungovala. Ak si s tým nebudem vedieť poradiť, budem musieť niekoho poprosiť o pomoc s tým firmwarom. Aktualizáciu mi ponúklo hneď po spárovaní, ale neviem či som ju dokončil. Ovládač je cez aplikáciu control+.
Písal som aj do obchodu, zatiaľ mi neodpovedali. Osobne si myslím, že bude niečo s tým powerupom... Dosť drahá stavebnica na to, aby som ju nechal nefunkčnú.
Zajtra dám čísla motorov a toho upu.

Stano

Tak som ich odfotil, tie väčšie motory netočia vôbec, k otestovaniu cez powered up som sa ešte nedostal.
Malo by to fungovať automaticky, stiahnuť aplikáciu a krabička dá pokyn...
Neviem príde mi, že tá krabička nedáva korektné pokyny, jediný raz z asi 10tich pokusov urobila pri teste čo mala a čo znázorňuje aplikácia, až na tie dva motory ktoré nepretočí vôbec. Inak je to ovládanie nefunkčné, akože niečo to robí, ale vôbec nerobí to čo má

otaznik

Powered Up (Control+) Hub ani motory jsem zatím nefunkční neviděl. Ten buldozer jsem zatím nestavěl, ale např u 42114: 6x6 Volvo Articulated Hauler, když se po sestavení vozidla poprvé zapnula aplikace control+ a spojila s hubem, tak si hub chvíli sám nastavoval a zkoušel motory a až pak korektně fungoval. Tady by to mohl být podobný případ.

otaznik

Zkus se na youtube podívat na pár recenzí toho setu, určitě někde nastavení aplikace budou zmiňovat.

Stano

Ďakujem za rady!
Nateraz to mám vyriešené, je to niečo podobné ako s tým Volvom.
Dopadlo to tak, aplikácia v časti venovanej otestovaniu funkčnosti prevodovky a základných funkcií,nefunguje správne.
Hlavne preto som nepokračoval v skladaní.V minulosti som kúpil synovcovi žeriav, ktorý bol na stavbu obdobne náročný a pri stavaní som niekde v prevodoch urobil chybu a musel som to rozobrať a ísť nanovo, tu som sa tomu chcel vyhnúť a preto som v zmysle návodu testoval ;D

Potom som sa vykašľal na testovanie, preskočil som to a zadal som v apke jazdu s hotovým dózerom, všetky motory fungujú a robí to čo má.
Je trošku škoda, že aplikácia nerobí čo má pri testovaní, zistiť po dokončení, že to nefunguje, nie je bohvie čo  :D