Brick Builder

Založil KLF, 12.05.2005, 00:46:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KLF

Mozno ze ste to vcera zachytili - od 19:30 do 20:00 siel na PRO7 dokument o stavbe modelu pre LEGOLAND. Rozpravali tam dizajneri, ukazovali ako sa vo fabrike v Billunde vyrabaju specialne kocky, extra pre model v LEGOLANDE, ako sa navrhuje model. Nic nevznika z hlavy, z fantazie, nic nenavrhuje clovek. Vsetky modely su navrhnute ciste pocitacom. Pouzivaju na to program Brick Builder (neviem, ci sa to takto pise, alebo spolu). Do tohoto softu zadate lubovolny 3D objekt (od hrusky, cez VW chrobak az po model velkej stavby) a on ho vymodeluje z kociek LEGO ! Teda vyrobi plan a vy uz mozte stavat podla neho. Tu vyrabali 1 tonovy model makety noveho futbaloveho stadiona v Mnichove, se vsim vsudy.
OK - chcem sa teda spytat - mozno Roba - ci neviete, kde tento soft v nejakej amaterskej verzii zohnat ?
Terminated.

Jindroush

#1
Brickbuilder je čistě interní nástroj společnosti a nepůjčujou ho. ;) Umí tři módy - system kostky, system destičky a duplo kostky. Ve skutečnosti prostě převede nějaký 3D model (tuším z 3D studia) do 'voxelů' (třírozměrný pixel) a je pak už na designerovi, ať si tam ty kostky naplácá, jak ho napadne. Předpokládám, že výstup vypadá podobně jako v instrukcích pro 3723.

Ještě jedna drobnost - všechno navrhuje člověk - designér v 3D studiu. Jen tu otravnou a otrockou práci převodu na kostky udělá počítač. Další otrockou práci dělají lidi, co pak ten model lepí.

Co se týče speciálních dílů jen pro modeláře v parcích, tak jsem zaslechl, že už tu praxi opustili a musí se stavět pouze ze setových dílů. Občas se nějaké takové dílky objeví třeba na Bricklinku, byly i v těch 500 náhodných dílech, co se prodávaly loni.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

marty75p

model se navrhuje a medeluje v maya,pak v builderu se prevede na kosticky a propocita jak ma  model udelat jednotliva patra a zaroven jak bude vypadat v realu,ale jde to do neho dat i z jinych 3D softu.Pak se jeste navrhne v jinem softu podobnem autocadu konstrukce ktera je uvnitr.pak prijdou na radu lide co to sestavi a otrocina to neni,verte,je to jen monotoni prace,a pak mechanici kteri dodelaji takove ty sem to obrus ,tady prichyt a zabalit a trada na cestu ;)

marty75p

Tak tady dam svuj malej navrh co jsem delal do portfolia pro lego.Jeste jsem jim ho nedal,neni to zcela hotove ale jen ukazka jak asi vypada prace a vysledek v brick bilderu.Jeden pics je model ze cinemy a ty dalsi jiz prevedene v BB a vracen do cinemy kvuli renderu,jinak se to nedela,jen se prevede na BB a pak uz se jen da modelarum kteri si zobrazuji jednotliva patra.