LEGO Lord of the Rings

Založil Mr. Cube, 26.09.2022, 09:49:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Fricoolinek

Citace od: Anatyt kdy 08.02.2023, 13:03:06
Citace od: STARHAWK kdy 08.02.2023, 12:59:12Je to celkom pekny set, ale 500e je moc na bezhlavu kupu - takze skor budem cakat na vhodnu dobu kedy to kupit, snad to bude neskor aj v Alza, Mall a pod nech mam viacero moznosti

A myslíš že to Alza/Mall budú mať? Hrad nemajú zatiaľ.

Nebude to spíše tak, že nebude nikdy?

https://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=lego+icons

No, moc těch ICONS v běžné síti člověk nenajde.

A jaký by vlastně měl být rozdíl mezi ICONS a Creator expert? Nebo je to jen (postupná) změna názvu?

Anatyt

ICONS je premenovaná rada Creator Expert.

Fricoolinek

Jinak - je to hodně těch peněz, ale stavebnice je to nejen hodně kvantitní, ale i hodně kvalitní - i s těmi sochami tam těch minifigů bude kolem 20, možná by jejich celková prodejní cena mohla být někde na 1/3 celkové ceny stavbenice...?

Dále nejeden ceněný předmět.

A samozřejmě - vypadá to na skutečně velké množství různých cenných stavebních dílů vč. rostlin. Docela jsem na kompletní inventář zvědav.

Osobně si myslím, že největší problémem není cena, zejmána optikou západních zemí, kde 500 USD bude ještě menší pálkou (v kontextu celkového rodinného rozpočtu) než tady, ale spíše to Nerudovské "Kam s ním". Dost možná po tom lační majitelé Hradu Lvího Rytíře, naladění na starodávný/fantasy svět. Ale dát do bytu někam na police oba tyto mastodonty- To už nemusí nebýt logistický problém, pokud nemáte vilu. A samozřejmě - dost možná takovýto dotyčný stavitel nezačínal s Hradem Lvího Rytíře, ani nebude hodlat končit s Roklinkou.

BTW: Samozřejmě se pro výrobce osvětlení otevírá další výzva. Netřeba ani psát, jak dobře by tento set vypadal osvětlen ledkami.

milanv

No, zrovna minifigové v tomto setu mě dost zklamali, oproti setům HP. Jedna a ta samá socha zrecyklovaná X-krát a snad i jako torso pro Gloina, celkově takový divný pocit schizofrenie bohaté potisky a zároveň obyčejný neoslňující dojem z toho. Nejhezčí šaty celého setu - Arwen - úplně zkažené tím dekoltem (šperk téměř není vidět místo aby zářil). Až "čínsky" přezdobená helma Gimliho vs. úplně neupravený klobouk Gandalfa. Skvělý nápad speciální dílek pro sedícího Gandalfa se stejným potiskem jako u stojícího - a oproti tomu čouhající study u sedících hobitů. A tak bych mohl pokračovat.

Ono to není nic zásadního. A naopak některé ty díly z minifigů budou o to použitelnější ve vlastních MOCech, protože nejsou tak výrazné. (Opět veliká škoda těch krásných bílých šatů Arwen, protože kvůli dekoltu je nedám ke žluté hlavičce.) Ale takhle v tom setu za 13 tisíc prostě neosloví, neoslní, nespadne mi z nich brada, nevyskakuje kreditka sama z kapsy ke čtečce na pokladně. A to sakra u setu za takovou cenu musí!

Mimochodem, skok jinam: jak se budou v praxi rovnat ty stovky tajliček na střechách? Nějak projíždět rýhy mezi nima jinou dlouhou tajlou? Nebo to bude "zábava" na dlouhé zimní večery jako všechny křížení na Eifelovce? :)
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Citace od: Fricoolinek kdy 09.02.2023, 03:40:36Osobně si myslím, že největší problémem není cena, zejmána optikou západních zemí, kde 500 USD bude ještě menší pálkou (v kontextu celkového rodinného rozpočtu) než tady,

No tá cena setov je už problém aj na západe, minimálne v Európe, to mi ver. :D A to nie je žial strop. Ale taká je doba.
No a problém "Kam s ním"? Treba sa pripraviť, že takýchto mastodontov bude pribúdať. Tu potešíme hradárov, tu potešíme LOTRov, časom možno potešíme zase vesmírčanov, autíčkarov s mega F1 boxom, atď. Na týchto mega setoch vždy zarobia, pretože pre fanúšikov tej ktorej témy to bude must have.

BlazejHolen

Citace od: milanv kdy 09.02.2023, 09:37:37No, zrovna minifigové v tomto setu mě dost zklamali, oproti setům HP. Jedna a ta samá socha zrecyklovaná X-krát a snad i jako torso pro Gloina, celkově takový divný pocit schizofrenie bohaté potisky a zároveň obyčejný neoslňující dojem z toho. Nejhezčí šaty celého setu - Arwen - úplně zkažené tím dekoltem (šperk téměř není vidět místo aby zářil). Až "čínsky" přezdobená helma Gimliho vs. úplně neupravený klobouk Gandalfa. Skvělý nápad speciální dílek pro sedícího Gandalfa se stejným potiskem jako u stojícího - a oproti tomu čouhající study u sedících hobitů. A tak bych mohl pokračovat.

Ono to není nic zásadního. A naopak některé ty díly z minifigů budou o to použitelnější ve vlastních MOCech, protože nejsou tak výrazné. (Opět veliká škoda těch krásných bílých šatů Arwen, protože kvůli dekoltu je nedám ke žluté hlavičce.) Ale takhle v tom setu za 13 tisíc prostě neosloví, neoslní, nespadne mi z nich brada, nevyskakuje kreditka sama z kapsy ke čtečce na pokladně. A to sakra u setu za takovou cenu musí!

Mimochodem, skok jinam: jak se budou v praxi rovnat ty stovky tajliček na střechách? Nějak projíždět rýhy mezi nima jinou dlouhou tajlou? Nebo to bude "zábava" na dlouhé zimní večery jako všechny křížení na Eifelovce? :)

Trochu souhlasím s těmi figurkami. Už mám za ty roky rozhovorů s designéry (jako divák) nějakou představu o procesu tvorby setu a toho co se do něj vejde a nevejde z hlediska variace dílků, nových mouldů, potisků atd. Přesto musím dát za pravdu s tím, že zas tolik "unikátnosti" na figurkách nevidím. Ale vezmu to postupně:

- Gandalf: skvělý potisk torsa a hlavně sukně, ale ten klobouk působí dost nepatřičně vzhledem k tomu že se recykluje po 10 letech... Tady by už měl být nový klobouk s vlasy (a nemyslím ten z HP).

- Arwen: nevím čím to je, ale nějak z té figurky Arwen necítím. Možná je to potisk obličeje (recyklát) nebo i těmi vlasy, ale na mě z toho sličnost Arwen Undómiel nedýchá.

- Aragorn: asi ok.

- Boromir: přijde mi, že ten potisk vousů je dost tmavý na to že je to zrzek. Jinak oceňuji nový štít a meč (konečně). Nepozdávají se mi k němu ty modré nohy... šedá mi seděla víc (viz verze z roku 2012).

- Legolas: skvělý potisk torsa, duální nohy...ale vlasy mě k němu nesedí. Víc by odpovídaly původní vlasy z roku 2012. Elfí účesy mají být více subtilní, tady jsou ty pramínky moc "macaté" a uši až moc velké a výrazné. Dílek sám o sobě není špatný, ale k Legolasovi (a i Arwen) se nehodí.

- Elrond: skvělý potisk torsa i sukně. Opět to trochu narušují vlasy. Verze z roku 2013 v malém setíku (Council of ELrond) byla vlastně dobrá, i když nemusím vlasy z "měkké gumy." Líbí se mi potisk čelenky přímo na hlavě, působí to subtilněji. Problém je opět s vlasy. Jsou moc "macaté" :D

- Hobiti: za mě super, jen asi na promo fotkách prohodili vlasy Smíškovi a Samovi.

- Gimli: možná zbytečně moc oranžové vousy, jinak super figurka a oceňuji nové sekery. Helmu budu moc posoudit až budou lepší fotky nebo nějaká recenze na YT. Původní verze mi však přišla dostačující...

- Gloin: je fajn že ho přidali aspoň se pěkně obsadí židličky na Elrondově poradě, jen už to půsonbí, že to bylo takové zaplácnutí slotu pro další figurku do počtu. Recyklace vlasů a vousů jen v bílé barvě, obyčejné nicneříkající torso...

- Elfové: a proč ne. Potisk je dobrý, variace (žena a muž) je příjemná.

Celkově jsou figurky pěkné, on tomu dost přidává wow efekt fakt, že je vidíme ve skupině pohoromadě ("efekt roztleskávaček" pro znalce HIMYM), čekal bych ovšem trochu víc. Ne všude je totiž upgrade původního designu ku prospěchu...

Celkově za ty prachy (a že to není málo) je to moc hezký set. Popravdě zatím takhle na pohled asi nejhezčí ztvárnění nějaké lokace v porovnání s čímkoliv jiným co Lego vydalo. Zásluhu na tom mají barvy a také propojení elfí architektury (mimochodem klobouk dolů designérskému týmu) a přírody... První místo u mě vzhledem ke všem kritériím (nostalgie, hratelnost, figurky, design...) má stále hrad Lvíhch rytířů... Roklinka je však pohledově nejkrásnější a bezkonkurenční :)


poMOCník

Přes všechno, co tady bylo setu vytknuto (včetně toho "kam s ním"), to bude po dlouhé době ten, který si pořídím pro sebe. Hrad lvích rytířů nakonec dostaly děti :) A to se nepovažuju až zas za takového fanouška pána prstenů.

Drobuliatko

Nech sa mi to akokolvek paci, toto uz je nad nas rozpocet. Aj keby to stalo 399. :(

ramsey1

Tak tohle je velká paráda!

BlazejHolen

Citace od: Drobuliatko kdy 09.02.2023, 17:08:12Nech sa mi to akokolvek paci, toto uz je nad nas rozpocet. Aj keby to stalo 399. :(

Mam to podobne, abych neruinoval kasu, budu muset trochu sporit a mozna pustit nejakej ten archivni MISB 😀

ramsey1

Asi pustim take nejaky MISB, idealne neco s hodne brown a reddish brown brickama, ktere tam stejne budou praskat  >:D