3. kolo soutěže ve stavbě alternativních modelů - prezentace modelů

Založil Tomik, 30.08.2016, 06:15:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Toto vlákno slouží pro prezentaci a přihlašování modelů do

3. KOLA SOUTĚŽE VE STAVBĚ ALTERNATIVNÍCH MODELŮ


Každý soutěžní model bude mít vlastní příspěvek v tomto vlákně, který bude obsahovat:

  • název modelu
  • krátký popis modelu a jeho funkcí, pokud má nějaké
  • minimálně dvě fotky modelu z různých stran
  • fotografii dílů, které vám zbyly

Jednotlivé příspěvky se soutěžními modely můžete editovat až do uzávěrky soutěže, která je v neděli 25. září 2016.

Hodnoceny budou pouze modely zveřejněné v tomto vlákně.

Kompletní pravidla soutěže jsou zde.

VÝSLEDKY SOUTĚŽE JSOU ZDE

A TY PODROBNÉ S KOMENTÁŘEM K MODELŮM ZDE
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

yoshimaka

Odpočívající turista - tento model prezentuje turistu, který si u rozcestníku sednul na kládu a rozložil mapu, aby se podíval, kudy dál.
Model je velmi křehký, jediné stabilnější polohy jsou vsedě a vkleče. Má "kývací" hlavu, může hýbat nohama (do sedu a do kleku - viz ohnutá kolena) a pohybovat rukama od sebe a omezeně pohyby v lokti a v zápěstí.

Jinak je to už starší pán, jak je vidno na brýlích, šedinách na jeho tváři a zálibou v papírových mapách.

Poslední fotografie ukazuje dílky, které zbyly. Původně jsem měl z jejich větší části postavenou velmi chatrnou lavičku, ale nakonec jsem jejími dílky "dozdobil" tvář a raději využil kola jako kládu.

Lust och fägring stor

Foton

Hydroplán s VTOL a letištní věž

Vytvořil jsem letadlo. A ne ledajaké, hydroplán co umí kolmý start a přistání (VTOL)!
A ze zbylých (spousty) dílků šla postavit letištní věž. Její zásobování lze provádět jeřábem na zadní straně :-)
Dalo by se na ní navěsit víc dílků, ale to už mi připadalo křečovité a přeplácané.
Kabina věže na "noze" překvapivě dobře drží.

A děkuji Mamutovi http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=49941.msg234854#msg234854, že mi ukázal, že se dá stavět i vzhůru nohama :-)





Uvolněte vzletovou dráhu!


Zbylé díly


Album na Googlu https://goo.gl/photos/rKDnZSSP3p4ogg1M7
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Pool

Odtahové vozidlo

Model odtahového vozidla a obutými terénními pneumatikami pro vyprošťování v extrémním terénu. Při konstrukci bylo dbáno jak na celkový estetický vzhled vozidla a barevné sladění jednotlivých částí, tak i věrné zobrazení detailů na kapotě i podvozku vozidla. Za povšimnutí stojí zejména detaily jako červená barva znázorňující nebezpečné prvky na vozidle v okolí navijáku, palivové nádrže umístěné po bocích nebo hnací hřídel v podvozku automobilu.





Počet zbývajících dílků: 41


Odkaz na více fotografií: https://www.flickr.com/gp/143591213@N02/2n7Xu3
Odkaz na diskuzi k modelu: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=50100.0

Stimpi

Hot Rod - Zelený drak

Jelikož se jedná o stavbu z "auto" setu a vůně benzínu mi je více než blízká, ať už v soukromém, nebo profesním životě, nebyla jiná volba než stvořit zase auto.
Přesto že evoluce našich čtyřkolových miláčků je stále rychlejší a vznikají stále lepší a dokonalejší stroje, stále je na světě mnoho "pravověrných", kteří na autě oceňují jiné hodnoty než jsou emise COx, kvalita audiosoustavy a velikost zavazadelníku... o podílu na záchraně ohrožených živočišných druhů nemluvě.

Mluvím o lidech, kteří na autě ocení brumlání motoru, jednoduchost stavby,  vnímají vozidlo všemi smysly a hlavně cítí duši stroje, který si povětšinou sami postavili.

Mezi stroje, které si tito lidé staví patří i takzvané Hot Rody. Jak definovat Hot Rod???  Těžko! Ve stavbě se meze fantazii nekladou. Postav co umíš, to je asi tak jediné pravidlo.

Ten můj Zelený drak je postaven na vrtaném rámu kde se mezi chladičem a karoserií z předválečného auta uhnízdil osmiválcový motor do Vé s proklatě krátkými výfuky z nichž jde černý kouř a plameny. Aby na posádku nestříkalo bláto jsou na karoserii zachovány otevíratelné boční dveře a pro dojezd za tmy přední světlomety. Víc nic. teda už jen sedačky, ale to beru jako samozřejmost :)

Poučen z předchozích "nezdarů", nesnažil jsem se za každou cenu zakomponovat do modelu další zbylé dílky, a ani nestavěl druhý doplňkový mini model pro "nucené" použití zbylých částí. Jde to proti myšlence samotných Hot Rodů ... a taky mě nic kloudného nenapadlo ;)

Sti

Hroch

Formule 1
Od prvního seznámení se setem jsem měl jasno, že vytvořím závodní vůz formule 1. Jednoduché to nebylo, ale s výsledkem jsem spokojen. Pro větší hratelnost jsem ještě ze zbývajících dílků sestavil funkční zvedák a klíč na odmontování kol.
Video: https://www.flickr.com/photos/139859568@N08/shares/Xx26R8
Stejně jako na skutečném autě je také možné při poškození předního přítlačného křídla velice rychle vyměnit celý nos vozu. Sání vzduchu do motoru je tunelem nad hlavou pilota, v kokpitu se nachází anatomická sedačka. Vzadu pod přítlačným křídlem se nachází bezpečnostní světla, která v nadcházejícím závodu jistě přijdou vhod, protože je předpověď, že bude pršet. Ze stejného důvodu jsou na kolech zvoleny "mokré" pneumatiky.


















Marty713

Představte si stroje, na které běžně narazíte na staveništi, v povrchovém dole nebo v nákladním přístavu. A teď si představte, jak budou vypadat za 500 let...

Space-Pod

Space-pod je jednomístné víceúčelové stavební, servisní a manipulační vznášedlo schopné pracovat v atmosféře i mimo ni. Manévrování zajišťují repulzory a dvojice postranních trysek, které jsou sklopné a slouží i jako přistávací ližiny (viz foto č. 4). Hlavní motory primárně pohání zařízení v přední části. Hřeben mezi motory zajišťuje chlazení (viz foto č. 5). Pouze pokud je space-pod v režimu "remorkéru" (push/pull), je výkon přesměrován do 8 zadních trysek, které pak vyvíjejí sílu potřebnou k pohnutí se supertěžkými objekty.

Zařízení v přední části tvoří vyměnitelné moduly. Space-pod je tedy vždy vybaven tak, aby mohl co nejlépe plnit právě přidělený úkol. Samozřejmostí je osvětlení s velkým dosahem a čidla a senzory neustále analyzující okolní prostředí. Space-pod na obrázku v barvách globálního stavebního monopolu "OCTAN Inc." je vybaven standardním vlečným (funkční jeřáb s navijákem) a tlačným zařízením (viz foto č. 6).

Pozn.: Ke stavbě bylo použito všech 294 dílů.

janopr

Česká televize uvádí seriál

Zašlapané projekty

Velorex Paris Dakar

Lego Creator 31037 alternative model MOC Velorex Paris Dakar by Jan Novák, on Flickr

Legendární trojkolka v terénní úpravě!
Funkce: jezdí  ;D dveře se otevírají, sedadlo lze sklopit dopředu.
Na modelu bylo nejtežší vymyslet zadní část vozu, kde se karosérie zužuje ode dveří k zadnímu kolu a zároveň se snižuje od střechy dolů. Také čumák velorexu mi dal chvíli zabrat, aby byl barevně sjednocený a přitom měl "ladné tvary" a byl relativně pevný.

Lego Creator 31037 alternative model MOC Velorex Paris Dakar by Jan Novák, on Flickr

Lego Creator 31037 alternative model MOC Velorex Paris Dakar by Jan Novák, on Flickr

Zbylé díly (cca 45):
Lego Creator 31037 alternative model MOC Velorex Paris Dakar by Jan Novák, on Flickr

Další fotky jsou v mé galerii na Flickru.

davroman

Průmyslové zařízení

Představujeme náš alternativní model ze setu 31037. Jedná se o průmyslové zařízení pro separaci vzácných plynů ze vzduchu, které se následně jímají červenými kohoutky uprostřed. Vlevo je patrná energetická vysokonapěťová část pro napájení celého zařízení, v pravé části pak vidíme hlavní věž pro nasávání a filtraci vzduchu s následnou separací vzácných plynů.

Autorem je syn Tomáš, 11 let, kterému jsem přidal nápad s věží z pneumatik a pomohl doladit drobné detaily.
Na poslední fotce jsou zbylé kostky.
Náš BL shop TDH Bricks: https://store.bricklink.com/TDH_Bricks

martinlx

Veselá mašinka

Představuji můj alternativní model. Mašinka jezdí (po koberci), tankuje vodu (je EKO, takže uhlí netřeba, byť pod kotlem, jak je vidět, hoří oheň). Závora se snadno ovládá a drží ve všech polohách. Je k dispozici i nástupiště pro snažší nastupování (přestože schůdky a madla jsou na obou stranách). Nechybí návěstidlo a nějaká zeleň.

Komín je co nejvyšší, pro dobrý rozptyl spalin, a původně byl i nahoře rozšířený, ale nakonec zvítězila tato varianta.
Tento obličej se mi líbí asi nejvíce, jinak si ho každý může dotvořit podle vlastních představ, jiný tvar pusy, barva očí atp. viz zbylé díly.

jojik

Univerzální pomocník pro každou práci.

Smykem řízený multifunkční nakladač a nosič nářadí pro údržbu cest ,  krajnic a veřejné zeleně.
Pomalu se blíží konec letních prací v městech a místo sečení trávy bude potřeba vyměnit nástavce na zimní odhazování
sněhu z chodníků a parkovišt.

Sekačka rotuje , lze naklápět pro jakýkoliv sklon terénu, jde vyměnit za rypadlo. Vzadu naviják pro vyproštění při nenadálých komplikacích. Odklápěcí střecha pro usazení řidiče za volant.
2 výfuky pro motor o síle 67kw/90HP, který toto vše hravě zvládá. A ještě čerpací stanice pro doplnění pohonných hmot po náročném pracovním dni.


ThomasMorta

Věžový jeřáb Octan
Firma Octan představuje nejnovější stavební jeřáb, jehož podoba vychází z dlouholetých zkušeností se stavbou benzinových pump. Tento prototyp je proto vyveden ve firemních barvách.

Model má funkční naviják ovládaný z horní strany nad kabinou. Věž jeřábu je plně otočná o 360 stupňů. Horní světla a světla dole na věži jsou polohovatelná.

Pneumatiky a kola jsem využil jako zátěž aby se jeřáb nepřevrhnul při těžších nákladech - na fotografiích je manipulace s nákladem demonstrována na pneumatice, která zbyla.
Snažil jsem se o pevnost modelu, která byla nechtěně vyzkoušena a při pádu na zem se model rozpadnul jen na několik málo snadno sestavitelných dílů.
Na rameni jeřábu je umístěna siréna - v případě využití extra dílků by šlo umístit i druhou na opačnou stranu.

měřítko modelu microscale - hodí se jako doplněk stavebních strojů ze se setů 31041 či 31014.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

hawran

Ahoj,
představujeme dampr, slouží k odvozu materiálu z lomu. Jedinou "speciální" funkcí, kterou má, je do stran sklopná korba.

Ohledně zbylých dílků - bohužel nejsem schopen vyfotit - je to stavbička juniora a dílky už jsou promíchány kdesi v propadlišti dějin s ostatními... Ale pokud si vzpomínám zbylo mu cca 10 dílků, většinou plates + 2x technic váleček. Byl jsem překvapený jak se mu podařilo použít "téměř" všechno.

hawran + hawran junior
Bricks Forever!

Formy_Tinus

Sekačk
takže sekajda jezdí po svahu jako divá a má plně funkční přední a zadní sekací listy pro kosení vyšších porostu a taky super přítlačné křídlo, které je pro takovéto sekačky moooc důležité :)

Pár dílku zbylo

Tomik

Tímto považuji přihlašování modelů do soutěže za uzavřené.

Doufám, že se mi podaří vyhodnocení stihnout do víkendu, abych to mohl vyhlásit při instalaci Kostkolandu v Butovicích. Pokud ne, potom se výsledky objeví pouze zde na kostkách.

Jinak, připomínám, že soutěžící musí svůj model nějak dopravit na výše uvedenou výstavu. Pokud nemáte v plánu jet kvůli tomu do Prahy, potom mi dejte vědět a domluvíme se na nějakém alternativním způsobu předání.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

hawran

Teď už opravdu mimo soutěž... Dnes je svátek, volno, dost času, tak si Hawran junior vyseknul ještě jednu alternativní stíhačku... Má otevíratelný nákladový prostor pod přídí a polohovatelné klapky. Součástí modelu je i stojan :)
Bricks Forever!

Tomik

V sobotu jsem při instalaci modelů na výstavě v pražských Butovicích dokončil hodnocení modelů a zde jsou výsledky:

1. místo: xPool a jeho odtahové vozidlo - celkem 136 bodů
2. místo: Marty713 a jeho Space-Pod - celkem 136 bodů
3. místo: Hroch a jeho Formule 1 - celkem 131 bodů

4. místo: Foton a jeho hydroplán - celkem 121 bodů
5. místo: yoshimaka a jeho odpočívající turista - celkem 118 bodů
6. místo: janopr a jeho Velorex - celkem 117 bodů
7. místo: Stimpi a jeho hot rod - celkem 113 bodů
8. místo: ThomasMorta a jeho jeřáb - celkem 109 bodů
9. až 10. místo: Davroman s jeho průmyslovým zařízením a Formy_Tinus s jeho sekačkou - celkem 101 bodů
11. až 12. místo: martinlx s jeho mašinkou a jojik s jeho univerzálním pomocníkem - celkem 98 bodů
13. místo: hawran junior a jeho dampr - celkem 91 bodů

Zajímavostí je, že modely na prvním a druhém místě získaly stejný počet bodů. Pro jednoznačnost výsledků jsem svůj rozhodčí hlas udělil odtahovce, protože kdyby i potřetí v řadě vyhrál Marty713, začalo by to vypadat opravdu podezřele. ::)

Nejpevnějším modelem byl překvapivě Velorex a nejoriginálnějšími byli turista a průmyslová fabrika.

Co se týká cen, tak cena za první místo bude modrý brouk, za druhé a třetí místo bude upřesněna později. Ceny budu po dohodě s pekim distribuovat nejspíš až v prosinci (přijdou společně se stavebnicemi pro podporu vystavovatelů).



Podrobnější výsledky (body od jednotlivých porotců a slovní hodnocení) zveřejním do konce týdne.

Gratuluji vítězům a děkuji všem soutěžícím za účast!
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

hawran

Přátelé, kamarádi, pro nás je třináctka šťastný číslo :)
Bricks Forever!

Pool

Děkuji, děkuji, v tak dobrý výsledek jsem ani nedoufal . A jak jsem viděl modely naživo na výstavě, tak jsem si říkal, že rozhodování porotci nebudou mít jednoduché a ani se vůbec nedivím, že první místo ,,sdílím" s Martym   :)

ThomasMorta

Děkuji, 8. místo mi nepřijde vůbec špatné na to, jak rychle model vzniknul.

Takže klíčová otázka: kdy bude další kolo? Tentokrát bych se zkusil tomu věnovat víc času a vyzkoušet víc variant.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

Formy_Tinus

chtěl bych taky poděkovat, jsem v TOP TEN :)

a gratulace ostatním, viděl jsem to naživo a úžasný kousky :)

Foton

Páni, těsně pod bednou! Tak příště už snad na ní :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Marty713

Gratuluji všem, protože tento set byl podle mě zatím nejtěžší a všichni zúčastnění, kterých nakonec nebylo tak málo, se s ním, myslím, vypořádali velice dobře. Stejně jako každý měl svého favorita, těmi mými byly Velorex a hydroplán. Když jsem před vyhlášením říkal Honzovi (janopr), že mu držím palce, myslel jsem to upřímně.

Nicméně, kdybych řekl, že jsem s umístěním spokojený, upřímný bych nebyl. Pořád je to soutěž. Být druhý je skvělá věc, dělit se o 1. místo je ještě lepší, ale tohle mě prostě zklamalo:
Citace od: Tomik kdy 03.10.2016, 06:33:23...protože kdyby i potřetí v řadě vyhrál Marty713, začalo by to vypadat opravdu podezřele. ::)

Ale v tom byl ten adrenalin, ta výzva!

Volně přeloženo: xPoole, jsi první, protože já už nesměl. To taky moc nepotěší. Tomiku, promiň, ale raději dej xPoolovi body navíc za to, že se mu točí kolečka, že mu zbyly dílky, nebo že to není sci-fi, ale ne tohle. Kdybych měl 135 bodů, držim hubu a raduju se z 2. místa. Teď mám chuť odstoupit a dopřát Fotonovi zasloužené 3. místo.

V červnu jsem napsal:
CitacePokud by se mi v příštím roce náhodou povedl hattrick (proč to nezkusit?), co kdybych se pak ujal role porotce?
No nic.

P.S. Možná dělám z komára velblouda, ale vášně k legu prostě patří, tím spíš, když jde o soutěž. Nevím, třeba to mají závodníci z LTTT jinak.

martinlx

Také se připojím s gratulací všem zúčastněným a s poděkováním Tomikovi a porotě.
Těším se, až vaše modely uvidím na výstavě na živo.

Marty, palec nahoru, že jsi se pustil do něčeho jiného než auto z auta  ;) . Na druhou stranu sci-fi nesedne každému, takže jsem u tebe tolik bodů nečekal. Zase o své mašině jsem si myslel, že se tentokrát do desítky vlezem a zase nic  :-[
Nicméně zůstanu u snahy postavit něco k čemu set určený není, Yoshimako myslím že jsi tentokrát v tomto záměru vítěz.
Foton, dobrý, hydroplán o chlup nedoletěl na bednu, příště to vyjde!

Jsem zvědavý na hodnocení jednotlivých porotců, podle bodů jich tentokrát bylo o jednoho více, ne?

Tomik

Přináším Vám tabulku s podrobnými výsledky soutěže a krátké slovní hodnocení k jednotlivým modelům (to je pouze ode mě):

1. yoshimaka: Odpočívající turista
Velmi originální a též velký model, který je ku podivu zároveň poměrně pevný (čekal jsem, že bude křehčí). Celkem snadno lze v modelu rozpoznat, co představuje, přesto má k dokonalosti daleko. Modelu též velmi ubírá na kráse to, že nedokáže stát na nohách.

2. Foton: Hydroplán s VTOL a letištní věží
Celkem povedený model s originálním využitím kol pro letištní věž. Na jednu stranu oceňuji využití netradičních technik stavění vzhůru nohama, na druhou stranu musím podotknout, že tyto techniky ubírají modelu na pevnosti. Když se k otočení čudlů použijí Technic bricky, vznikají v modelu mezery a kostky k sobě nedoléhají.

3. xPool: Odtahové vozidlo
Za mě nejpovedenější model v soutěži, co se týká vzhledu a věrnosti předloze. Při instalaci mě překvapilo, že není tak pevný, jak jsem si myslel. Podvozku chybí zpevnění zespodu, takže při zatlačení shora je možné model rozlomit.

4. Stimpi: Hot Rod - Zelený drak
V porovnání se Stimpiho modelem z minulého kola soutěže tu je vidět jistý pokrok. Chtělo by to ještě zapracovat na celkovém vzhledu a pevnosti, protože model je poměrně dutý a některé části lze snadno odlomit.

5. Hroch: Formule 1
Povedený model spíše staršího vozu formule 1 se zvládnutým barevným provedením a dostatečnou pevností.

6. Marty713: Space-Pod
Pěkně provedený model se spoustou zajímavých detailů a dobrou pevností. Na můj vkus se jedná o příliš "divný" stroj, ale to je pouze otázkou vkusu.

7. janopr: Velorex Paris Dakar
Překvapivě nejpevnější model ze všech s povedeným barevným provedením a zachycením tvaru předlohy.

8. Davroman: Průmyslové zařízení
Velmi originální model, kterému ubírá na kráse místy přílišná barevnost a hlavně křehkost.

9. martinlx: Veselá mašinka
Celkem originální nápad a netradiční zpracování. Teď mám hlavně na mysli provedení podvozku bez kol a využití ráfků na komín. Jako hlavní slabinu modelu bych viděl jeho velikost - je mnohem menší než oficiální model a využití dílků je doháněno doplňky.

10. jojik: Univerzální pomocník pro každou práci
Z mého pohledu zvláštní stroj blížící se Bobcatu, u kterého oceňuji možnost výměny pracovního zařízení - lžíce a sekačky. Každopádně by to chtělo zapracovat na designu.

11. ThomasMorta: Věžový jeřáb Octan
Překvapivě vělký a poměrně pevný model, u kterého nejvíce oceňuju jeho funkčnost - dá se s ním otáčet a zvedat břemena. Na kráse mu ubírá "chlupatost" (přemíra vyčuhující dílků) a přílišná barevnost.

12. hawran junior: Dampr
Na první pohled velký a robustní náklaďák, který je bohužel dost křehký a mimo proporce - korba je příliš malá v porovnání s celým strojem.

13. Formy_Tinus: Sekačka
Zvláštní model, který mě překvapil nezávislím odpružením kol. Líbí se mi zaoblené křivky předku a zadku, přesto si nemůžu pomoct, ale sekačku mi to vůbec nepřipomíná.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

Citace od: Marty713 kdy 03.10.2016, 13:42:37
Volně přeloženo: xPoole, jsi první, protože já už nesměl. To taky moc nepotěší. Tomiku, promiň, ale raději dej xPoolovi body navíc za to, že se mu točí kolečka, že mu zbyly dílky, nebo že to není sci-fi, ale ne tohle. Kdybych měl 135 bodů, držim hubu a raduju se z 2. místa. Teď mám chuť odstoupit a dopřát Fotonovi zasloužené 3. místo.
Neohlídal jsem si hubu a myslel jsem, že když dám na konec smajlíka, tak to vezmeš s nadhledem... Jestli jsem se tě dotknul, tak se ti, Marty, omlouvám. Tvůj model je určitě povedený, ale můj favorit to vzhledem ke zvolenému námětu nebyl. V tabulce jsem upravit bodování tak, že xPool ode mě dostal ještě ten jeden rozhodující bod, takže už jich nemáte stejně.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

ThomasMorta

Citace od: Tomik kdy 05.10.2016, 19:20:39
11. ThomasMorta: Věžový jeřáb Octan
Překvapivě vělký a poměrně pevný model, u kterého nejvíce oceňuju jeho funkčnost - dá se s ním otáčet a zvedat břemena. Na kráse mu ubírá "chlupatost" (přemíra vyčuhující dílků) a přílišná barevnost.

Tohle hodnocení mě zahřálo u srdce, protože funkčnost je něco, na co se snažím u svých ookusů zaměřovat (však jsem také lego začal sbírat na roboty)! Pevnost se také snažím maximalizovat, ale u alternativních nebo kombinovaných modelů mě limitují dílky, které jsou k dispozici. Vzhledem k tomu, že některé klíčové součástky jsem uchytil neobvyklým způsobem, tak 5 bodů za pevnost považuji za velmi dobrý výsledek.
Body jsem ztratil přesně tam, kde jsem čekal, přesto jsem od ostatních porotců dostal docela vysoké hodnocení za věrnost... Moc děkuji za pozvání do soutěže!
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)

jojik

Rovněž gratuluji výhercům .  Při pohledu na přihlášené modely byl i mým favoritem odtahový vůz. A své umístění jsem očekával vzhledem ke kvalitě přihlášených modelů.

yoshimaka

Děkuji všem porotcům i soutěžícím, byla to velice napínavá soutěž.
O tom, co postavím (humanoid) jsem byl přesvědčen, protože jsem ho stavěl už i na minulou soutěž (ale neodprezntoval jsem to), otázka byla pouze: JAK?
A vida, po asi třetím přestavění to začalo být jasnější a jasnější. Já osobně jsem s ním docela spokojený, neboť jsem dlouho nemohl přijít na to, jakým způsobem to vytvarovat na potřebnou postavu. Výsledek jste již viděli Vy všichni sami.

Ještě jednou díky za zorganizování, i za slušné 5. místo.

Těším se na případné další kolo soutěže.
Lust och fägring stor

martinlx

Ještě jednou díky a už vím "kde udělali soudruzi z NDR chybu"  ;)
Citace od: Tomik kdy 05.10.2016, 19:20:39
Jako hlavní slabinu modelu bych viděl jeho velikost - je mnohem menší než oficiální model a využití dílků je doháněno doplňky.
Optimalizoval jsem čas a stavěl rovnou alternativní model :D , tak mi moc malý nepřišel. Je pravda, že původně měl být ještě vagon s jeřábem (kdyby železničářům došly vyprošťovací vlaky...), ale vypadal pořád o dost hůř než mašina a tak jsem ho vzdal a zkusil doplňky. Myslím že závora a pumpa dobrý, zbytek spíš do počtu. Tak za rok to bude zase lepší!