Návrh soutěží na 2015

Založil peki, 19.10.2014, 08:52:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Soutěž s panelákem se mi líbí a s největší pravděpodobností se zapojím.  ;)

Co se týče dvojté zdi, vnější paneláková(šedá) a vnitřní podle svých představ, jsem pro. Dodá to tomu ty správne grády, když z jedné strany to bude pouze pohledově obyčejný ušmudlaný šedý panelák a zdruhé to bude úplný bytový cirkus  ;D

MÍLA

Panelák vypadá dobře, v přízemí může být vietnamská prodejna potravin a ve sklepě s** shop.  ;)

Petronel

Hoši hoši, tady se nějak rozjela diskuze o již naplánovaném projektu. ;D

Nevím jestli Papluh to také slyšel na Lipně, když tam seděl chvíli se mnou, každopádně ale takový projekt už mám dlouho v plánu. Nesl zatim název ''sousedé'' a chtěl jsem ho zveřejnit se všemi pravidly hned co bude Pekim vytvořena sekce Lipno 2015 a začnou se zakládat společné projekty. Viděl jsem to spíš totiž jako standardní společný projekt, do kterého se může zapojit i kdokoliv kdo má nebo mu zbyde pár kostiček, stejně jako bylo úspěšné mikropolis. Cílem je zapojit co nejvíce různých lidí. Nemusí to být soutěž, těch bude také dost.
Mám vše naplánované a s MilanemV a ostatními jsem o tom mluvil, nechápu že z toho je teď tak překvapen a nadšen když to přednesl Papluh.  ???

papluh

Keďže neskoro chodím, tak som sa nič nedozvedel  ;D Najma pri búraní si nie k tebe prisadol, ale som ťa odsadol, muhaha  >:D

To máte z toho, že si to nechávate pre seba ... dal som sem dva návrhy a "odtajnil" dva projekty ... skúsim aj do tretice ?

Aj tak si myslím, že súťaž by pomohla motivovať  k tomuto projektu. Ono mikropolis nebol počtom ľudí nejaký mega projekt - 5 ľudí dalo 9 + 2*0.5 modulov - na panelák bude treba oveľa vačší počet modulov/človeka alebo čo je lepšie, mať viac ľudí kludne aj s jedným modulom.


peki

#34
Citace od: Petronel kdy 29.10.2014, 13:04:25
Hoši hoši, tady se nějak rozjela diskuze o již naplánovaném projektu. ;D

Nevím jestli Papluh to také slyšel na Lipně, když tam seděl chvíli se mnou, každopádně ale takový projekt už mám dlouho v plánu. Nesl zatim název ''sousedé'' a chtěl jsem ho zveřejnit se všemi pravidly hned co bude Pekim vytvořena sekce Lipno 2015 a začnou se zakládat společné projekty.

Urguji u Jindry  ;)
Citace od: Petronel kdy 29.10.2014, 13:04:25
Viděl jsem to spíš totiž jako standardní společný projekt, do kterého se může zapojit i kdokoliv kdo má nebo mu zbyde pár kostiček, stejně jako bylo úspěšné mikropolis. Cílem je zapojit co nejvíce různých lidí. Nemusí to být soutěž, těch bude také dost.

I společný projekt může být formou soutěže (viz. letos MD na LP 2014). Chci říci že se to nemusí nutně vylučovat, cílem je zapojit co nejvíce lidí, kteří mají zájem. Soutěž/cena muže být takovým zpestřením.

Citace od: Petronel kdy 29.10.2014, 13:04:25
Mám vše naplánované a s MilanemV a ostatními jsem o tom mluvil, nechápu že z toho je teď tak překvapen a nadšen když to přednesl Papluh.  ???

Nápad s panelákem mne zaujal, na LP jsem neslyšel nebo přeslechl (bylo tam celkem živo  ;D ). Soudě podle reakcí to zaujalo více lidí a to je dobře. Pokud chcete diskutovat společné projekty na 2015, založte vlákna v AKCE. Až bude založené téma (s názvem akce) tak to potom celé přesunu. V tématu napište na jakou akci (příští rok jich bude hodně) to máte v plánu.  

Foton

Nápad s panelákem je super. Při velkém výhřezu kreativnosti se dají postavit i dva (výhoda zaměnitelnosti sériové výroby :).
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

milanv

Citace od: Petronel kdy 29.10.2014, 13:04:25
Hoši hoši, tady se nějak rozjela diskuze o již naplánovaném projektu. ;D

@Petronel: Super, že ses konečně ozval. Já jsem pořád nevěděl, jestli to jen za vás dva hlásí papluh nebo jestli o sobě nevíte :) A stejně jako jsem ti v autě říkal, že mě to nadchlo a že už mám nějakou dobu nápady na scénky, tak jsem odepsal i sem a doufal jsem, že o čteš taky.

V každém případě já jasně volím variantu "skutečný panelák": žádní TMNT v kotelně nebo Darth Vider s pivem u telky apod. A myslím (doufám, opět se ozvi pokud ne :) ) že to tak myslel i Petronel. Jde mi o to, aby to bylo vystavovatelné a diváky pochopitelné - aby to mělo jednotnou myšlenku. Ono už tak je množství scének téměř nevyčerpatelné. A to jsem bydlel v paneláku pouhých 12 let, co budou říkat ti, co v něm prožili celé dětství? :)

Stejně tak souhlasím s tím, aby to bylo domlouvané jako dioramata nebo Micropolis - to se nevylučuje s možností soutěžit, ale udržuje to tu jednotnou myšlenku projektu a umožňuje spolupráci mezi autory.
Pán na Žlutém hradě

Hardegon

Taky bych do toho šel. Rozhodně bych ale udělal dopředu nějakej plán s jednotlivejma "bytama", jak tu někdo psal, at si každej může rezervovat místnost místnosti. Nebude to pak takovej chaoz.

tomas.

Nápad se mi moc líbí, zapojil bych se...

Ale to mi vysvětlete - jak zařídíte, že nikdo doma v paneláku, kde ho nikdo nevidí  ;) , nebude chodit v kostýmu ze SW a s pivkem koukat na telku.  >:D
(nebo se pár lidí u někoho sejde, než jako skupinka půjdou na mejdan v maskách; nebo narozeninová oslava s chlápkem v kostýmu Spideyho apod.)

Citace od: milanv kdy 29.10.2014, 15:19:54
V každém případě já jasně volím variantu "skutečný panelák": žádní TMNT v kotelně nebo Darth Vider s pivem u telky apod.

Petronel


Foton

Soutěž alternativních modelů je podle mě výborný nápad. Jen bych to natvrdo omezil na jeden konkrétní, menší, set.
Např. vitrína s  32 MOCy z jednoho setu by jasně vystihovala o čem (podle mě) stavebnice jsou. Stačí málo, aby bylo hodně zábavy.
Pořád jsem ještě nepostavil těch několik desítek  modelů od Grohla ze setu 8271 a moc se těším až budu zkoušet další.
Je to jediný set, který není "na hromadě".
A přijde mi, že v poslední se tu vyrojilo celkem dost alternativních modelů. Nejen díky workshopu :-)
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

peki

Citace od: Foton kdy 30.10.2014, 13:09:27
Soutěž alternativních modelů je podle mě výborný nápad.

Bude se připravovat v rámci výstavy LP 2015 (garantem bude LP, za nějaké pomoci kostek). Soutěž  bude otevřená pro veřejnost. Podrobnosti budou včas zveřejněny. 

znouzectnost

Citace od: Tomik kdy 24.10.2014, 15:09:40
Ještě mě napadá soutěž na téma "Reverse building" aneb postavte co nejvěrněji oficiální (přípradně i neoficiální) model podle několika fotek. Výborně to jde s Legem Technic - na Technicbricks už proběhlo několik kol této soutěže a je to vždy celkem výzva.

To jsem vystavoval vloni na Lipně  ;D
Celou space základnu podle jedné fotky a letos jsem tam měl alternativní modely M:Tronů

Hacislav

Ve spojení se společným projektem Fantasy bitva mě napadla soutěž "Lego magie". Úkolem by bylo postavit stavbu v které by byla vidět přímá aplikace magie tedy: Sesilatel + kouzlo + cíl kouzla.
Soutěž by byla otevřenou komukoli ať už by se rozhodl vystavovat na Lipně 2015 nebo ne, potažmo zúčastnit Fantasy bitvy nebo ne.
Každé dobré dílo a zajímavý nápad pak jistě inspirují ty, kteří se budou na společném projektu podílet.
moje fotky Rajče a Flickr - pinterest

Petronel

Jsem pro, protože zrovna takové dílko bojujících mágů už mám také nějakou dobu v plánu a už na něj zkupuju potřebné dílky.  >:D

Petronel

Při cestě na Lipno a na Lipně jsem zaslechl, že se zase mluví o starší soutěži kterou jsem stvořil (POCTA JEDNOÚČELOVÝM DÍLKŮM) a pár lidí projevilo zájem o toto téma. Jak se zdá, tato soutěž je i po několika letech stále v povědomí u afolů.
Budete chtít po třech letech druhé kolo?  :)

Peki říkal ať napíšu sem.
Soutěž by se konala ve stejném období jako ta první, tzn. od 1.2. do konce března.

matka

Když jsem začala pokukovat po tomhle fóru, tak mě soutěž Pocta jednoúčelovým dílkům  zaujala úplně nejvíc. Je to skvělá myšlenka, a díla, co vní byla stvořena, jsou nádherná. Takže pokud bude další kolo, bude to super. Už teď se těšim.
Paní na Žlutém hradě

milanv

Rozhodně se na soutěž s jednoúčelovými dílky těším a plánuji se zúčastnit.
Pán na Žlutém hradě