shop.lego.com

Založil Darth, 04.05.2012, 00:20:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

ditetemnaporad

Citace od: tomas. kdy 19.11.2022, 01:31:35Ten drak za body se ne a ne objevit v nabídce :/

Po kliknutí na korunku s počtem VIP bodů v pravém horním rohu, se otevře menu s odměnami.
První je záložka "Vyber si svou slevu". Hned ve druhé záložce "VIP víkend 2022" je dráček. Prozatím stále dostupný.

tomas.

Dík moc, já měl otevřenou záložku se sadami heh...

mesje

Ty vole, neverím, že ti neschopaci domrvili už aj bez toho komplikovanú akciu...co je to za nezmysel, aby človek musel zľavove kupóny kupovať skôr? Keď už nič iné, bolo riziko že sa daný set vypreda za 5 min a kupón prepadne. Ďalší podfuk na fanusikov... ešte stastie že som túto pseudoakciu ignoroval.

Anatyt

Pre mňa nezaujímavé GWP. Tie formy na pečenie nad 65€ sú úplný výsmech. Tam boli kedysi už sety, ktoré sú dnes až od 170€.

ditetemnaporad

Citace od: mesje kdy 19.11.2022, 02:22:15...co je to za nezmysel, aby človek musel zľavove kupóny kupovať skôr?

Osobně jsem se domníval, že byly kupóny nabízeny s předstihem, aby mělo LEGO představu, o kolik sad bude zájem a případný nedostatek na skladě hodí do výroby. Nakonec to ale opět bylo uchopeno špatně a lidé si stěžují, že došly kupóny. Navíc, pokud budou některé sety ve slevě i za týden při regulerním Black Friday, tak už vůbec netuším, co jsme si měli myslet :)

Frco

Citace od: mesje kdy 19.11.2022, 02:22:15Ty vole, neverím, že ti neschopaci domrvili už aj bez toho komplikovanú akciu...co je to za nezmysel, aby človek musel zľavove kupóny kupovať skôr? Keď už nič iné, bolo riziko že sa daný set vypreda za 5 min a kupón prepadne.
Presne toto si podľa mňa myslelo veľa ľudí. Aj ja som sa nad tým zamýšľal, ale tak zas keby prepadlo 100 bodov, to naozaj je nič. Takže nabudúce jednoznačne kupón kúpiť HNEĎ.

Ja som ten kupón kúpil našťastie pred pár dňami, ale viac menej len tak som ho zaklikol. Tiež by ma nenapadlo, že sa kupón vypredá. KUPÓN!!! Toto je taký fail z ich strany, že ak to tu číta nejaký CZ Lego ambassador, môže posunúť sťažnosť na ich fórum. Asi nebude jediná.
Taktiež limit jeden kus na jedného zákazníka? Ok, asi boj proti resellerom a aby sa sety dostali k širšiemu okruhu ľudí. Ale tiež - bolo to niekde napísané vopred? Nevšimol som si. Bežne býva limit 3/5 kusov na osobu, limit jedného kusu som ešte nezažil. Čo keby som chcel objednať dva sety, pre mňa a pre brata?

Budem citovať vetu ruského predsedu vlády z 90tych rokov keď sa to tam snažili zreformovať:
"Chceli sme to spraviť čo najlepšie, ale dopadlo to ako vždy."  :D

ditetemnaporad

Citace od: Frco kdy 19.11.2022, 11:15:06Taktiež limit jeden kus na jedného zákazníka? Ale tiež - bolo to niekde napísané vopred? Nevšimol som si.

Limit 1 ks daného kupónu na jednoho člověka je patrný při jejich nákupu - pop-up menu nabízí pouze 1 ks. Na oficiálních stránkách jsem to teď nenašel, ale na fanouškovských stránkách byl 1 ks také zmíněn. Zrovna tento limit bych TLC nevyčítal. Horší je, že se nedostalo na všechny VIP, kteří měli zájem.

Frco

Môže byť, nevšimol som si to, beriem.
Áno, ten limit jeden kus na osobu sa dá chápať práve proti resellerom.
Ale mohli spraviť nejaké "počítadlo" pri tom kupóne. Napríklad, že ich je 10 000 a postupne by sa to číslo znižovalo, aby ľudia videli, že ok, ak to chcem, mám to kúpiť teraz.

ramsey1

Chtěl jsem ten Loop, ale dnes ráno ho chci koupit a koukám, že virtuální slevový kupón je vyprodán. No to si snad dělají už vážně srandu. A ještě u něj stále mají, že akce trvá až do zítřka...

Robkteryten

Citace od: ramsey1 kdy 19.11.2022, 12:19:47Chtěl jsem ten Loop, ale dnes ráno ho chci koupit a koukám, že virtuální slevový kupón je vyprodán. No to si snad dělají už vážně srandu. A ještě u něj stále mají, že akce trvá až do zítřka...

Ten a express bylo vyprodano uz včera.

mesje

Tieto podrazy na ich webe a neustále zhoršovanie podmienok (limity, slabšie akcie, horšie zľavy, vypredané bonusy, posun limitu na bonus nahor) spôsobili, že v porovnaní s minulosťou na oficiálnom shope kupujem cca 20x menej ako v minulosti. Idem tam uz len max 1-2x ročne, jedno z toho je black friday, ale to posledne roky uplne potopili (slaby vyber, slabe akcie, nezmyselne kupony). Asi je takých viac. Nechápem ze im to nevadí, mohli odtiaľ mat zisk bez medzistupnov. Takto je z toho len shop pre neznalych a kamenné obchody sú len dotovane showroomy...
A este sa chystajú potopiť bricklink prepajanim účtov s týmto najhorsim eshopom na svete...

MLT

Citace od: Frco kdy 19.11.2022, 11:15:06
Citace od: mesje kdy 19.11.2022, 02:22:15Ty vole, neverím, že ti neschopaci domrvili už aj bez toho komplikovanú akciu...co je to za nezmysel, aby človek musel zľavove kupóny kupovať skôr? Keď už nič iné, bolo riziko že sa daný set vypreda za 5 min a kupón prepadne.

Taktiež limit jeden kus na jedného zákazníka? Ok, asi boj proti resellerom a aby sa sety dostali k širšiemu okruhu ľudí. Ale tiež - bolo to niekde napísané vopred? Nevšimol som si. Bežne býva limit 3/5 kusov na osobu, limit jedného kusu som ešte nezažil. Čo keby som chcel objednať dva sety, pre mňa a pre brata?



S títmo já bojuji neustále (a nejen na lego shopu).
Mám dvojčata a moje ségra má taky dvojčata.......... a když jim chci koupit stejný set, aby se nehádali atd., tak to prostě nejde...
Si připadám trošku diskriminovanej >:(   

Freddy157

#1782
Jsem totalne v soku. Mam rewards prepnute do UK a chtel jsem prave volat at mi to vrati do CZ, ale asi ani neni duvod kdyz nejsou dostupne ty kupony? Nechapu jak je mozne ze v UK jsou dostupne porad vsechny.

Edit: Tak jsem volal na UK customer support a zmenit region VIP rewards sel klasicky okamzite. Fakt se divim ze v UK ty slevy jeste byly a v Cesku je vidim "vyprodane". No rekl jsem jim at to sjednoti globalne, ale tak to pro ne nebude novinka, spis je problem ten zamotanej system kterej maji.

Matthes_CS

Kupón jsem si bral předem, na draka jsem neměl dost bodů a po půlnoci tam stejně nebyl, tak jsem objednal. Jen jsem si ještě vzal za 1 000 bodů vánoční VIP polybag a v jedné objednávce nešel použít spolu s kupónem. Dnes mi připsali pár bodů za sety, které jsem si objednal, tak jsem myslel, že vezmu toho draka za body, ale největší set je v doobjednávce, takže stále není dost bodů.

ditetemnaporad

Citace od: Matthes_CS kdy 19.11.2022, 21:01:51Jen jsem si ještě vzal za 1 000 bodů vánoční VIP polybag a v jedné objednávce nešel použít spolu s kupónem.

Toto mají vymakané. Kupon nebo odměna lze použít pouze 1x na objednávku. Pokud by tedy chtěl někdo použít například 2 kupony a k tomu vzít vánoční polybag a dráčka, musí udělat dohromady 4 objednávky  >:D

J0hny54

Víte prosím, na které sety jsou 5x VIP body?

Robkteryten

Citace od: J0hny54 kdy 20.11.2022, 08:58:52Víte prosím, na které sety jsou 5x VIP body?

Mali by to bejt ty s vip kuponem na eshipu

ditetemnaporad

Citace od: J0hny54 kdy 20.11.2022, 08:58:52Víte prosím, na které sety jsou 5x VIP body?
Nabídka pětinásobku (5x) VIP bodů se vztahuje pouze na vybrané položky: 10306 Atari® 2600, 76405 Spěšný vlak do Bradavic – sběratelská edice, 10303 Horská dráha, 42143 Ferrari Daytona SP3, 10304 Chevrolet Camaro Z28, 76215 Black Panther, 10290 Pick-up, 42127 BATMAN – BATMOBIL. Nabídka platí od 15. 11. do 28. 11. 2022. Nabídka platí pouze do vyčerpání zásob. Body získané za nákupy v prodejně LEGO® Store budou na váš účet přidány okamžitě. Při výpočtu bodů se nezapočítávají příslušné daně ani náklady na dopravu. Nabídku nelze kombinovat se žádnou jinou VIP nabídkou, slevou nebo voucherem. Nabídka neplatí v LEGOLAND® parcích, LEGOLAND Discovery Center nebo certifikovaných LEGO prodejnách. LEGO Group si vyhrazuje právo tuto propagační akci kdykoli upravit nebo zrušit bez předchozího upozornění. Je vyžadován LEGO® VIP účet.

J0hny54

Aha, takže jen pro prodejnu, ne eshop. Díky

Pool

Citace od: J0hny54 kdy 20.11.2022, 11:17:25Aha, takže jen pro prodejnu, ne eshop. Díky

Na eshohu šlo na tyto sety koupit za 100 VIP bodů ty velké slevové kupóny, takže ve výsledku tě to tam i tam vyjde výhodně podobně. Ty 5x VIP v obchodech dali z toho důvodu, aby vykompenzovali tuhle akci na eshopu.

MiHo


ramsey1

Hlavně ten Loop mají pořád skladem, takže oni zřejmě dokonce dali méně kuponů, než bylo skladových zásob.

ditetemnaporad

#1792
Na oficiálních stránkách poodhalili, co bude možné získat od pátku při Black Friday (tedy mimo přehled setů ve slevě).

Kromě 40563 a 40564, které bylo možné získat ve VIP víkendu, to bude taška při Cyber Monday.

Ve VIP odměnách se objeví pirátský set do tandemu k proběhnuvšímu dračímu, stejně jako retro klíčenka 1964.

Ve VIP odměnách bude také možné směnit body za 125 Kč slevový kupón, ovšem pouze za 25% původního množství bodů. Tuším, že minulý rok byl limit 5 kupónů, tedy celkem 625 Kč. Trochu matematiky. Ve finále, pokud si člověk nabouchal body na skončeném VIP víkendu, to znamená slevu syrových 40%. Je ale nutné brát v úvahu nutnost minimálně 2 objednávek na oficiálním shopu, kde ceny nebývají moc výhodné, a těch 40% je pouze do maximální hodnoty 625 Kč viz výše. Ale zase proč ne. P.S.: Je možné, že jsem se ve výpočtech / filozofii někde seknul, ale zhruba to tak bude.

Fricoolinek

Asi na nemálo stranách zpět se nad tím kroutí hlava, ale opravdu jako... 71043 Bradavický Hrad ...na webu bězně 8500 Kč, včera na CZC dokonce jen 7800 Kč. Na LEGO shopu krásných 11999,-  :o Má někdo představu, kolik je velkoobchodní cena, za kterou to ty MALLy, Alzy, CZCéčka kupují? Resp. obecně - kolik % očekává u zbožího tohoto typu takovýto mega e-shop marži? 10%? 20%? 30%?

Opravdu by člověk z logicky věci očekával, jak Lego může krásně vydělat na tom jednom chybějícím článku v obchodním řetězci a místo toho to mají o 50% dráže....

tomas.

Citace od: ditetemnaporad kdy 21.11.2022, 00:33:10Je ale nutné brát v úvahu nutnost minimálně 2 objednávek na oficiálním shopu

Kolik kupónů na slevu se může uplatnit při jednom nákupu?

skywalker007

Citace od: tomas. kdy 21.11.2022, 15:18:18
Citace od: ditetemnaporad kdy 21.11.2022, 00:33:10Je ale nutné brát v úvahu nutnost minimálně 2 objednávek na oficiálním shopu

Kolik kupónů na slevu se může uplatnit při jednom nákupu?

Myslím že jeden, stejně jako jde zadat jen jeden kód na dárek. Dlouho jsem slevový kód nepoužíval, tak možná se to změnilo.

Matthes_CS

Citace od: skywalker007 kdy 21.11.2022, 15:59:36
Citace od: tomas. kdy 21.11.2022, 15:18:18
Citace od: ditetemnaporad kdy 21.11.2022, 00:33:10Je ale nutné brát v úvahu nutnost minimálně 2 objednávek na oficiálním shopu

Kolik kupónů na slevu se může uplatnit při jednom nákupu?

Myslím že jeden, stejně jako jde zadat jen jeden kód na dárek. Dlouho jsem slevový kód nepoužíval, tak možná se to změnilo.

V září jsem uplatňoval tři slevy na jeden nákup.

Pool

Citace od: Matthes_CS kdy 21.11.2022, 16:43:10V září jsem uplatňoval tři slevy na jeden nákup.

Tak aspoň něco už jim funguje normálně, ale více koupených dárků za VIP do jednoho nákupu asi člověk stále nenarve nebo ano?

ramsey1

Citace od: Fricoolinek kdy 21.11.2022, 14:42:34Asi na nemálo stranách zpět se nad tím kroutí hlava, ale opravdu jako... 71043 Bradavický Hrad ...na webu bězně 8500 Kč, včera na CZC dokonce jen 7800 Kč. Na LEGO shopu krásných 11999,-  :o Má někdo představu, kolik je velkoobchodní cena, za kterou to ty MALLy, Alzy, CZCéčka kupují? Resp. obecně - kolik % očekává u zbožího tohoto typu takovýto mega e-shop marži? 10%? 20%? 30%?

Opravdu by člověk z logicky věci očekával, jak Lego může krásně vydělat na tom jednom chybějícím článku v obchodním řetězci a místo toho to mají o 50% dráže....

To je čistě kus od kusu. Třeba Loop seženeš u nás mimo Lego shop jen za krásných 13.499,- a třeba čínské novoroční sety za dvojnásobek po celou dobu až do ukončení výroby.

Pool

Citace od: horde kdy 21.11.2022, 21:25:58Velká hračkářství typu Sparkys, Bambule atd.. podle mě rozhodně nekupují za nějakou "velkoobchodní cenu", aby jim to pak hnilo neprodané na skladě a musely na konci roku vypisovat ty výprodeje 50 % dolu u setů, kde je oficiální RRP třeba jen 259 Kč.. to by jim to jako fakt stálo za to potenciálně vydělat možná 40 Kč na kusu? .. i když to nikde nedohledáte, tak já mám za to, že zde funguje podobný distribuční model jako u denního tisku a novin. Trafiky dostanou nějaké množství, co prodají, z toho mají provizi - co neprodají, to se vrací.. protože jak jinak byste našli tak širokou nabídku tisku na kterémkoliv tabáku či malé trafice ? (a tento novinový distribuční model je skutečně ověřen).

no a pak .. když přijde takový ten výprodej za minus 40, minus 50 procent, tak si všimněte, že to jde napříč trhem. není to jen jeden řetězec. Působí to jako, že LEGO Trading dalo pokyn ".. tak na to uvalte slevu a zbavte se toho.. "

Takhle to podle mne určitě nefunguje, obchodníci vždy nakupovali zboží za nějakou výhodnou cenu a dál přeprodávali se ziskem třeba 20-30%. Ale žádná regulace trhu není, takže někteří prodejci jedou v maržích tisíců procent, třeba Jysk je tím známý, ten má permanentně třetinu produktů ve slevě 50% a ti ak se mu to šíleně vyplatí až vlastně do nějaké slevy 70% když má tak velké marže. Trafiky jsou jiný případ, tam není problém to vrátit, že zboží do trafik se dováží denně, takže odvézt přebytky nic nestojí. Lego vracet by se jim nevyplatilo, to vracet by byl takový ekonomický logistický nesmysl a šílená náklady pro obě strany. Navíc co by s tím Lego dělalo, většinou by to mělo poškozené krabice a oni si při prodeji na nepoškozeném zboží teď zakládají, že jim to AFOL často vrací. Naopak ty co se jim vrátí, pak nejspíš s velkou slevou dávají těmto obchodníků a ti dál vyprodávají s těmi velkými slevami.

Jinak jak se někdo ptal na výše marží, tím se obchody moc nechlubí, ale občas o tom je nějaký článek na netu, tak si to můžete dohledat. Ale normálně obchodníci si to s výrobci domlouvají individuálně tu nákupní cenu, většinou podle odběru, kdo toho vezme více, tím větší slevu má šanci vyjednat.