(Vlastní) American Style Truck

Založil Pepo, 18.05.2009, 12:22:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepo

Pustil som sa do stavby amerického ťahača, čomu predchádzal návrh v LDD (viem MLCAD je lepší ale vtedy som ho ešte nepoznal  :)). O takýto väčší model som sa pokúsil prvýkrát a tak mi nešlo ani tak o funkčnosť ako o výzor. Takže pruženie alebo riadenie volantom nečakajte  >:D.

Ale poďme už k samotnému ťahaču.

Model je 40 cm dlhý, 20 cm vysoký. Počet dielikov neviem nepočítal som, ale odhadom je to cez 1000 dielikov. Inšpiroval som sa predovšetkým rôznymi obrázkami a fotkami z internetu, takže nejde o konkrétny typ ťahača, ale o výlučne vymyslený model podľa vlastnej fantázie. Mne osobne však asi najviac pripomína Peterbilt či MACK.
Stavbu som začal rámom podvozku, zavesením kolies a pokračoval som karosériou a interiérom. Nakoniec som pridal motor aj s kapotou. Interiér ako aj motor má množstvo detailov, ako napr. rôzne odkladacie priestory, nastaviteľné sedadlá a volant ...
Čo sa funkčnosti týka, ako som už na začiatku spomínal, nečakajte veľa, kolesá síce vytáčajú ale sú bez riadenia nakoľko nemám potrebné Technic súčiastky a rovnako je to aj s pružením náprav. Ale hlavné je, že to aspoň pripomína kamión ;D a že som sa pri stavbe zabavil nie ? ;)

Pripájam ešte link na MOCpages: http://www.mocpages.com/moc.php/62683

grohl

Výborný model, ale jak ti tam psal automobilový guru firas abu-jaber, změnil bych přední světla, ten bílý rám kolem nich už je moc.

5o

Pekný model, a je dobré vedieť, že si sa pri stavbe ešte aj zabavil. Ale niečo mi chýba pod obytnou nádstavbou, nemali by byť nádrže až tam?
Preto lebo Lego...

Pepo

Áno s tými svetlami súhlasím, trochu to bije do očí, ale na druhej strane dodáva to robustnejší vzhľad celej maske.

Čo sa týka tých nádrží, myslím si, že nemusia byť nutne pod spacou kabínou viď obrázok http://www.classytrucks.org/Freightliner/Freightliner2003.FLC.jpg, no mohlo by sa tam pridať niečo ako odkladací priestor alebo ďalšia väčšia nádrž. ;)

MwK

Riadny "old school"... ;D
Ale páči sa mi to. ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

bryan77

Moc pěkná práce hodně chválim sám bych se rád do něčeho takového pustil ale nejsou čas a ani moc prostředků. :D