(Vlastní) Obchod s KOMIKSY

Založil Atom, 05.04.2015, 12:44:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Atom

Ahoj,
Je to na podložce 32 x 32, řadový barák. V přízemí najdeme obchod s komiksy, 2. patro je rodinný byt a nahoře je střecha s různými anténami.
http://presstubecz.rajce.idnes.cz/LEGO_Obchod_s_Komiksy/#

papluh

Máš nejaký problém s prílohou. Ukazuje 0KB.

Atom

Dávám to tam znovu ale nejde to

germik

Lepší je dát sem jen odkaz (klidně formou obrázku) na externí galerii. Tady už je dost málo místa na přílohy, tak to občas nefunguje...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Marty713

Moc povedená stavba, jsem zvědavý na interiér :)
A když si vzpomenu, jak jsem stavěl ve 13ti já, tipoval bych klukovi nejmíň o 3 roky víc.

Atom


Petronel

To se mi nechce věřit, že tohle stavěl třináctiletý klučina. Vypadá to vážně dobře. Určitě jsi mu trochu pomáhal, že?  :)

Bude modular k vidění na Lipně 2015? Je tu společný projekt s modulary: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=46009.0
a nebo možnost ho umístit na kolejiště.

Atom

Já upřímně se raději věnuji cyklistice. Legu moc nehovím. Nikdy jsem mu doopravdy nepomáhal jenom jsem se byl koukat jak staví. Jako celá rodina se tam chystáme opět podívat. Bylo by mu velkou ctí ukázat i jiným jeho výtvor.
Co pro to mohu udělat ?

Igorus

Citace od: Atom106 kdy 05.04.2015, 16:03:24
Co pro to mohu udělat ?

Propůjčit ho  ;D

Ale vážně, instalovat se bude poslední víkend v květnu (viz http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=47329.0), takže pokud je z tvé strany zájem se účastnit, tak se domluvíme na předání.

Díky!

Atom

Velice rád bych ho propůjčil, ale jsem z Ploskovic - Severní Čechy a je to pro mě na Lipno docela daleko. Pokud by bylo možné předal bych modulár někomu z blízkého okolí, kdo by tam jel.
Nevííte o někom?

Peesko

#10
Nechci do toho nijak kérovat, ale viděl jsem velmi podobný obchod s komiksy v el. návodu k sestavení, tuším na ebay k zakoupení za 10 dolarů. Možná se jedná o vlastní variantní úpravu, ale v barevném základu je to shodné s návodem. Originál, sestavený podle tohoto návodu, je k vidění na výstavě Svět kostiček. Převzatou tvorbu vytvořil podle zakoupeného návodu k sestavení "Bruno". Origoš je vychytanej i po nálepkové stránce. Doporučuju.
Peesko


danyboy

Koukám, že se tady poslední dobou modulárů s předlohou roztrhl pytel.  ;D

Peesko

Ta převzatá tvorba je pro začínající městaře celkem "IN". Zakoupíte si návod k sestavení, odkoukáte nějaké speciální typy spojení kostek a pak už to jen zdokonalujete a zkoušíte něco nového na své tvorbě. Nemám nic proti tomu, ale jen když autor uvede zdroj. Resp. když napíše, že se jedná o převzatou tvorbu. Když se někdo začne chlubit cizím peřím, to mě vždycky jenom "nasere". Sám musím ctít autorská práva v rámci projektu "Svět kostiček" jak vůči společnosti Lego, tak vůči ostatním vystavovatelům.  Ale samozřejmě jsou patrné detailní rozdíly, jinak barevný základ je skutečně dle návodu stejný. Ale pokud to stavěl žák ZŠ jen podle původní fotky - bez samolepek, tak úctyhodný výkon. :-)
Peesko

Petronel

Proboha... tak zase další oblbování s rádoby vlastním modelem...  ::)

milanv

Nedá mi to a musím jít proti davu a apelovat na vaši empatii a soudnost.

Začnu jako Petronel: Proboha! :)

Atom106 jasně napsal, že z lega běžně nestaví (a tudíž ani nebude asi znát katalogy zpaměti, že) a tohle je dílo jeho třináctiletého syna, který to stavěl jen tak pro sebe a ukázání v rodině, nikomu nic jiného netvrdil. A jelikož to vypadá fakt dobře, Atom106 to poslal sem na ukázku, jak ho překvapilo (a předpokládám i potěšilo), co "z jeho syna vypadlo". Klasické nedorozumění - copak je to tak těžké pochopit?

Za mě: je to pěkné. Nezkoumal jsem ještě jak moc to změnil oproti předloze, ale je skvělé už jen že to dotáhl a určitě se na tom hodně naučil. Do budoucna jasný krok kupředu, jen ať staví dál! A co se výstav týče: pokud vím, tak třeba na kolejišti se běžně míchají MOCy s originálními moduláry, takže se domluv s Pekim a Mirkem podle mě ti ho tam vezmou. Do města modulárů by ses musel domluvit s Igorusem, jak se k tomu postaví (podle mě lze např. na popisek napsat něco ve stylu "podle předlohy LEGO č. 10366").
Pán na Žlutém hradě

Marty713

Na fotkách interiéru vidím jasnou autorskou invenci a při porovnání s avizovanou předlohou (http://www.brickbuilderspro.com/shop-instructions/) vidím mnoho rozdílů. Např. nápis COMICS a zadní balkón, pokud nejsou převzaté, jsou mi velice sympatické.

Můj názor: Ruku na srdce, kdo z nás nikdy nepostavil nic, co by vycházelo z originálních setů, či cizích MOCů? S trochou nadsázky si dovolím tvrdit, že každý autor moduláru najde několik podobností mezi svým MOCem a jednou z odkazovaných staveb, jejichž návod si může každý koupit (viz odkaz výše).

Za mě má kluk zelenou ;)

Peesko

To je samozřejmost, že každý stavitel se má podporovat v kreativní vlastní tvorbě, i kdyby vycházela z továrního setu nebo převzaté tvorby. Proti tomu sám nemám námitek. Na internetu je spousta předloh, podle kterých se dají objednat a nakoupit dílky a nakonec sestavit buď originál, nebo MOCku. Určitě i já tento set doporučuju umístit někam na výstavu Lega. V rozpisce se to pak napíše. Ti zasvěcení, co do toho vidí, na to max. upozorní. Nijak tvorbu nehaním.  Na třináctiletého hocha tvorba super, to už jsem psal taky. :-) Jen tak dál. Ono jen posehnat ty dílky na takovou stavbu, to je pár tisíc kaček, takže palec nahoru. Já jsem jen puntičkář, co se týče odkazů na zdroje (autorská práva). Jinak hodnotím výsledek kladně. Ještě pár kousků junior sestaví podle svého nebo předlohy, osahá si triky spojení kostek a bude mít super základ na to, aby se zapojil mezi přední vystavovatele, kteří aktivně vystavují na různých výstavách. Sám tuhle činnost plně podporuju.

Apropo - mrkněte na BL, tam si jeden ital jen prodejem předloh a návodů k sestavení na vlastní stavby celkem slušně vydělává. Celá stavba včetně dílků za 120 papouchů, to už je fakt hodně, přitom je to dvojnásobná velikost obyč. moduláru. Tvorba pěkná, ale pro čecháčka nákladná pro pořízení, pokud ovšem nechce být jedinec originální a má medem lepené bankovky pod zadnicí.... obrazně řečeno.

http://www.bricklink.com/search.asp?itemType=S&catID=710&itemStatus=U
Peesko

Atom

Mockrát děkuji za názory a odpovědi.  Pravda je taková že jsem se zeptal syna a prý si nekupoval ani nestahoval plánek na Obchod s Komiksy. Vím že se koukal na Ebay kde je plánek s Komiksem, ale koukal se pouze jenom na obrázky,  aby chitil nějakou inspiraci.
K výstavě na Lipně je to pro mne docela daleko jsem z Ploskovic- Severní Čechy

Ondrej

Nějak jsem si nevšiml, že by někdo cíleně uváděl nějakou cizí práci za vlastní tady na kostkách, ale nepřekvapilo by mě to. V tomto případě bych uvedl jen z čeho se vycházelo a není co řešit. Ono vycházet z něčeho rozhodně není špatné, člověk získá víc času na vyladění toho původního, čímž to posouvá dál, ale když je to z 90% stejné tak bych rozhodně uvedl vzor i když to byla jen fotka. Na to ani návod stahovat nemusím, abych to udělal podobně. Každá i když lehce poupravená práce se cení, ale minimálně zmínit autory původní za jejich snahu by bylo na místě.

Ethan

Zcela upřímně - i kdyby to bylo jedna ku jedné podle obrázku, pořád by mi to na třináctiletého kluka přišlo jako dobrá práce. A ono to tak navíc není. Inspirace je velká a zjevná, ale detaily si dělal podle sebe a dopadlo to moc pěkně.

Igorus

Přijde mi zbytečné, dělat z komára velblouda. Máme zde zajímavý modulár postavený mladým KFOLem, který si místo sledování toho co na internetu sleduje většina, našel námět (byť v podobě komerčního návodu) a z vlastních zdrojů postavil a jeho otec zveřejnil. Zase nedělejme z toho za každou cenu diplomku s uvedením zdrojů a doporučené literatury...  ;D

A Atome - co se týká umístění na Lipně, tak stále platí zájem, dopravu dořešíme. A ať synátor staví dál  ;D

Atom

Ano, zájem stále trvá.  A kam by se dal na kolejiště nebo do města modulárů?