(vlastní) Posel vítězství (classic space ultra-old MOC)

Založil jvucka, 05.04.2007, 08:33:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jvucka

Rozhodl jsem se dát do pořádku své historické lego a hned na vrchu kufru, kde jsem měl vše naházené bez ladu a skladu jsem objevil následující kosmickou loď - můj poslední MOC. Dnes se na něj dívám trochu kriticky, leccos bych udělal jinak a dnes už není problém dokoupit jiné dílky na BL, ale stejně je to závan romantiky, když po mnoha a mnoha letech uvidíte svůj výtvor z mládí.  ;)

jvucka

Jedná se o rychlou výzkumnou loď igerského impéria nazvanou Posel vítězství, zástupce dosti svérázné třídy Císař Yarrd. Málokteré námořnictvo pokládalo za nutné stavět lodě podobných vlastností, ovšem právě igeřanům přijdou naprosto logické.
Již na první pohled dominuje lodi supervýkonný multispektrální radar a malé vozítko v nákladovém prostoru s rampou. Silné motory jí propůjčují vysokou rychlost. Jaký účel může mít loď s takovým vybavením?
Objeví-li igeřané novou hvězdnou soustavu s planetami, které mají pevný povrch, první a někdy poslední lodí, která ji navštíví, je Posel vítězství nebo jedna z jeho sesterských lodí. Jeho úkolem je v co nejkratším čase soustavu a zvlášť každou planetu v ní připojit k Igeru. Průzkum se v zájmu urychlení provádí pouze dálkově z oběžné dráhy za pomoci radaru. Protože zpravidla není šance, že v nejbližší době navštíví planetu skutečná průzkumná loď s plnou výbavou, je na lodi několik zkušených operátorů, kteří vyhodnotí co nejvíce dat přímo na místě. Pokud radarové mapování odhalí možné zdroje strategických surovin, provedou operátoři podrobnější radarové sondování oblasti, aby už při jejich návratu bylo k dispozici co nejvíce informací využitelných pro větší slávu císařství.
Zpravidla se však provede jen zběžné mapování a následuje ,,fyzické zabrání" planety jménem Igeru. Na povrchu planety přistane loď a jeden člen posádky sjede z lodi ve zmíněném vozítku. To je zdokumentováno na záznamové zařízení a řidič vozidla formálně prohlásí planetu za okupovanou igerským impériem. Následuje rychlý návrat zpět do lodi a odlet k další planetě soustavy. Činnost na povrchu neprovádí pracovník úřadu pro průzkum vesmíru (i když se také jedná o vojenskou organizaci, úzce propojenou s vojenskou rozvědkou), nýbrž důstojník pravidelných bojových jednotek, který je k tomu účelu přidělen každé rychlé výzkumné lodi. Lodě třídy Císař Yarrd jsou poměrně malé a nejsou ani schopny poskytnout podporu života po delší dobu.