Možnost prodávat své modely

Založil milanv, 18.02.2022, 10:48:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Objevil jsem novou možnost, jak lidem prodávat nejen návody, ale celé modely. Jeden španělský BL shop začal se službou BuildaMOC. Nabízejí zkušeným designérům možnost spolupráce: oni seženou kostičky, roztřídí, zkontrolují, vyzkoušejí, vytisknou návod a celek prodají jako set - a autor pak dostane svůj podíl.

Předpokládám, že to bude prodej v malém, v porovnání s LEGO Ideas, ale zase očekávám lidštější přístup. Vlastní zkušenosti nemám, dávám jen tip. Nebo naopak už někdo máte s nimi zkušenost?
Pán na Žlutém hradě

Maigi

To zní skvěle. Další možnost, jak udělat ze stavění ekonomicky výdělečnou činnost. Nedávno jsem se tu ptal na zkušenosti ostatních s prodejem návodů. Ozval se mi 1 člověk a z jeho zkušeností i z faktu, že tady píšeš, že půjde nejspíš o malé množství, mi vyplývá, že si designér musí vzít ten marketing do svých rukou. Tzn vybudovat si databázi fanoušků a těm předkládát napřímo své nové návody, případně v tomhle případě nové sety, které si mohou zakoupit. Rebrickable a buildamoc pak budou sloužit jen jako prodejní nástroj, ne jako obchoďák. S takovým nastavením původní myšlenku nevidím uplně černě.
Vydávám týdenní LEGO newsletter pro podobné blázny, jako jsem já.

poMOCník

Maj to hezky udělaný a určitě to dává smysl. Ta práce s tím sháněním kostek a tříděním je naprosto úmorná (a to se tu bavíme o jednom kusu, ne jako milanv, který jede ve velkém). Vyzkoušel jsem si to teď na tomhle MOCu, ke kterému jsem koupil instrukce. Když jsem ale viděl, kolik by to stálo komplet na téhle stránce, radši si s tím tu práci dám. Samozřejmě taky proto, že velkou část kostek už najdu doma. https://buildamoc.com/collections/all/products/modular-train-station

Napadlo mě, že teď už chybí jen poslední služba, která by celý řetězec završila. Říkejme jí pracovně "MOC Reverse Engineering" (MOC-RE)
1) Postavím MOC, pěkně nafotím a vystavím na stránkách MOC-RE.
2) Dále proběhne něco jako crowd-funding na pokrytí nákladů vytvoření návodu
3) Když bude crowd-funding úspěšný, mám dvě možnosti. Buď vyrobím návod, větší část peněz si vezmu a nějaký poplatek dostane MOC-RE. Nebo svůj MOC dopravím k nim, oni to rozeberou a udělají návod.
4) Všichni přispěvatelé crowd-fundingu dostanou návod + další nadefinované odměny. Jedna z možností je i zaplatit si komplet dodání setu přes BuildaMOC.