#BuildToGive

Založil E-legie, 15.12.2021, 23:33:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

E-legie

Nenašla jsem na fóru zmínku o charitativní kampani společnosti LEGO #BuildToGive, která až do konce prosince 2021 frčí na sociálních sítích.
Zapojit se může kdokoli, úkolem je z kostek LEGO nebo LEGO DUPLO postavit vánoční ozdobu v podobě HVĚZDY a nasdílet ji na sociální síť s hashtagem #BuildToGive. Společnost LEGO prostřednictvím prověřených charitativních partnerů věnuje za každou hvězdu jednu stavebnici dětem, které by jinak nedostaly šanci si s kostkami LEGO hrát. V ČR se jedná o čtyři organizace (Arcidiecézní charita Praha, Člověk v tísni, Armáda spásy v České republice, Mezinárodní vězeňské společenství, z.s.).
Více info zde.
Na Instagramu je aktuálně 25,1 tis. příspěvků s uvedeným hashtagem. Zapojíte se / Zapojili jste se taky?  ;)

STARHAWK

Na instagram sa po ich zmene neviem dostat, takze nie.

E-legie

Pro ty, kdo sociálním sítím neholdují, ale chtěli by stavěním pomoci... ono by to šlo snad poslat i sem a zveřejnit to přes Instagram nebo Facebook Kostek, což páni správci?  ;)

Matthes_CS

Že se takový hashtag objevuje, jsem si všiml, peter dával na instagramu hvězdy, význam jsem do teď nevěděl a podle hashtagu jsem se i bál, že by mi to lego pak někdo vzal >:D
Příspěvek naplánovat na FB můžeme, sám tam hvězdu mám, už na ní byl návod, a ještě tam mám hvězdu smrti jako ozdobu >:D Takže se můžeme dohodnout na nějaký termín a jestli se tu nějaké hvězdy objeví, tak je do příspěvku přidat a hashtag vysvětlit.

E-legie

Tak super, díky za reakci. Případný termín nechám na povolanějších, ale určitě by to šlo zvládnout i do Vánoc.

Pojďte do toho! Nebojte se, nic vám to nesebere... ;D Já si prvně všimla, že se mi v příspěvcích nějak moc často objevují hvězdy, pak jsem viděla nějakou upoutávku v polštině, tak jsem začala pátrat na české verzi LEGO webovek. Vytvořila jsem s dětmi z DUPLO kostek několik hvězd a nasdílela fotky. Baví nás to, protože může stavět každý, a hlavně se nám líbí ta myšlenka!

Že by se mohly zúčastnit i Kostky.org jako celek, mě napadlo, až jsem si všimla, že takto jsou aktivní jiné LUGy, např. MILUG z Kanady (milug.ca).
Tohle téma by mohlo být i v jiných sekcích fóra (Dárcovství, Kostky.org na sociálních sítích), třeba by to upoutalo více stavitelů. Facebook lze v kampani taky využít, mohli by se zapojit další fanoušci. Jednotlivé hvězdy tam lze vkládat i postupně.

Osobně jsem na Instagramu nováček, ale podle mě má Instagram v československé LEGO komunitě slušný potenciál, akorát toto médium moc nevyužíváme.