(Vlastní) Stratholme fortress

Založil Marťan, 19.08.2009, 14:44:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Marťan

intro:

Poté, co se království Royal pokusil vyplenit zlý Dragon se svou armádou, rozhodl se král Agamon vystavět velkolepou pevnost, která by sloužila jednak k ochraně krále a jeho rodiny, ale také by byla strategickým bodem v zemi. Pevnost Dalaran sice vydržela nájezdy útočníků, ale potřebovala poměrně velkou rekonstrukci. Agamon proto nechal vystavět mnoho kamenolomů a dřevorubeckých srubů pro těžbu surovin, které by pak sloužily ke stavbě této pevnosti. Agamon svěřil stavbu svému nejlepšímu architektovi, který se měl pokusit vystavět ještě lepší dílo, než byl Lordaeron a Dalaran. Z jeho původních nákresů se dochovaly tyto náčrty...

Marťan

Mnoho dní se zvažovalo, kde by měla být pevnost vystavěna, nakonec se našlo vhodné místo o rozloze 6-baseplate, kde byla stavba započata. Hlavní obranná věž a palác měl být vystavěn na skále a okolní hradby a další věže již měly být postaveny na rovině. Architekt opět použil na stavbu vzácný černý kámen prokládaný šedými bricky. Nově se pak do kamene vkládaly light gray plates, které sloužily pro zkrášlení hradů a zdiva.

Marťan

Poté co byla dokončena jedna z bočních věží, začala výstavba hradeb a hlavní věže, která měla být zastřešena klasickými červenými slope bricky a její výška byla 43 bricků (nepočítaje převýšení skály). Hradby měly pak dosahovati výšky 21 bricků, a šířky 6 bricků a to proto, aby dostatečně bylo zajištěno opevnění.

Marťan

Z dalších dochovaných záznamů je vidět že hlavní věž, která by měla navazovat na palác je téměř dokončena a v pozadí se začíná rýsovat struktura paláce.

Marťan

V původní verzi stavby mělo přijít na jednu z bočních hradeb podsebití, ale jelikož se to králi nezamlouvalo, ve finální verzi pevnosti již není.

Marťan

Další změna nastala také u paláce, kde se plánovalo, že bude směrem k příchodové cestě umístěn dřevěný balkónek, ale nakonec zde byl postaven most, který spojuje palác s hradbami.

Marťan

Stavba se rozšiřuje o další z věží, tentokráte již jde o obyvatelnou věž, která tři poschodí. Opět bylo v plánech vystavět na hradbách podsebití, ale nedošlo k tomu. Vznikl také podchod spojující palác s hradbami.

Marťan

Pomalu se dokončovaly poslední úpravy paláce, když tu náhle přišla zpráva, že vrata, která jsou pod mostem mají být přemístěna k prvnímu průchodu. Tedy dělníci se pustili do práce a vyměnili to.

Marťan

Konečně se našlo vhodné místo pro podsebití, které bylo nakonec umístěno na zesílených hradbách. A na dalších dochovaných záznamech jde vidět finalizace paláce.

Marťan

Král moc nebyl spokojen s rychlostí, jakou je hrad stavěn, proto osobně přijížděl dohlížet na to, jak si dělníci vedou. A bylo to také že znát. Stavba pokročila o lomenou zeď, dokončily se zdi kolem paláce a začala výstavba poslední velké obyvatelné věže spolu s menší přístavbou.

Marťan

#10
Pomalu se začalo také s výstavbou vstupní brány, kdy se přemýšlelo o tom, jestli udělat padací most, nebo obyčejné vrata. Nakonec zvítězil padací most spolu s mříží.

Marťan

#11
Téměř před dokončením se stalo ale cosi nečekaného. Někdo ukradl plány staveb a nikdo neví, jak má dále stavba vypadat. Tedy jsou prošeni všichni, aby vyjádřili své názory a přišli do království pomoci. Poslední dochované záběry:

- přidat na velkou věž, při které je přiťápla ta menší věž komín? Mám tam pro to vyhrazené místečko, ale nevím, jestli by to tam bylo ok.
- jak udělat tu vstupní bránu? Zatím to plánuju tak, že ta vyvýšená hradba zůstane tak jak je a na to staveniště postavím normálně nějakou věž, která bude zastřešená a bude převyšovat tu vyšší hradbu.
- nechat na paláci červené okenice? Nebo je vyprat dopryč.
- samozřejmě jak dostavím a vyladím hrubou stavbu, pustím se do interiérů.

linhi

Výborné - ale ty červené okenice bych tam já nedával.Ještě to jednou projdu a promyslím co zbytek.

Ryxe

Ahoj, mě se Tvá stavba moc líbí. Je pěkně členitá, moc se mi líbí ten terén ze zelených slopes. Je to opravdu rozsáhlý a robustní hrad. Ty červené okenice bych také sundal, ale jinak super :D

LiBorec

Je to pěkný hrad, ale na tvém stavění se mi nezamlouvá jedině to, že je velmi malá členitost terénu. Kdybys vytvořil nějaký kopec a na tom to stavěl, vypadalo by to mnohem lépe ;)

ghost963

Pěkný hrad ale Strotholme bez undeadu není Strotholme :P.

smiky

Pěkný hrad , pěkný příběh a námět Warcraft je na tom to nejlepší :D eště by to chtělo Stormwind ale na ten by se černá barva nehodila  :P

ghost963

Na Dalaran se černa také nehodí :P.Příště zkus něco horďáckého např. Thunder Bluff

Marťan

#18
To LINHI a RYXE: Ty červené okenice jsem sundal a nechal jen hnědý okna.

To LIBOREC: Souhlasím s tebou, bylo by to super, kdybych měl hodně dark gray dílů a skal, ale v tomto mám nedostatek materiálu, tak jsem postavil jen co šlo. Možná do budoucna budu chtít postavit hrad jen na čtyři baseplate a co nejvíce využít terén. Jinak kdyby někoho napadlo proč jsem nestavěl rovnou na 4 baseplate? To proto, že mám doma udělanou vitrínu na 6 baseplate. A jelikož se mi už Dalaran moc nezamlouval a chtělo to změnu, tak jsem si říkal, že postavím novej hrad o něco lepší a zase s těmi samými rozměry. Jsem tak trochu limitován i výškou, takže ta nejvyšší věž co mám na hradě je maximum co můžu mít, protože by se mi to jinak nevlezlo do vitriny. Pošlu pak foto.

To GHOST a SMIKY: Asi kutíte nad tím, jak jsem přišel k názvu hradu a jestli vlastně název má co společnýho s hradem. No u mě je to asi tak: český názvy nedávám, a jsem vázaný na názvy z her, nebo prostě takové, co se mi líbí. Asi nejvíce si pamatuju názvy z warcraftu, tak proto jsem použil právě Stratholme (byl to název hradu, či království od humanů). Jinak s Dalaranem a Lordaeronem to bylo stejný, někde jsem vyhrabal název a prostě pojmenoval takto svůj hrad. Takže jestli máte spojený název s orkama či s nemrtvými, je to možný, ale já se podle toho neřídil.

PS: budu se snažit trošku ještě upravit terén, přidat pár skal. Hodím pak fotky jak to vypadá...

Marťan

Pokusil jsem se nějak dostavět tu bránu, ale zdá se mi to nějaký divný. Nevím co s tím, nebo jak to jinak udělat. Takže prosím o radu  :-\
Jinak jsem se pokusil vylepšit jednu ze střech věže, myslíte, že je to takto lepší? Přikládám původní pohled a novou úpravu.

ghost963

Hodilo by se tam něco takového:

Marťan

Nebo mě ještě napadlo udělat něco takového, že bych i na te pravé straně to udělal hrázděný až nahoru a podsebití bych dal mezi to.

Marťan

#22
Tak jsem na popud jednoho castlaře provedl malé změny. Zrušil jsem most, který vedl do paláce a místo toho jsem postavil padací most ( z důvodu, že případní útočníci nemají přímý přístup do paláce). Myslím, že to teďka vypadá lépe, posuďte sami. Taky jsem trošku přemýšlel nad tím, proč jsem všude stavěl rovné hradby a nekopíroval terén. Opět jsem to napravil a z jedné strany už to je opraveno, taky myslím, že je to nyní lepší a hlavně - hlavní palác a věž jakoby povyrostla a dostává ten správný monumentální nádech.

PS: ty černé bricky které jsou na hradbách - obr.2  (mězi těmi light gray) tak ty tam nebudou a budou tam light gray.

linhi

Ta změna tomu hrozně prospěla,je to výborné,to kopírování terénu je perfektní oživení,padací mostek je výborně vymyšlen z důvodu obrany - ještě se bude něco předělávat?

Marťan

Citace od: linhi kdy 24.08.2009, 11:25:01
Ta změna tomu hrozně prospěla,je to výborné,to kopírování terénu je perfektní oživení,padací mostek je výborně vymyšlen z důvodu obrany - ještě se bude něco předělávat?

No zrovna makám na snižování těch hradeb a podle toho uvidím, jak budu upravovat ješte ty budovy. Dále pak zkusím přidělat trochu více terénu, aby to nebylo takové ploché a určitě budu ještě předělávat tu hlavní bránu, protože se mi moc nelíbí.

Marcel

#25
Co kdyby jsi tu bránu místo toho podsebití zakončil hradbama, který by byly níže než ty na levo. Je to jen takový nápad.

Jinak je to pěkné.

Marťan

Zkusil jsem tedy zrušit to podsebití a zakončit to hradbou a celkově jsem to snížil. Nevím, pořád se mi to nějak nezdá  :-\

PS: jinak celkové úpravy už byly provedeny. Sníženy hradby, dodělány interiéry, úpravy na věžích a přidání terénu a zeleně. Až doladím tu vstupní bránu, hodím finální fotky.

Marcel

Myslel jsem to takhle (viz příloha) celé to snížit o pár bricků.
A potom až to bude níž tak i to podsebití by tam mohlo být.

Marťan

Jo, to by šlo a asi by to vypadalo i lépe, takže bych vyrazil okno a snížil to. Ale pokud by tam bylo podsebití, tak by tam asi nebyla ta hradba kolem střechy, protože na podsebití by to bylo moc těžké.

Ryxe

Přikláním se k variantě, kterou nadhodil Marcel, jinak musím uznat, že hrádek se moc pěkně vyvíjí ;)