Kvalita krabice a jej vyznam

Založil issec, 23.12.2023, 01:50:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

issec

Ahojte, chcel by som sa Vas spytat ake mate skusenosti s predajom lega, ktore malo poskodenu krabicu.

V jedno lokalnom obchode mali vypredaj poskodeneho tovaru - lego bookstore 10270 za cca 90 eur avsak krabica je znacne poskodena, ale nie otvorena. Vnutro je original zabalene. Ma vyznam to kupit ako pripadnu investiciu ? Do akej miery poskodenie krabice vie znizit predajnu hodnotu v buducnosti ?

Podobne mali aj blacksmith 2135 za cca 90 eur. Tiez krabica osuchana a trochu preliacena. Oplati sa to kupit ako investicia ?

Uvedene sety uz mam aj postavene, cize toto by som kupil cisto ako investiciu do buducna

Dakujem

tomminoo

Chtěl bych koupit bitcoin a vydělat na něm spoustu peněz. Mám ho koupit? Je vysoká pravděpodobnost, že na něm vydělám alespoň 50% v horizontu půl roku?

A zpět k legu, pokud to viz výše někdo nepochopil.

Lego sety vydává v mnoha set tisícových nákladech. Proč by v budoucnu měl někoho zajímat MISB set v krabici na kaši? Takový je vhodný pouze k aktuálnímu sestavení, protože je za super cenu.

A obecně investovat do MISB setů nedává logiku, i když jde o v dnešní době o fenomén, tak v rámci ČR/SR se nejedná o příliš likvidní věc. Sehnat kupce za požadovanou cenu je v dnešní době docela problém.

Lego je původem dětská (dnes i for adults) hračka a měla by sloužit své původní funkci. Dnes podle mě tak 20-30% produkce putuje do MISB sbírek. Co se stane, až bude chtít většina těchto investorů sety prodat?

yoshimaka

Lego je trochu jako zlato:
* Docela dobře si drží cenu, ale záleží na forme.
* Nejlépe se znovu prodá v originálním nepoškozenem obale
* Dá se na něm vydělat pouze v rámci krátkodobých výkyvů cen
* Nejvíc na něm vydělá ten, kdo ho prodává zájemcům o investici
Lust och fägring stor

Chairudo

Ono i jako investici se to koupit dá, ale musí mít člověk štěstí na kupce, co si to chce postavit a jde mu jen o obsah.
Jinak sběratelé to chtějí v top stavu, dají krabici do regálu a nikdy ji neotevřou, jejich děti to pak prodají, nebo si to postaví vnoučata  :)

"Některé" sety se dají během 5-10 zhodnotit i trojnásobně, ale dnešní doba nám ukazuje že při započítání inflace může být člověk rád, když se mu to vrátí a akorát má z domu skladiště.

Než spekulovat s pár stavebnicemi je lepší je vzít dětem na postavení a s něčím jiným podnikat  ;)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

mesje

vsetko sa da predat, aj lego s poskodenou krabicou...
lebo vacsina resellingu ide konecnym zakaznikom, co to nestihli kupit a chcu si to postavit... naco by niekto investoval do lega, ktoreho hodnota je uz napr na 150% katalogovej ceny? to nema zmysel, dalsie zvysenie uz nebude take % zaujimave... samozrejme su aj blazni, co chcu peknu krabicu, hoci si to chcu postavit - co nechapem, lebo uz po otvoreni krabice je vlastne poskodena, aj ked si ju odlozim a nezahodim...
takze ludia kupia vsetko, aj zlu krabicu, ale tomu musi zodpovedat cena - napr 10% dole... lebo ak ma niekto na vyber medzi 100 predajcami s cenou napr 100 - 120 eur za perfektnu krabicu, preco by si kupoval poskodenu za 95... pri 90 uz bude rozmyslat...
takze ak je cena poskodeneho setu v obchode nizsia o viac ako 10% ako najnizsia cena neposkodeneho kusu, tak to vezmem...

Fricoolinek

Opravdu - zlatý vzácný figurky. Člověk to nemá někde ve skladu, ale prostě si to dá někam do vitrínky a aspoň na to může hezky koukat.

A ta násobná kompaktnost.

Colonel32

Obávám se, že sleva, kterou získáte na poškozené krabici se proporcionálně promítne do výsledné ceny, za kterou set jednou prodáte. Tedy že pokud cena setu jako takového vyroste na dvojnásobek, tak sleva, kterou budete muset kvůli poškozené krabici dát bude taky zhruba dvojnásobná, oproti slevě, kterou kvůli poškozené krabici dostanete teď.   

Fricoolinek

Kdo ví, zda by to nemohlo být horší,  ??? Když už někdo chce MISB za těžké prachy, tak by asi logicky rád za 100% těžkých prachů přesně tu kvalitu, kterou by od takového artiklu logicky žádal a ne nějaké polovičaté řešení, byť třeba za 75-80% ceny...