WeDo

Založil MeNadruhou, 04.06.2011, 23:40:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

MeNadruhou

Máte někdo wedo systém?
Souprava za 3400, + místní licence software 6500, (NXT v2 se dá pořídit za 7000nové)
Našel se nějaký  fanda, který si/dětem tuto šílenost pořídil? S těmahle cenama si myslím, že eduxe tu myšlenku (robosystém pro děti) absoulutně pohřbilo. Co Vy na to?
Jsem zvědavý na funkcionalitu.
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Kiko97

Ja by som to bral, ale nie sú investície ešte aj do education.  >:(

Marťas

Ono je to určený především pro školy. Já mam pocit, že školy na tohle dostávají i nějaký dotace... A protože to zaplatí stát, nebo unie, tak cena asi nehraje roli..

MeNadruhou

Citace od: Kiko97 kdy 05.06.2011, 08:58:55
Ja by som to bral, ale nie sú investície ešte aj do education.  >:(

Ta cena si myslím že je stanovená trochu mimo mísu... Bylo by to asi zajímavý porovnání cen v ceníku jak je udělaný pro normální sety...
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

martinlx

Ad cena za sw, pokud vím tak pro jeden počítač stačí WeDo™ Software s náměty činností za 2275,-, místní licence není potřeba.
Nicméně hub a sensory podporuje i jeden free soft. Kdysi jsem ho zkoušel, přišel mi možná i lepší, bohužel název mi vypadl. Taky byl ke stažení jeden ActiveX pro ty kdo "opravdu" programují.
Kdo doma lego má, tak mu stačí hub + sensor pohybu a náklonu, což je nějakých 1910,-, občas je vidět i na BL o trochu levněji.
Nějaké modely jsem s dětmi postavil (jen na ruční ovládání resp. battery box), hub budu řešit až časem, pro mé předškoláky by to teď  bylo dost předčasné.

dwo

Dokážu si WeDo představit, jako alternativu, kdy člověk potřebuje něco zkalibrovat/vyzkoušet a nechce se mu připojovat velká kostka. Nicméně to by musela být cena úplně jinde, aby po tom člověk sáhnul jako po doplňku. Při této cenové politice je to bohužel cíleno jen pro školy, které žijou ze státních peněz nebo sponzorských darů.
Nedávno jsem se oficiální distribuce (Lego Trading) ptal na Lego Education v ČR a trvalo jim 1/2 den, než mi poslali SMS že zjistili že to dělá nějaká firma Eduxe (kterou samozřejmě velmi dobře znám). Nebejt zhovadilosti jménem CLO a DPH, tak už to mám v e-shopu.

EDUXE

Pár poznámek k tomu WeDo. Je to tak. Pro soukromého uživatele je ta cena opravdu vysoká. Školy obvykle využívají zdroje z projektů. O "masovém" využívání WeDo na školách se však rozhodně mluvit nedá. Pomůcka je to vynikající a finance (stejně tak jako u všech produktů LEGO Education včetně MINDSTORMS) nejsou vždy to základní překážkou  :)
Pro upřesnění, EDUXE WeDo školám pouze dodává a s cenovou politikou LEGO příliš nezmůže.
Pokud chcete svoje modely rozhýbat přímo z počítače levněji, doporučuji se podívat na http://info.scratch.mit.edu/WeDo/StarterProjects to je asi ten vzpomínaný "free soft". A pak opravdu stačí hub + motory, světla či senzory - podle vlastního záměru.   
EDUXE, autorizovaný distributor LEGO Education pro ČR a SK

martinlx

Ano, tento soft jsem měl na mysli.