(vlastní) Když kolejím vládla pára...

Založil AdamKo, 26.03.2010, 17:26:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

AdamKo

Motiv železniční výtopny nás přenese do staré dobré Anglie na přelom 30/40. let minulého století.

V areálu výtopny je opravdu rušno. Jak můžeme vidět, zaměstanci depa se pečlivě starají o své stroje 2C1 "Pacific", které nasazují jen na nejprestižnější výkony. Čistí dýmnice, doplňují maznice čerstvým olejem, vymetají popelníky, opravují ojnice, vyměňují lucerny...
Pomocí lega jsem se pokusil o zpětnou dokumentaci zlaté éry železnice. Můžete se tedy pokochat všemožnými detaily, které už dávno ohlodal zub času. Doufám, že se Vám budou líbit. A snad na Vás dýchne i kus nostalgie, se kterou jsem toto malé dílko skládal ;)


Inspirací mi byla nádherná černobílá obrazová publikace "Trains, the early years". na jejíž obálce je podobná fotografie totmuto diorámatu. Dalším impulzem byla koupě druhého setu 10149, předsavující nesmrtelného "Létajícího Skota."

Celé dioráma je složené z originálních setů: Dvojice Emeraldů v hlavní úloze, výtopna, zadní kulisa tvořená modulárními domy, detaily pochází z adventního kalendáře.  Harampádí všude kolem je vlastní výroby, rovněž jako upravení minifigové - aby vypadali dobově - důraz jsem kladl na obličeje s kníry a vousy, cilindry, čepice, pracovní montérky, atd.

AdamKo

Citace od: AdamKo kdy 26.03.2010, 17:26:14
Motiv železniční výtopny nás přenese do staré dobré Anglie na přelom 30/40. let minulého století.

Ivansliz

#2
Pěkný Adame! Jen tak dál. Ukaž jim, co v tobě je >:D
Ten černobílý efekt se ti podařil na mobilu?
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

AdamKo

Citace od: Ivansliz kdy 26.03.2010, 17:39:23
Ten černobílý efekt se ti podařil na mobilu?

Fotil jsem to telefonem na 3krát - jednou bez efektu, podruhé v odstínu sépiové kosti (zabarvené do hněda), do třetice černo-bíle.
Nakonec jsem vybral jako nejrealističtější odstíny šedi. Některé fotky jsou přímo z mobilu, jiné byly změněny v programu na úpravu fotek (tyto efekty jsem paradoxně prozkoumal až teď) - ono hodně záleželo na ostrosti konkrétní fotky, protože úprava do šedé ji pokaždé malinko mázla ;)

FilipS


peki

Citace od: AdamKo kdy 26.03.2010, 17:26:14
Celé dioráma je složené z originálních setů....

Pěkné  ;) U stavitele tvého formátu netrpělivě čekám i na vlastní (fukční) páru  :o

mirek

Moc pěkné, scéna nádherně zrežírovaná.Umíš.