NXT a Python - přímé příkazy

Založil merlog, 30.09.2009, 15:19:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

merlog

Zdravím, po několika týdnech študování různých NXT fór, NXT Developer Kitů a zdrojových kódů mi došlo, že budu potřebovat pomoc. Otázka zní: Jak mám posílat příkazy do NXT přes Bluetooth?
Pokouším se o to v Pythonu, vytvořím propojení přes RFCOMM a následně odesílám ty hexadecimální data jako stringy. Např.
...
conn.send(´0x01´)
conn.send(´0x88´)
...
odpovědí by měla být verze firmwaru. Bohužel není  :'(.

Pokud někdo máte s tímto zkušenosti, třeba i v jiném jazyku, budu moc rád za radu. Dík

merlog

Tak si odpovím sám  ;D. Problém je ve spojení. Pokud se na kostce pokusím přiřadit telefonu jednu ze tří SLAVE pozic, tak se zobrazí hláška: Line is busy!

Je to jen problém u telefonu. Když připojím notebook a pošlu z kostky Message, Hyperterminál ji přijme a zobrazí. Myslím, že problémem je, že telefon nepodporuje bluetooth comm profil. Přitom ale v Pythonu navázat sériová komunikace jde. Trochu se mi z toho motá hlava. Jinak program na ovládání NXT z mobilu od LEGa funguje. Nemáte tedy někdo radu, jak se připojit ke kostce přímo na SLAVE pozici?

merlog

Zdravím po dalších několika dnech strávených hledáním informací. Nakonec, nechci se chlubit, jsem na to přišel sám. Pokud se tedy někdo zabývá touto tématikou, rád poradím. S pozdravem M