Instruction plus -sbohem tištěný návode :(

Založil peki, 09.09.2020, 17:24:25

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peki

Rád bych se mýlil, ale zdá se mi že už i tento setík neobsahuje instrukce., součásdtí je jednoduchý digitální návod. Prvně (alespoň já) jsem tuto novou vychytávku zaznamenal u setů Maria. Já jsem prostě ze staré školy, tohle mne celkem děsí.
Nevadí mi když mám možnost si vybrat. Někdy stavím podle návodu který si pouštím na smart TV. Tedy v době kdy ještě výrobce podporoval a upgradoval firmware. A to je právě to co mne na tom vadí (kromě toho že LEGO tlačí na děti aby si při stavění hráli s mobilem) také. Jsem zvědavý jak to za pár let bude s dostupností těchto návodů. Jo dovedu to pochopit u mindstormu a tak podobně. Ale jestli je toto cesta u malého autíčka ze city? Jasně já ho dám i podle obrázku ale je pro děti +5

peki

Tak v recenzi jsem dohledal:
Pokyny pro tuto stavebnici najdete v krabici. Nebo běžte na internet a stáhněte si pokyny Instructions PLUS, které jsou k dispozici v rámci bezplatné aplikace LEGO® Life. Oživte proces stavění tím, že budete model přibližovat, otáčet a vizualizovat.

ThomasMorta

Na stránkách je ke stažení PDF, takže bych si tipnul, že nemají v plánu odstranit tištěné návody úplně.

Instructions PLUS je aplikace, kde je návod ve 3D - popravdě, celkem milá varianta, když to vydají k nějakému složitějšímu Technicu, nebo jinému komplexnímu mechanismu, protože i přes veškerou snahu se občas nepodaří v tištěném a statickém návodu srozumitelně vysvětlit spojení (nebo vzniknem vinou zvoleného úhlu optický klam, který komplikuje porozumnění).

U toho Maria je to diskutabilní - ale poprvé tištěný návod zrušily u Boostu. U Maria má být hlavní náplň interaktivita a když jsem prošel videa - ne že by to nešlo zachytit na papír, třeba jako komiks, ale bylo by to mnohem náročnější než video. Z tohohle hlediska je rozumné soustředit se na aplikaci.
Jsem AFOL a miluju řadu Nexo Knights!
Diskuse o Nexo Knights: NEXO KNIGHTS :: vlastní tvorba, modifikace, sbírky... :: Galerie mojí tvorby (hostováno na Rajce.cz)