Výstava u sousedů v Polsku - Bielsko Biala

Založil ogar49, 30.05.2016, 21:58:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

ogar49

Náhodou jsem narazil na reklamu na výstavu Lega v Polsku kousek za hranicemi (hlavně pro fanoušky z Ostravy), která je od 30. dubna do 3. července - http://www.vystavakostek.cz/

Pokud tam už někdo byl načerpat inspiraci, dejte info zda se oplatí vyrazit za sousedy.

hawran

Zajímavý, vím že ten Titanic existuje a asi se na něj pojedu mrknout :)
Dík!
Bricks Forever!

Mamut

Boli sme tam s rodinkou. Nejake info som pisal na TatraLUGu:
http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=950.msg23272#msg23272
A nejake foto. Prosim berte to s rezervou, fotene pre osobnu potrebu :) .
http://mamutisko.rajce.idnes.cz/Vystava_LEGO_Polsko_2016
TECHNIC občas CREATOR

Kuba

Taky se chystám v průběhu června.

Bielsko Biala je od mého bydliště hodinku cesty, takže pohoda. Pak tu dám taky fotky.

Faire

To vypadá dobře, škoda, že to je na špatnou stranu Ostravy...

hawran

Citace od: Mamut kdy 30.05.2016, 23:10:31
Boli sme tam s rodinkou. Nejake info som pisal na TatraLUGu:
http://www.tatralug.sk/forum/index.php?topic=950.msg23272#msg23272
A nejake foto. Prosim berte to s rezervou, fotene pre osobnu potrebu :) .
http://mamutisko.rajce.idnes.cz/Vystava_LEGO_Polsko_2016

To vypadá opravdu dobře...
Bricks Forever!

milanv

Já furt přemýšlím, co mi to připomíná a už vím: Kidfest. Akorát že tohle je organizované ne Legem, ale jinou společností, která se tím sama živí a objíždí nákupní centra po Polsku. Jinak mi to přijde podobné zaměřením.
Pán na Žlutém hradě

Ravenhorn

Přemýšlím, vypadá to dobře, hned bych zajel, ale je to pro mě 400 km jedna cesta (tj. 800 km tam a zpet).
Castle, Pirates a Star Wars.

tomaslambo

Chystám se tam o víkendu. Nevíte náhodou někdo, jestli se dá platit vstup českýma hotově? Předem díky za odpověď

Kuba

Citace od: tomaslambo kdy 15.06.2016, 17:58:17
Chystám se tam o víkendu. Nevíte náhodou někdo, jestli se dá platit vstup českýma hotově? Předem díky za odpověď

Taky bych tam chtěl o víkendu asi v neděli. záleži na konstelaci v rodině :) Ale určitě si nechám vyměnit na zloté...

milanv

Mně se osvědčilo vybrat si prostě na místě z bankomatu. Alespoň u mého bankovního tarifu to mám bez poplatků a s lepším kursem než směnárny...
Pán na Žlutém hradě

tomaslambo

nakonec taky měníme. Pojedeme v sobotu

ogar49

Dejte info, jak se Vám tam líbilo a zda doporučujete ten výlet k sousedům

Anatyt

Citace od: ogar49 kdy 16.06.2016, 22:19:14
Dejte info, jak se Vám tam líbilo a zda doporučujete ten výlet k sousedům

Tu máš info.

Klaj

Dnes sem navštívil. Výstava velmi povedená. Potěšilo mě hlavně pestré zastoupení témat od Harryho Pottera, pres Chimu a Friends az po Star Wars, City nebo duplo. Krasne interaktivni Technik modely. Nekoiik super soch v zivotni velikosti (Darth Vader !!! :) ) Rozhodne doporucuju vsem pro koho to neni prilis daleko. Cena za vstupne je velmi prizniva. Kaficko pro rodice a velka herna pro deti take potesi. V obchode par zajimavych veci ve sleve.

Pokrocile kostkare asi zklame relativne maly pocet gigantickych staveb, tak jak je zname z kurtu z lipna, ale ty ktere tam jsou rozhodne stoji za to. Zitra bych pripadne pridal par ilustracnich fotek nejzajimavejsich kousku.

Kazdopadne za sebe doporucuju.
Draco dormiens nunquam titiliandus

Foton

Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Kuba

Tak jsem taky navšítívil tuto povedenou výstavu, jeli jsme ve stejný den s Jerzeegem, takže tam bylo hned dvojí zastoupení z kostek.org  ;). Moc se mi to líbilo, měli tam mnoho perfektních MOCů. Nechyběly ani zajimavě naaranžované vitríny s klasickými sety. Prostory asi 2 až 3x větší, než jsme měli v Brně.

Přidávám pár fotek.
http://jukuruku.rajce.idnes.cz/Polsko_-_Bielsko_Biala_vystva_Lego_19.6.2016/

Jedinou výtku byh měl, k tomu, že to měli celé v poměrně temném prostředí, vše nasvětleno led diodami. Fotky tomu odpovídaj, můj foťák byl bezradný  >:D Osvětlení na efekt asi dobré, ale všiml jsem si, že i lidé s dobrými foťáky se trápili, když u toho nadávali a zkušeli to fotit na vícekrát :) .

Přijeli jsme tam hned na otvíračku, a jsem za to rád, po cca 1,5hodině, kdy jsem si stihl vše projít, tak už tam bylo tolik lidí, že se tam hnout nedalo. A každý druhý byl čech :) Velkoplošné reklamy visí po Ostravě, Frýdku-Místku, Havířově, Třinci,... Takže se na čechy vyloženě zaměřili + i filmy v lego kině měli s českými titulky.  ;)

Petronel

Díky za fotky! Dobrá práce.
Můj skromný názor dle tvých fotek z výstavy je, že co se týče kvality staveb, jsme na tom pořád o něco lépe a dále.
Ale ten ohromný Titanic je úžasný!  :o

V čem také mají plus, je ta prezentace, kdy snad každý model má celou A4, kde je určitě uveden popis stavby, autor, nějaké foto...
To mi na našich výstavách stále trochu chybí.


Kuba

Citace od: Petronel kdy 20.06.2016, 21:35:08
Můj skromný názor dle tvých fotek z výstavy je, že co se týče kvality staveb, jsme na tom pořád o něco lépe a dále.

Asi ano, lze říci, že sdílím podobný názor  ;) Příkladem může být např. polský Lunapark a Lunapark od Chairuda na Lipně. Ten Chairuda se mi líbil více :) , To samé lze říci o kolejišti, ta co jsou na českých výstavách, se mi líbí více, ale i tak jsem si tam našel mnoho , na co šlo koukat, hodně Moců bylo fakt povedených. Trpasličí město z hobita, antika, krajina s avatarta, planeta Mustafa, fantasy věž, křižník, podobizna nějakého poleského rekreačního střediska, některé technik,... atd... Moc se mi líbila technic Kobra, která uštkla, když někdo přiložil ruku na pleksisklo :D
Určitě všem, co to mají z ČR v dojezdové vzdálenosti, doporučuji na výstavu zajet. Pokud o víkendu, tak doporučuji už na otvíračku, dokud tam není moc lidí.

Klaj

To (ne)osvětlení mě taky zaujalo. Myslíte, že to může být kvůli ochraně kostek ? aby jim třeba titanik rychle nezežloutl ?
Draco dormiens nunquam titiliandus

Mamut

#20
Citace od: Kuba kdy 21.06.2016, 06:48:28
...     
Moc se mi líbila technic Kobra, která uštkla, když někdo přiložil ruku na pleksisklo :D
...

Ta kobra je z Mindstom EV3 jedna z 5 oficialnych variacii modelu. Jedine čo je treba urobiť je odpojenie motorčekov na pohyb a mozeš ponechať pôvodný program. Len pripojíš cez USB k elektrine. Mne osobne príde lepšie ukazovať z Mindstormu modely ako postavil Tomik
http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=49555.msg229839#msg229839. Zaujimavejšia stavba z Mindstormu bol ten "žeriav" čo prekladal kus pliešku z jednej misky do druhej s popisom, že tento model pomáha pri vedeckých pokusoch. http://mamutisko.rajce.idnes.cz/Vystava_LEGO_Polsko_2016#DSC06829.jpg.

Ale každopádne je to zaujímavá výstava. Nájdu sa tam prepracované veľké veci aj zbierka oficiálnych setov poskladaných do scenérií (ninjago, herofactory, city, friends a pod.) Ale pri tejto návšteve sa zmenilo usporiadanie pár vitrín a pribudli nové (futbalista a pretekár so štvorkolkou v životnej veľkosti, určite aj iné, ale nemám prehľad).

Mne sa páčila tá interaktivita modelov. Vlak po stlačení tlačidla prebehol okruh. Technic modely sa roztočili, prípadne mali tlačidlo hore a dole - Volvo dvíhalo lyžicu, žeriav hák a Mercedes vyklápal korbu. Samozrejme genialita zabudovaných diód do modelov galeony (po stlačení tlačidla imitácia búrky a výstrelov z dela - zabudované diódky do koncov kanónov) alebo Križníka zo SW. Hlavne pre deti to bolo vďaka interaktivite zaujimavejšie. Na Lipne som nebol (dufam že tento rok sa dostanem), ale podľa fóra môžem potvrdiť že až na malé výnimky sú na fóre predstavované modely prepracovanejšie ako na výstave v BB. Ale výstava v BB je orientovaná na putovnú, to značí pár modelov, ktoré sa občas obmenia a doplnenie dioramatmi z oficiálnych setov pre podporu predaja pridruženej predajne. Aj keď vidieť vedľa seba zbieku architecture je tiež zaujímavé.
TECHNIC občas CREATOR

Mamut

Práve som si pozrel video z Lipna http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=49882.msg234682#msg234682, tak môžem skonštatovať, že Bielsko Biala sa môže ísť schovať. Tak si dávam úlohu, dostať sa na Lipno a vidieť to na vlastné oči.
TECHNIC občas CREATOR

Ondrej

Citace od: Petronel kdy 20.06.2016, 21:35:08
...Můj skromný názor dle tvých fotek z výstavy je, že co se týče kvality staveb, jsme na tom pořád o něco lépe a dále...

Nesoudil bych to z jedný výstavy, co se týče LUGPol je tam spousta výborných stavitelů a MOCů mají požehnaně. 2.-3. července mají výstavu v Lodži, tak pokud by se tam někdo dostal tak bych byl rád za foto i z ní.
Osobně si myslím, že to bude dost podobné co se týče kvality, spíš bych to viděl tak že budou mít více aktivních stavitelů, přece jich je skoro 4 víc než nás, tak věřím že i jejich větší výstavy budou parádní.