(Cizí/vlastní) 42024 Unimog

Založil pet, 16.08.2015, 15:05:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

pet

Zdravim. Na http://mocpages.com/moc.php/399081 jsem našel moc pěknou alternativu k 42024 od Henryho Quarmbyho. Bohužel byla bez instrukcí, tak jsem ji zkusil dát dohromady podle fotek. Ne vše bylo pořádně vidět a zbyly ještě nějaké dílky, tak jsem provedl několik úprav.



Hodně jsem přestavěl rameno. To je nyní ovladatelné dvěma lineárními aktuátory a je vysouvatelné. Složení ramene pro převoz bylo inspirováno rameny firmy FASSI.



Další drobná změna se týká přívěsu, resp. připojovacího mechanismu. Jak připojování a odpojování funguje můžete vidět u mě na stránce v záložce Video http://lego.vanecek.info/?model=42024-unimog



Model má spoustu funkcí mezi které patří především:
- HOG pro řízení
- odklápění kabiny
- sklápění korby
- vyklápění zadního čela korby
- nakládací rameno
- otevírací dveře
- mechanismus pro připojení přívěsu
- sklápěcí podpěrné kolečko přívěsu
- možnost otevírání postranic přívěsu
- možnost sundání vrchní části přívěsu


Tomik

Pěkný model se spoustou funkcí. Viděl jsem ho už loni na Eurobricks. Jen jeden drobný dotaz - malý linear actuator je také umístěný na tom rameni? A odkud je ovládaný?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

pet

Ano, malý aktuátor je ve spodní části ramene. Pokud se podíváš pozorně na druhý obrázek, je tam vidět a zároveň na pravé straně té červené konstrukce na rameni je vidět ovládání pomocí 12 zubého kola.

Tomik

Citace od: pet kdy 16.08.2015, 15:40:32
Ano, malý aktuátor je ve spodní části ramene. Pokud se podíváš pozorně na druhý obrázek, je tam vidět a zároveň na pravé straně té červené konstrukce na rameni je vidět ovládání pomocí 12 zubého kola.
Díky, už to tam vidím. Jinak, jak dobře funguje ten teleskop na rameni? Nestane se občas, že ti zůstane při vysouvání ta "hlava" s řetězem v ruce?
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

pet

no je lepší ho vysouvat spíš tak, že ukazováčkem zatlačíš na ten konec a palec zapřeš o ten krajní cross block.

Mamut

#5
Ahoj, samozrejme sa pripájam k pochvale za úpravu, hneď si ju pôjdem skúsiť. Tiež som onoho času skúšal postaviť podľa fotiek tu zverejnenú verziu, tak si dovolím priložiť svoju snahu v LDD. Ospravedlňujem sa za niektore nedopojenia, ako napr. stĺpiky čelného skla, ale skutočne sa mi nechcelo s LDD hadať či to je alebo nie je možné. Dúfam že to niekomu pomôže.
V tej istej dobe som našiel aj foto ďalšieho C-modelu z 42024 Asfaltovač zo stránky http://paulstechnic.blogspot.com.au/ , ale keď som ho chcel teraz nájsť tak už o ňom nebola ani zmienka. Mám ešte odložené fotky a tiež som si ho postavil a moju analýzu som previedol do LDD, nie som si istý že je totožná s pôvodným návrhom, ale snažil som sa  ;D. Tak prosim o zhovievavosť.
Zároveň som našiel aj MOC Tow Truck z 42024 http://mocpages.com/moc.php/412738, ten si iba idem skúsiť.
TECHNIC občas CREATOR