HELP NXT 2.0 Alpha Rex

Založil Koblizek, 13.02.2010, 21:58:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Koblizek

Cus, sestavuju si alpha rexe podle navodu a prave ho programuju, jenze mi nejdou spojit dva dily jak je to v tom navode.Jak to mam udelat?

Shmade

Takovéhle větvení se dělá tak, že podržíš shift a s drženým levym tlačítkem myši si tu hlavní lajnu vytáhneš kam potřebuješ.

Koblizek

tak jeste jeden dotaz, alpha rexe sice mam, ale chci udelat to ze kdyz mu dam do ruky zelenou kulicku tak aby tancil, jak to mam udelat?
Jinak myslim ze se to ma dat za to "move A"
Jsem tadyhle

Shmade

#3
Postupuj podle návodu, je to tam udělaný klik za klikem krok po kroku stejně jako stavba samotná. Nevim jestli jsi stavěl a programoval před Alpha Rexem i ty předchozí modely podle návodu... Jestli jo, tak si je ještě jednou projdi a snaž se pochopit jak ty programy fungují. Pak si třeba jen zapoj motory a senzory jen tak ke kostce a zkoušej si jednoduché programy. (zmáčknu tlačítko -> otočí se motor, ukážu zelenou kuličku -> kotska vydá zvuk). Jestli si je nestavěl, tak si je postav od prvního k poslednímu, protože je tam pěkně udělaný vývoj ve složitosti programů, jestli ses pustil rovnou do Alpha Rexe, tak je to prostě špatně. :)  Já jen usuzuju, protože když se ptáš jak máš udělat "aby tancoval" je vidět, že ještě tolik zkušeností nemáš.

Tancování ve zkratce:
udělat se to dá všelijak, záleží jak to chceš zakomponovat do programu

Asi nejprimitivnější řešení:
- dáš blok switch (tam nastavit sensor,color,nastavit na jaké spektrum barev to má dávat ano/ne) no a pak do jedný větve (ano) dáš sekvenci pohybů motorů pro nohy a případně i ramena, aby to vypadalo jako "tanec", klidně můžeš dát na začátek zvukový blok s nějakou melodií), druhou větev (ne) přepínače necháš prázdnou.

tohle je fakt jen takovej základ, kdy tohle použití nevylučuje, že ti do programu zasáhne třeba něco jinýho a začne to dělat bordel, aby probíhala pouze jedna akce a nenechala se ovlivňovat se dá řešit pomocí promněných a tak, ale podle mě nejdůležitějšíá z tohodle příspěvku je napsaný v prvnim odstavci, začni tam a pochop základní principy, význam a možnosti použití jednotlivých bloků.


Tady je ve videích pěkný tutoriál programování nxt, tose taky koukni postupně od začátku a zkoušej ty věci...

http://www.ortop.org/NXT_Tutorial/