(Cizí) z tohoto Liebherr LR 11000 vám vypadnú oči

Založil sohibil, 29.12.2017, 18:54:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

sohibil

Toto už chce fakt slušnú dávku konštruktérskych znalostí, predstavivosti a hlavne hromadu voľného času a finančných prostriedkov.

Je to asi najväčí pohyblivý Technic model aký som kedy videl.

Nemôžem uveriť, že sa to nezláme pod vlastnou váhou (cca 27 kg) a nie ešte, že dokáže zdvihnúť stoličku. Nikdy som si nemyslel že ABS toľko vydrží, hlavne keď mám sám dosť dolámaných liftarmov - síce len polovičných ale zase som ich takmer nijak nenamáhal. Tento chlapík si s tým zjavne ťažkú hlavu nerobí.

Zaujímavé, že do toho zakomponoval aj váhu, fungujúcu s pomocou svetelných senzorov EV3, naviac relatívne presnú. Osobne by som sa ale tejto feature vzdal v prospech PF a Sbrick.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

Anatyt

Citace od: sohibil kdy 29.12.2017, 18:54:55
Je to asi najväčí pohyblivý Technic model aký som kedy videl.

Tak to si toho ešte veľa nevidel! ;D

Citace od: sohibil kdy 29.12.2017, 18:54:55
Nemôžem uveriť, že sa to nezláme pod vlastnou váhou (cca 27 kg) a nie ešte, že dokáže zdvihnúť stoličku. Nikdy som si nemyslel že ABS toľko vydrží, hlavne keď mám sám dosť dolámaných liftarmov - síce len polovičných ale zase som ich takmer nijak nenamáhal.

Never všetkému čo vidíš na nete. Jasné, že by Lego diel takú váhu neudržal.

milanv

Chytře má udělanou tu konstrukci, o pevnost ABS bych se nebál. Ale je to úžasný model a hodně věcí mi na něm není jasných. Třeba jak má udělané protizávaží - to musí mít v tom žlutém "boxu" schovaná samá vlaková závažíčka, když tvrdí, že to má z lega, ne? Když natáhne to horní rameno, byť bez zátěže, to musí být strašná páka, kolik metrů to trčí do prostoru.

Další, nad čím mi zůstávala brada v nižší než běžné poloze, jsou rychlosti - pokud nezrychlil video, což podle jiných známek okolo nezrychlil. Rychlost vytahování břemene, rychlost otáčení celé struktury, rychlost pojezdu. Vůbec nevím, jak bych udělal, abych lego motorem zvedal židli takovouto rychlostí. Stejně jak bych rozpohyboval 30 kg takovou rychlostí apod. Leda, když tvrdí, že tam má 9 motorů, tak že by jich měl 8 spřažených do obří pohonné jednotky a poslední na ovládání dálkově řízené převodovky  >:D
Pán na Žlutém hradě

sohibil

Ja som si vo videu všimol nápis 10x, takže to zrýchlil. To určite nie je možné, aby to tak frčalo. A mindstorms motory by som do tandemu rozhodne nezapájal. Náhodou by si zmysleli každý sa točiť iným smerom/rýchlosťou a narobilo by to viac škody ako úžitku.

Anatyt: ty si trol, že áno. V tom prípade ťa radšej kŕmiť nebudem :)
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.

papluh

Rozťahovanie ramena je jasne zrýchlené, vidieť to na strome v pozadí. Ale pri otáčaní či navíjaní to nieje tak jasné...


Tomik

Tak tomu říkám Jeřáb s velkým "J". Zprvu jsem si říkal, že 1:24 není nijak extra velké měřítko, ale to jsem ještě netušil, jaký kolos byl předlohou...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Legman

To proti závažie určite z lega nebude.  ???
A to že sa to ešte dokáže celé otáčať to je až neuveriteľné.
Jediné čo som si všimnul vo videu tak písal že LEGO nie sú pohonné kolesá (na pásoch).
Ale aj tak je to neuveriteľné.

papluh


otaznik

Neuvěřitelná stavba. Jak se to celé dokáže pohybovat je pro mě záhadou. Pochopil bych pohyb ramen a možná i zvedání lehčích břemen. Ale otáčení celého jeřábu a pojezd?

sohibil

Pre mňa je v prvom rade záhadou, že sa celý žeriav neprevalí. Neviem kde má ťažisko, ale vzhľadom na rozmery, až tak nízko určite nebude. Hlavne s tým predĺženým ramenom si fakt koleduje skončiť v ležatej polohe, protizávažia alebo nie.
Nečakajte odo mňa chválu, z toho je len stagnácia.
Čakajte dotazy na techniku stavby a kritiku. Jedine to posúva vpred.