Kam s tím? (skladování)

Založil Jindroush, 06.07.2004, 15:06:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Darth

Nechal jsem tam mezery, na figy které očekávám - Maul s Cyber Legs a jeho Mandaloriani, Sith Warrior, malý Boba z advent kalendáře, komisař Gordon vedle Batmana, atd. Vynechal jsem duální figy (hlavně v CMF, ale i clone troopery) - jen u armádky jsem nechal komplet (stormtroopeři, dark troopeři, snowtroopeři a jejich cíle - rebely - těch víc nemám).

jerzeeg

Na treti fotce vpravo vzadu, ti myslivci, ti jsou odkud ? :)

Darth

Citace od: jerzeeg kdy 14.06.2013, 22:11:37
Na treti fotce vpravo vzadu, ti myslivci, ti jsou odkud ? :)

Rusové z Indyho, tuším z Jungle cutteru nebo River chase. Kupoval jsem komplet IJ figy (kromě otce Indyho) za cca 400 Kč z Aukra.

Eddie

Zdravím, mám dotaz, podle čeho třídíte dílky? Podle barvy nebo tvaru? Nebo v rámci každé barvy pak podle tvaru atd. Mám velké množství kostek neroztříděných a nevím jaké krabičky či boxy koupit, tak jsem se rozhodl zeptat se na způsoby třídění zkušenějších. Samozřejmě mám klasiku, Marsky, ale ty nepojmou všechno, žeano  ::)
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..

Anatyt


germik

To je těžký - základ dle typu (plate 1xX, 2xX, ostatní, plate modified 2x1 ...), pokud je jih i tak hodně, mám je rozdělené na "castle" (černé, šedé, tan, hnědé) a ostatní, šedé dílky (bricky, archy, slopes) mám úplně zvlášť... Je to o tom co stavíš, čeho máš hodně atd atd  ;) Snažím se mít ve všech krabicích postejno dílků, takže s dalšími kostkami krabičky přibývají...
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

RTG

#456
Prečítal som vo vlákne, že na skladovanie návodov používate šanóny. No zaujímal by ma konkrétnejší opis. Do euroobalov dávate aj plániky menšie ak A4 formát? A ak má set viac návodov, tak davate to v rámci jedneho setu do obalu, či každý návod zvlášť? A v konečnom dôsledku koľko šanónov na to treba ?

Totižto som bol dnes optimisticky kúpiť 1 pákový šanón, 4 páky vo vnútri podľa toho aj ako som čítal, 5 cm široký, moje očakávanie bolo, že sa tam zmestí aspoň polovica a výsledok je biedny. Budem ich potrebovať asi kvantum. Zmestilo sa mi tam 6 setov (tower bridge, radnica, 2xworld racers, hasicska stanica, police command center ) a je plný. Ak tam toho narvem viac, tak sa tie návody časom určite zničia.
A to mám len smiešnych 30 setov.

Návodov mám cca 60.
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

killco

 ;D Návody mám v 2 krabiciach od topánok a to už tiež takmer nestačí  ??? Keby som to mal dávať do šanónov tak mi treba nový byt. Akurát návody co sú na jednu A4 mám zafóliované - zabráni sa tak ich poškodeniu.

otaznik

Citace od: killco kdy 05.10.2013, 07:41:34
Akurát návody co sú na jednu A4 mám zafóliované - zabráni sa tak ich poškodeniu.
Ale jsou pak těžko prodejné, takový návod se bere jako zničený.

otaznik

Citace od: RTG kdy 04.10.2013, 21:42:38
Zmestilo sa mi tam 6 setov (tower bridge, radnica, 2xworld racers, hasicska stanica, police command center ) a je plný. Ak tam toho narvem viac, tak sa tie návody časom určite zničia.
To je problém nových setů. U těch větších nechávám návody většinou v krabici daného setu, v šanonech mám instrukce ke starším setům (70., 80., 90. léta) a k menším novým.

RTG

No vzhľadom k mojim priestorovým podmienkam krabice rovno likvidujem. Iba radnicu a tower bridge sú zatiaľ neporušené. Nemám na ne miesto a návody som doteraz tiež skladoval v jednej krabici, kam sa zmestili všetky - lenže je to potom dosť pracné konkrétny návod hľadať, tak by som to riešil v šanónovom prevedení.
No nič, cez týždeň skúsim zohnať tie najväčšie 9 cm a s trochou šťastia sa to do 2 zmestí.
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

Ondrej

Citace od: otaznik kdy 05.10.2013, 13:11:18
To je problém nových setů. U těch větších nechávám návody většinou v krabici daného setu, v šanonech mám instrukce ke starším setům (70., 80., 90. léta) a k menším novým.
Já mám všechny návody složené v krabičkách. Díly rozložené v zipovém sáčku. V šanonu mám jen návody od věcí, které nemají krabičku. Osobně se mi to takhle líbí víc, když vyndám set a je v krabici vše co by tam mělo být. Do zimy bych chtěl zkontrolovat všechny návody a vyměnit ty v horším stavu nebo procvaklé děrovačkou za nové. Z tohohle důvodu by se mi hodilo je mít v šanonu, ale revizi kompletnosti sbírky dělám zatím poprvé.

killco

Citace od: otaznik kdy 05.10.2013, 13:08:55
Citace od: killco kdy 05.10.2013, 07:41:34
Akurát návody co sú na jednu A4 mám zafóliované - zabráni sa tak ich poškodeniu.
Ale jsou pak těžko prodejné, takový návod se bere jako zničený.

1. Prečo by som ich predával?
2. Fólia sa dá rozstrihnúť a návod vybereš v pohode von.

otaznik

Citace od: killco kdy 06.10.2013, 12:52:39
1. Prečo by som ich predával?
2. Fólia sa dá rozstrihnúť a návod vybereš v pohode von.
1. Jedna věc je jak to vidíš teď, druhá, jak to budeš vidět třeba za 5 let.  ;)
2. Pak je to OK.  :)

Villa Legina

Citace od: killco kdy 06.10.2013, 12:52:39
2. Fólia sa dá rozstrihnúť a návod vybereš v pohode von.

Záleží od druhu fólie.

RTG

Cez týždeň som bol kúpiť dva veľké (90 mm) 4xD-krúžkové šanóny. Jediná nevýhoda,že ich robia len biele.
http://www.faxcopy.sk/detail/donau-zakladac-prezentacny-4-kruz-d-a4-8-5cm-biely/72269
Niečo podobné ako toto, akurát stál jeden 6,5€ a v predajni ich mali slušne zaprášené. Doma som ich umyl a maximálna spokojnosť. Do jedného vošlo 90% návodov (a aj váži slušné 4 kg). Druhý mám prázdny a pripravený na ďalšie budúce sety  >:D
Takže u mňa bude mať šanónove skladovanie rozhodne zelenú - prehľadnosť, manipulácia je slušná, zaberá to pochopiteľne viac priestoru ako iba skladovanie v jednej krabici, ale nie zas o toľko viac, aby sa to neoplatilo.
Aktualny Pocet dielikov: 47080
                    minifigov:     304

STARHAWK

Neviete kde v ramci Bratislavy (najlepsie), resp SK kupit MARS skrinky ?
Potrebujem to cim skor aj na triedenie lugbulku. Do novej izby som si spravil stenu kde som zavesil MARSKy + jednu plexisklovu a este sa tam nejake MARSKy vojdu.
Idealne ak by som to zohnal dnes / zajtra aby som cez vykend triedil dosli lugbulk.

Zatial som nasiel a neuspesne skusil:
www.kovovynabytok.sk - nemaju skladom, dodacia doba v tyzdnoch
www.vpfmedium.sk - nemaju zrovna tie co som chcel v Cervenej farbe a kombinovat s modrou to nechcem

este skusim dnes po praci zajst do Hornbachu v BA
Baumax ma len jeden typ co mi nevyhovuje (len male suflicky) a to este predrazeny (vraj mala je zdarma ale podla cien na inich strankach nic nie je zdarma)

Mtron

Já je kupoval v Globusu v Čechách nevím zda ho máte v Blave.
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

honzicek22

Hezký večer. V IKEA mají od 17.10. do 23.10. pro členy IKEA FAMILY slevu 30% na rámy RIBBA. Takže ten na minifigurky vychází aktuálně na 99 Kč. Což je už (aspoň dle mého názoru) pěkná cena.

Parsey

Ahoj, jsem rád, že se mi podařilo najít lego forum. Hned přicházím s dotazem ohledně skladování, nikoliv však jednotlivých dílků, ale když je, takřikajíc hotovo, postaveno. Mám teď rozestavené dílo o velikosti 64 x 64, které má být určeno především pro potěchu (mého) oka.

Ale již během stavby jsem si všim, že pokud delší dobu nestavím, tak je všude prach, teď jej řeším prachovkou, ale až budu mít doděláno, tak bych jej rád nechal na stolku a abych jej nemusel každých pár dní oprašovat.

Můj dotaz tedy je, jak to řešíte vy? Nějakým průhledným/neprůhledným přehozem? Napadla mě i vitrína, ale ta by vyžadovala více prostoru, což by v mém případě asi nebylo moc reálné.

mesje

Chcel by som sa spýtať, či niekto nevie o takom riešení priestorového problému, že by sa celá plocha s postavenými lego modelmi vysúvala (spúšťala) zo stropu - napadlo ma to ako ideálne riešenie do priestorov, ktoré sa bežne nevyužívajú a kde nevadí, že sa tým zníži strop. Viete niekto o takomto riešení, že by to niekde predávali?

papluh

Nad niecim podobnym som uvazoval do sadrokartonoveho podhladu (aj ked nie na LEGO).
Co sa tyka hotovych rieseni, tak u nas dostat snad len vytahy na projektory - su male, drahe a s obmedzenou nosnostou.
Potom je cesta ist kompletne DIY alebo najst firmu co by ti to spravila. Robia sa stojany na bicykle, tak toto je taka zlozitejsia verzia.
Alebo sa obratit na zapad a hladat nieco co si vies upravit sam, napr
http://www.amazon.com/Racor-PHL-1R-HeavyLift--4-Foot-Cable-Lifted/dp/B0009I8AO6/
http://www.amazon.com/Racor-PBH-1R-Ceiling-Mounted-Bike-Lift/dp/B00006JBL3/


peter

Mnozí vědí, že máme doma malého caparta. Pravidelně dostává kojenecké mléko z prášku. Postupně nám tak doma přibývají prázdné plechovky, které jsem plánoval využít pro uskladnění dílků. Plechovky mají těsné víčko, takže se samovolně neotevřou a též prach se dovnitř nedostane. Bohužel já je nakonec již asi nevyužiji. Napadlo mne je tedy za nějakou simbolickou cenu nabídnout zde, třeba je někdo jiný ke stejnému účelu upotřebí. V současné době jich mám nashromážděno cca 100ks. Vnější rozměry plechovky jsou: D=100mm, h=125mm. Kdyby měl o ně tedy někdo zájem, dejte vědět.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Matošo

Peter:
Těchto plechovek mám doma také několik, ale došel jsem nakonec ke stejnému závěru jako ty - jsou pro mě až moc nepraktické (kulaté, nedrží naskládané na sobě, není do nich vidět...).

xjankox

Neviem či to tu niekto spomínal a nechce sa mi prechádzať celé vlákno po dlhej dobe, ale raz som kdesi zachytil taký vynález, pôvodne zamýšľaný na skrutky a drobnosti v dielni...Vezmeme fľašky od tatarskej omáčky ( alebo ľubovoľné iné so závitom ) , Vezmeme dosku. Na dosku prišrubujeme vrchnáčik akokeby zospodu. Dosku si pripevníme na stenu, alebo podľa ľubovôle si spravíme regál a podobne... no a do tých vŕškov potom prišrubujeme fľaše s materiálom. Skladné, praktické, je do toho vidieť... a tak :). Lego je relatívne ľahké, čiže ak sa vrchnáčiky poctivo k doske upevnia, môžu sa fľaše od tatarskej v pohode naplniť.
Dá sa to aj esteticky kombinovať, príklad na jednej doske dať 15 fliaš od výživy pre deti a tie by boli na menšie dieliky, potom pod to 10 fliaš od tatarskej a podobne. Veľa ľudí tie fľaše vyhadzuje a takto by sa to dalo celkom aj využiť.
Ďakujem

Tomtombuy

 :D toto má děda v dílně na hřebíky. Na Lego by mě to nenapadlo, nepřijde mi to moc praktické.

Ondrej

Citace od: Tomtombuy kdy 20.11.2013, 18:38:45
:D toto má děda v dílně na hřebíky. Na Lego by mě to nenapadlo, nepřijde mi to moc praktické.
Přesně tak, tohle bych si do bytu nedal. Nemyslím si, že by to vypadalo pěkně, ale účelu by to posloužilo, nejlepší jsou Mars skříňky a nejlépe s velkými šuplíky.

Tomtombuy

A průhledné ikea boxy. :-) Co se týče Marsek, bohužel mám jen s malými přihrádkami a mám problém tam některé díly vměstnat, takže třeba lugbulk jsem přendal do zip sáčků a ikea boxů, které musím dokoupit. Dnes už bych kupoval Marsky jen s většími šuplíky.

papluh

Tak v počte kusov dielikov tu som amatér :)
V podstate ide len o Technic plus pár častí zo studded setov.
Kiloware liftarmov a technicbrick mám v Ikea boxoch. Malé veci vo variabilných plastových sorteroch z Hornbachu (na obr. vpravo)
Našťastie som ich kupoval asi za polovičnú cenu http://sortiment.hornbach.cz/cz/produkt/organizer-transparent-hc-5086770.html

A v rámci tradície :) ponúkam plechovky na obr. vľavo, ich malá výhoda je, že držia na sebe. V BA, zadarmo, momentálne min. 5 prázdnych ...

wallac

Já používám tyhle šuplíkové boxy, rychlý přístup je největší výhoda.. Horší je to s cenou a dostupností v ČR..