Středověké dioráma s hradem

Založil Kuba, 18.12.2022, 21:48:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

šipka

Parádní dioráma! Radost pohledět. Teším se jako další do fronty na spatření hradu naživo  :o

richchie

wow, po dlhej dobe som sem prisiel pozriet co nove a takato pecka, neskutocne vydarena diorama. od farieb, cez uhly, zvoleny rod, teren, dark brown slope na strechach (ja osobne to vidim prvy krat, vacsinou boli strechy cierne). plus krasne ladia tie strechy ala kovarna... proste parada, hned mam chut ist nieco stavat, len co ked neni casu bohuzial kvoli inym veciam na to...
Kubo, neviem ci sa este davaju ako kedysi moc do sekcie top, no ak ano toto tam musi byt

Hardegon

Skvělá práce! Líbí se mi různé rozehrané příběhy. Mám z toho pocit, že tam každý figurka něco zažívá. Ještě jednou... skvělá práce!

poMOCník

Opravdu krásný hrad, všechno tak hezky ladí k sobě, zapadá do krajiny, která není jen plochá, to pozvedá celé diorama na úplně jinou úroveň. Oceňuju výběr barev jak zdiva, tak doplňků. Krásně pestrá a hojná vegetace, z které vystupují další menší stavbičky. Další velké plus je, že se všude něco děje, každá ta lokalita má svůj smysl a je zaplněna scénkami. Je to takové hravé, ale zároveň stavitelsky na velice vysoké úrovni. Často u těch rozlehlejších hradů, i když postavených mistrovsky, převažují prostě zdi. (Musím říct, že mi tohle vadí třeba i u Hradu Lvího rytíře, i když je jinak super.) Ono hrad je všude samá zeď, což o to, ale prohlížet si zdi dost brzy omrzí. Tady jsou trochu upozaděné tou rozmanitostí a tím vším děním okolo. Hrad je jakoby zapuštěný do krajiny, to mě na tom baví úplně nejvíc.

Kuba

Na výstavě v Ostravě jsem si vyzkoušel i nějaké pohyblivé prvky, které jsem do hradu zakomponoval

odkaz na video: https://jukuruku.rajce.idnes.cz/Vrani_Hrad/1585500259

a hlavně jsem na plno vyzkoušel osvětlení. Mám do budoucna sice co zlepšovat, ale nějak začít musím...




Pool

Náhodou to osvětlení je super, jak se to plynule "pulzuje". Postavil sis na to nějakou vlastní elektroniku nebo někde koupeno? Případně link please ::)

Igorus

Počkal jsem si s hodnocením až to uvidím naživo. Jako musí se nechat, že je to fakt majstrštych! Stavebně to dává smysl, doplněno příběhy, legráckami. No už se jen těším na tu sklálu s pramenem (modří už vědí). A ještě bylo super, jak jsi tam roztahal tu historii tvých hradů. Byl krásně vidět ten progres.

Fakt super Kubo!

Kuba

#37
Citace od: Pool kdy 20.04.2023, 09:40:06Náhodou to osvětlení je super, jak se to plynule "pulzuje". Postavil sis na to nějakou vlastní elektroniku nebo někde koupeno? Případně link please ::)

Dekorativní ledpasky pajkou na drátek, ty zapojeny do nejlevnějšího přijímače z hobbymarketu, který má ovladač. To zapojeno do trafa. Nedělal jsem z toho žádnou vědu, jen těch drátků ze zadu hradu trčí více při osvětlení celého hradu. a kluci na výstavě si ze mne stříleli, že za hradem mám celou elektrárnu.  >:D 

Chikos

WOW  :o  hrad vypadá super! Spousta zajímavých detailů a věřím, že kdybych viděl na živo, určitě jich najdu ještě více. Budu se těšit na pokračování tohoto dioráma  ;D

Eddie

Tento hrad jsem zachytil ve chvíli, kde se tu letos objevily fotky po dokončení, avšak píši až teď, neboť mi dlouho trvalo, než jsem si posbíral čelist, jak mi padla brada! Jednoduše fenomenální!  :)

I když nevím, zda pro zdejší mistry ještě něco bude znamenat pochvala od navrátivšího se "marnotratného syna" :D
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..

rainfall

wow, ten model je nadherny Kubo!  8)
LZ