*** P R A V I D L A ***

Založil Jindroush, 20.09.2004, 15:05:20

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Jindroush

1) Administrační tým a jeho pravomoci:
1.1) Fórum i celý web Kostky.org jsou soukromou iniciativou spolku KOSTKY.org. Je udržováno z dobré vůle a ve volném čase (prostřednictvím moderátorů). Všechna zdejší osvědčená pravidla vycházejí z původních pravidel zakladatele Jindroushe, takže není možno se dovolávat nějakých obecných principů a pravidel.

1.2) O porušování či plnění pravidel rozhodují moderátoři. Moderátoři mají právo bez dalšího vysvětlení upravovat, přemisťovat či mazat příspěvky.

1.3) Jen moderátoři mají právo jakkoli proti druhým zasahovat a umravňovat. Ostatní mají k dispozici tlačítko 'Nahlásit moderátorovi', které je v pravém dolním rohu příspěvku. Na moderační aktivity nemoderátorů bude pohlíženo nevlídně.

1.4) V případě nespokojenosti s rozhodnutími moderátorů platí bod 1.2. Veřejná diskuse s moderátory je nepřípustná, maximum je komunikace jinudy (email, pm, icq, telefon, osobně)


2) Uživatelé:
2.1) Více identit je zakázáno. Tyto identity budou nemilosrdně mazány, v extrémních případech budou zakázány i IP adresy zdroje. Sdílet účet je také zakázáno. Použití anonymyzérů a open proxy je zakázáno.

2.2) Lidé zabývající se prodejem LEGO se musí jasně identifikovat, stejně tak jako zaměstnanci firmy LEGO.

2.3) V profilu je povinné pravdivě udat pohlaví a datum narození (pokud nechcete sdělit datum narozenin, stačí vyplnit rok).

2.4) Toto fórum je pro dospělé fanoušky LEGO (tzv. AFOLy). Uživatelé mladší 18 let jsou zde tolerováni, uživatelům mladším 15 let se důrazně doporučuje, aby si byli vědomi, že se zde scházejí především dospělí, kteří jsou zvyklí debatovat na jisté úrovni.


3) Jazyk:
3.1) Jazykem fóra je čeština a slovenština. Je možno citovat z cizích jazyků, s výjimkou angličtiny je nutno připojit překlad.

3.2) Dyslektici a osoby vydávající se za dyslektiky mají povinnost používat kontrolu pravopisu. Interpunkce je povinná, pravopis rovněž.

3.3) Diakritika je výrazně žádoucí, u zpráv do délky pěti řádků, případně tří jinak gramaticky správných vět, nepovinná, jinak povinná. Povinná je také z nařízení moderátora.


4) Netiketa:
4.1) Příspěvky pište jasně, slušně a k věci, bez napadání, urážek a obtěžování. Vulgarismy se připouštějí jen ve výrazně nutných případech, běžné obcházení filtrů přes hvězdičky apod. bude kvalifikováno jako porušení tohoto pravidla. Toto není CHAT, ale moderované fórum.

4.2) Za obtěžování může být považováno i nerozumné použití blikajících avatarů, předlouhých či grafických podpisů, offtopic textů v podpisu apod.

4.3) Pro přílohy jsou povoleny jen některé typy souborů. Není povoleno posílat žádný škodlivý obsah. Není povoleno ukrývat nepovolené typy souborů pod povolenými typy. Pokud možno, posílejte co nejkratší přílohy.

4.4) Dodržujte téma diskuse. Pokud se změní téma rozhovoru, založte nové téma. Do LEGO diskusí patří pouze témata o LEGO, pro ostatní případy je tady Off-Topic diskuse. Náboženství, politika a jiná výbušná témata nemají zaručenou dlouhou životnost, protože většinou vedou k flamingu. Je zakázána jakákoli diskuse o nelegálních tématech (shánění kradeného zboží, warez etc.).
Jakékoli nacionalistické a rasistické výpady, rádobyvtipné 'vtipy', i podobné odkazy mají za následek okamžitý zákaz.

4.5) Nepište spamové zprávy: osobní špičkování, 'já taky', 'to je skvělý', 'to chci', 'kdybych měl...', 'pojďte si povídat o...', 'nemám čas to tady číst, tak...', spekulace o tom, co by mohlo být kdyby... Dotazy na 100x zodpovězené otázky, které jsou v Často kladených dotazech jsou také porušením tohoto pravidla.

4.6) Obrázky větší než 1024x768 popř. delší než 400KB posílejte jen v případě naprosté nutnosti. Neostré, zašuměné, podexponované či roztřesené fotografie neposílejte vůbec, budou smazány.


5) Nápravně výchovná opatření:
Nedodržení těchto pravidel má za následek nejdříve upozornění soukromou zprávou, pak následují varování:
a) varování po dobu 7 dní
b) post moderaci, kde všechny příspěvky schvalují administrátoři - po dobu 14ti dní
c) umlčení - 14 dnů bez příspěvků

Pokud se varování ukáží být neučinná, následují zákazy
d) plný ban (zákaz) na 14 dní
e) plný ban (zákaz) na měsíc
f) doživotní plný ban
Podle subjektivního rozhodnutí moderátorů a závažnosti provinění je možno některé stupně trestů rovnou přeskočit. Doživotní ban je definitivní a neměnný.

Tato pravidla byla naposledy upravena 19.5.2021 (formálně přeformulováno pravidlo 1.1, bez faktických změn)
Starší verze pravidel je zarchivována zde.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)