Icons

Založil Jaky, 21.12.2022, 08:18:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

rainfall

Hoja, pochvalte sa kto uz mate doma Vikingov - 21343 ?
A ste s tym setom spokojny, vypada to super a tesim sa, lebo milovnik tejto temy..  8)
Osobne si pockam na 13Oct - bude 2x VIP points a GWP pirate set 40597
LZ

Noob

Citace od: rainfall kdy 05.10.2023, 12:50:13Hoja, pochvalte sa kto uz mate doma Vikingov - 21343 ?
A ste s tym setom spokojny, vypada to super a tesim sa, lebo milovnik tejto temy..  8)
Osobne si pockam na 13Oct - bude 2x VIP points a GWP pirate set 40597
Díky moc za tuhle informaci :)
Já je chtěl kupovat 10.10. hned jak přijde výplata... těch pár dní ještě vydržím!

yoshimaka

Tak Yoshimakovi přinese vikingskou vesnici Ježíšek (jestli byl hodný) a tu akci 2xVIP + Pirate GWP musím nějak využít. Takže koupím něco jiného - třeba hromadu koní :-)
Lust och fägring stor

Anatyt


milanv

Tak tohle je nádhera. Designer odvedl skvělou práci. V takové velikosti a každý druh rostliny je okamžitě poznat. Také jejich výběr je velmi povedený. A celkové zpracování je lehýnké, nápadité a vyladěné, že žádná konstrukce není vidět, vypadá to všechno tak snadně jako by ty díly byly určené přímo pro tyto konstrukce, žádná viditelná "upracovanost", a to je přesně to nejtěžší...

No a v neposlední řadě je to zdroj mnoha dílů v netradičních barvách.

Cena není úplně nízká, ale není to žádná ulítlost. 50 EUR (cca 1250 Kč) za 768 dílů.
Pán na Žlutém hradě

Anatyt


peter

Jak už bylo řečeno na jiných platformách či fórech. I mistr tesař se občas utne - tak to dopadá, když originál je hezčí než novinka.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Eddie

Citace od: peter kdy 13.11.2023, 15:32:57Jak už bylo řečeno na jiných platformách či fórech. I mistr tesař se občas utne - tak to dopadá, když originál je hezčí než novinka.

Osobně bych to překousl, kdyby tam alespoň byl štít.. jeho absence mě bolí nejvíc  :(
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..

Anatyt

Citace od: peter kdy 13.11.2023, 15:32:57Jak už bylo řečeno na jiných platformách či fórech. I mistr tesař se občas utne - tak to dopadá, když originál je hezčí než novinka.

Neviem Peter, mne to príde dobre vystihnuté vzhľadom na predlohu. Ale tieto dračie a bosorácke fantasy témy išli vždy mimo  mňa. :D  Každopádne mohli na remake zvoliť ikonickejší set ako tento. Neviem či zrovna toto je až taká legenda.

richchie

za mna sklamanie na plnej ciare.. ani nie tak kvoli prevedeniu, ale co neviem prekusnut je ze chyba stit a majisto nema zas ziadny potisk. plus ta cena.. 250 EUR treba urobit nakup aby mi toto dali? dakujem neprosim... nabuduce keby radsej urobili remake toho wolfpack setu 6038 , ten koc je si myslim ikonickejsi ako magisto workshop.. ale to je len moj nazor.. kazdopadne toto ma sklamalo, verim ze si to u mna napravia buduci rok ked ma vyjst remake stredovekej dediny

ditetemnaporad

Citace od: richchie kdy 14.11.2023, 09:17:09za mna sklamanie na plnej ciare.. ani nie tak kvoli prevedeniu, ale co neviem prekusnut je ze chyba stit a majisto nema zas ziadny potisk. plus ta cena.. 250 EUR treba urobit nakup aby mi toto dali? dakujem neprosim... nabuduce keby radsej urobili remake toho wolfpack setu 6038 , ten koc je si myslim ikonickejsi ako magisto workshop.. ale to je len moj nazor.. kazdopadne toto ma sklamalo, verim ze si to u mna napravia buduci rok ked ma vyjst remake stredovekej dediny

Zklamání je úzce spojeno s očekáváním. Dá se od setu "zdarma" očekávat, že bude nabušený? Dětská část osobnosti bude určitě souhlasit, ale protože to není model od fanouška pro fanoušky, tak by měla převládnout racionalita.
Majisto není potištěný. To dává smysl, když nebyl ani v drahém setu 10305.
Chybějící štít? Ten mi také schází. Zvlášť, když díl je v momentální produkci a musel by být dodělán pouze potisk. Buď tedy nestíhali, nepočítají s rozšířením této frakce a nebo je důvod temnější :)
Hodnota nákupu pro zisk setu? Obchodní taktika TLC, která se i dle mého názoru již začíná potácet na/za hranici tolerance fanoušků.
Vlčáky bych samozřejmě chtěl také vidět, ale pokud cesta k nim vede přes Majistovu chatku, nemám nic proti.

Mr. Cube

Citace od: ditetemnaporad kdy 14.11.2023, 10:34:07Zklamání je úzce spojeno s očekáváním. Dá se od setu "zdarma" očekávat, že bude nabušený? Dětská část osobnosti bude určitě souhlasit, ale protože to není model od fanouška pro fanoušky, tak by měla převládnout racionalita.
Majisto není potištěný. To dává smysl, když nebyl ani v drahém setu 10305.
Chybějící štít? Ten mi také schází.

Tak nabízí se srovnání s Forest Hideout - ten byl také GWP, také remake hradní klasiky a ze srovnání podle mě (a co jsem tak koukal, tak nejsem sám), vychází lépe. Tam mi snad vadil jen identický potisk obou figurek. S jedinečným potiskem pro každou figurku zvlášť by byl ten set dotažený tip top.

Nepotištěný Majisto právě smysl nedával ani v tom setu 10305, natož tady, když v originálním 6048 potištěný byl. To by je vážně zabilo dát tam potisk třeba ve stylu Merloka z Nexo Knihts? Absence štítu, a hlavně dračích chocholů také zamrzí. To tam ty modré "ohňové" chocholy nemuseli dávat vůbec. Ten rytíř taky působí jako znouzecnost (styl i barva helmy, ramenního brnění), v černé barvě by to působilo lépe, i pokud by neměl unikátní helmu. Ale nejde jen o tohle, to, jak v tom remaku rozdělili krb oproti originálu, je prostě horší řešení. Nerozumím.

otaznik

Přesně, nejde o to, že je ten set zdarma, ale o to, že když už chtěli udělat remake "klasiky", tak si na tom mohli dát více záležet. A IMHO vybrat jiný set, ale to už tu také padlo.

Anatyt

Recenzia:

https://brickset.com/article/101728/review-40601-majisto-s-magical-workshop

Za mňa dobre spracované na dnešnú dobu. Áno, ten štít chýba (ktovie prečo). Mňa irituje len tá nasilu strčená ženská zasa. Ale tak na to si asi už musíme zvyknúť.