790112 Mirkwood Elf Army

Založil Mr. Cube, 23.02.2014, 10:24:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mr. Cube

790112 Mirkwood Elf Army
Rok vydání: 2013
Počet dílků: 276
Cena: Zakoupeno na Aukru za 700,- CZK, ale pokud chcete, můžete za to dát i 999,-. Jinak se cena pohybuje okolo 800,- CZK.



MEA je to, co se nejblíže z hobitích setů blíží pojmu ,,army builder". Tento set je svou strukturou velice podobný setu Uruk-hai Army z Pána prstenů. Nalezneme zde menší stavbu (kterou lze případně dále rozšiřovat) a celkem 6 minifigurek + jednoho vrrka (warg). Když už nemáme v sériích Pána prstenů a Hobita typické battle-packy, je toto nejlepší volba k rozšíření armády (pokud nepočítám BrickLink nebo různé e-shopy s figurkami). Já jsem si tento set koupil kvůli rozšíření sbírky LotR a Hobbit minifigů. Jestli si set koupí někdo kvůli stavbě/celkovému vzhledu setu, těžko říct.

 
 

Stavba
Samotná stavba není moc náročná, za chvíli je vše složeno dohromady. Připravte se na spoustu dílků v barvě tan, do toho nějaké ty kořeny, stromy, plošinky...stavba se skládá z několika částí, které do sebe zapadnou. Ve výsledku dostanete jakousi zeď organicky spojenou se stromem. Nic takového sice ve filmu neuvidíte, ale nevadí. Části zdi můžete polohovat do různých úhlů. Stavbu lze rozšiřovat pomocí technic pinů, jak už jsme u LotR a Hobbit setů zvyklí. Pokud si koupíte např. 4 ks tohoto setu, můžete vytvořit uzavřené hradby jakési pseudo-pevnosti. Pak už jen zbývá vyřešit problém se 3 přebývajícími Thranduily...a tím se dostáváme k minifigurkám. Vlastně jsem zapomněl, je tam ještě žebřík.




Minifigurky
Minifigurky představují asi největší lákadlo MEA. Celkem jich je 6, pokud počítáme i vrrka, tak 7. Jelikož se jedná v překladu o armádu elfů (která se brání skřetímu útoku), elfů je zde nejvíce. A nejvíce vyčnívá (obrazně i doslovně) král elfů Thranduil se svou korunou. Má slušivý červený plášť a vcelku pěkný potisk torza i nohou. Hlava je tradičně oboustranná, dostaneme neutrální a zuřivý výraz. Koruna spolu s vlasy tvoří jeden dílek, jedná se o gumový materiál a ne klasický lego plast. Moc se mi toto nahrazování nelíbí, na druhou stranu chápu, že to asi bude méně náchylné k praskání. Thranduil má k dispozici meč (a v setu se nacházejí také dva elfí štíty, umístěné na zdi). Dále zde máme 3 elfy, jednoho s vlasy a dva s kápí přes hlavu. Ti s kápí mají luk a toulec, ten s vlasy má dýku, protože TLC nevěnovalo dostatečnou pozornost tomu, vytvořit pro elfy vlasy, které umožňují minifigurce nosit toulec. Zvláštní.

Na EuroBricks se vyskytly výtky, že  elfové nemají zbroj a helmy jako z filmu, já si myslím, že to je způsobeno rozdělením původních dvou filmů do tří a tím i rozdělení/rozšíření LEGO setů. Kdyby nám ve druhé vlně hobitích setů přinesli plně obrněné elfy, ve třetí vlně už by elfové s brněním a s helmou nepřekvapili, takže si podle mě tyto unikátní figy schovávají do třetí vlny, kdy se dočkáme Bitvy pěti armád. Torza a nohy elfů jsou ale podle mě velice pěkná. Dále zde jsou 2 skřeti z Gundabadu, opět jeden se zbrojí na ramena, jako v Dol Guldur Ambush. Akorát jsou holohlaví. Nicméně se počítají jako samostatné figurky dle řazení lorXXX, takže do sbírky se hodí. Skřeti jsou vybaveni šavlí a kopím. Vrrk či warg je v tomto setu k dispozici v hnědé barvě, takže už máme celkem 3 barevné varianty, což potěší.





Hratelné prvky
A je to tady. Všemi oblíbené hratelné prvky jsou tu. Nebyl by to plnohodnotný LotR/Hobbit set, abychom v něm nenalezli...vystřelovací šipky! Jsou tady, a můžete si s nimi střílet doalelujá...dále se zde nachází vystřelovací katapultík na vrcholu stromu. A navíc, se stromem lze otáčet! Co víc si přát?



Celkové shrnutí
Tento set podle mě zaujme především minifigurkami, lákadlem může být i hnědý vrrk. Se stavbou už to je horší, ale pokud si to kupujete na dílky pro MOCy, může být. Hratelné prvky mě moc nezaujaly, protože zde po x-té máme katapult a střílecí šipky. Ale děcka to možná vidí jinak.

Finální hodnocení
8/10





Izmael10

Figy sú celkom dobré, ale dosť mi vadí absencia vlasov pre skretov. Taktiež som očakával aspoň jedného elfa s brnením a prilbou.
http://www.thelandofshadow.com/wp-content/uploads/2013/10/MordorSmaug2TopTen1.jpg

Najhoršia časť setu je ta "hradba". Radšej by som uvítal kamennú bránu ako sme videli vo filme.

P.S.: Pekne spracovaná recenzia.  :)

mesje

pekny setik, a celkom dobry pomer cena/vykon - vela figov, z toho jeden exkluzivny elfsky kral, a vrk.