Projekt "Království Kostiček"

Založil Colonel32, 10.11.2012, 12:33:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ondra

Tady jsem žádného trolla ješte nepoznal, tady ti všichni píšou pravdu.Když s tebou někdo nesouhlasí, nebo nemá totožný názor, tak je to troll?

Nápad s vagonem není špatný, ale nutit lidem co si mají vzít na sebe a co ne(Nedejbože mluvit moderní češtinou  ;D )...Tam bych rozhodně nešel už jenom z principu.Zase to spíš zavání splněním snu než reálným byznysem.Tolik k offtopicu.

Colonel32

Citace od: Ondra kdy 15.11.2012, 19:54:22
Nápad s vagonem není špatný, ale nutit lidem co si mají vzít na sebe a co ne

A jak chceš jinak vytvořit atmosféru 30. let, když ti u vedlejšího stolu bude sedět člověk oblečený do současných hadrů? 

Ondra

A kde vezmou ty hadry z 30. let?Jedině to pojmout formou zážitku, kde obstaráš vše.

Měch

Mně se nápad muzea velmi líbí. Kdybych nebyl tak daleko od Prahy (opačná strana republiky), určitě bych se rád zapojil. Zatím jsem jenom student, takže o nějakých investicích nemůže být ještě dlouho řeč, ale nějaké modely bych klidně umístil.
Když se zaplatí jízdné, tak jsem schopný co půl roku přivézt něco nového.

Pevně věřím, že se to rozběhne. Zpočátku jistě budou problémy, ale až to bude v plném provozu, dokážu si představit že tam půjdou lidé klidně 3x do roka. Za přepokladu, že vstupné nebude tak mastné jako v křečkodromu.
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Colonel32

Citace od: Ondra kdy 15.11.2012, 20:26:36
A kde vezmou ty hadry z 30. let?Jedině to pojmout formou zážitku, kde obstaráš vše.

Vzhledem k tomu, že jsem se již dvou akcí s dress code 20. léta účastnil (u nás i v Americe), mám celkem vyzkoušeno, že kdo jen trochu chce, nějaké vhodné oblečení si najde.

jerzeeg

Citace od: Luky1987 kdy 15.11.2012, 14:09:09
Citace od: Colonel32 kdy 15.11.2012, 13:58:30
Hlasování, kde hodnota hlasu bude přímo úměrná podílu ve společnosti.
Takže když jeden silný investor dá 1.000.000Kč a devět dalších dá 100.000Kč, rozhodovat bude prakticky pouze tento člověk bez ohledu na ostatní...
...
Drobna poznamka k tem podilum - "velikost" hlasovacich prav v rade spolecnosti neni rovna velikosti vlozenych financi..
Hold dle uvodni dohody nekdo vlozi penize a jiny zase treba know-how..

Jindroush

Nepatrně se tady k tomu lehce (někým možná vnímáno jako negativně) vyjádřím:

Přemístím toto vlákno do Volná diskuse, aby nedošlo k nedorozumění, zda se jedná nebo nejedná o aktivitu Kostky.org.
Upřesnění: Nejedná, jedná se o aktivitu několika členů Kostky.org, Kostky.org tuto aktivitu ani nezaštiťují ani nezatracují.  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

znouzectnost

Ať se přidám k této (utopické) vizi.
Mohu poskytnou svou skromnou sbírku space. Stejně mi nějak přerůstá přes hlavu :-)
http://znouzectnost.rajce.idnes.cz/

Peníze teď odsává rekonstrukce a mládě...

Colonel32

Excellent.

Původně jsem myslel, že bude potřeba sehnat člověka přes každou vesmírnou rasu, místo toho tu mám člověka, který má v podstatě celý vesmír kompletní.




Ještě jeden dotaz (totálně mimo):

Je tu někdo, kdo by dal k dispozici "Architecture" kolekci?
http://www.bricklink.com/catalogList.asp?catType=S&catString=629

Raistlin M

K tomuto tématu jsem se prokousal teprve dnes a moc se mi to líbí. Vidím jednu jedinou slabinu a tím i jednu zásadní nutnost. Dle mého je naprosto nereálné nějaké kolektivní rozhodování (to je dle mého slabina projektu). Pokud to budeš chtít realizovat (a teď dle mého ta nutnost), tak jen za předpokladu, že Ty získáš velkého investora, Ty budeš mít finanční "nůž" na krku. A samozřejmě, třeba i po poradě s lidmi, kterým věříš a kteří jsou rozumní (to také bývá dost subjektivní kritérium), Ty budeš mít rozhodující slovo. K tomu se bude vztahovat i Tvoje zodpovědnost tomu investorovi. Investor ale bude ideální naprosto nezaujatý člověk, který bude právě jen počítat peníze, nebo to bude brát jako zajímavou možnost (třeba i zajímavou propagaci). Ne legař, který by cítil potřebu se v tom taky realizovat. Znám lidi (tím neříkám, že hodící se pro tuto záležitost), kteří dovedou velmi dobře ohodnotit, z různých indicií, které člověk ani třeba nevnímá, projekt, aniž by rozuměli problematice. Stačí jim dát dost informací a zapůsobit na ně nějakou koncepcí.

Pro podnikání, či podobnou činnost je často problematické i číslo 2. Vždy totiž někdo víc jede a někdo se veze. Ne každý to má tak dobře zařízené, jako třeba Přerost a Švorc, kdy Přerost si libuje v obchodě a Švorc je od rána do večera (mám tedy pěkných pár let staré informace, nevím, jestli pořád) v montérkách a něco kutí v motorech, ikdyž by vůbec nemusel. Oba se doplňují a oba jsou pro sebe přínosem vzájemně.

Samozřejmě, že to může dlouho fungovat i ve více lidech a je možné, že Tobě se do toho moc nechce samotnému. Čím míň lidí rozhoduje tím líp. Nevím, zda by třeba nešlo realizovat čistě podílnictví s nárokem na podíl zisku, ale bez práva rozhodovat o jednotlivých krocích. Jinak by jsi mohl sledovat svůj projekt v troskách, jak po nich tancuje někdo jiný.

Colonel32

Další akcí by zřejmě mohly být burzy na výměnu sběratelských figurek...