Výroba vlastních dílů

Založil Colonel32, 03.02.2005, 16:25:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

co si proste vyrobit formicky a odlevat si ty dily sami.... ;D

Jindroush

Jedna kvalitní forma pro vstřikovací lis stojí 100 000 Kč a více.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Mičánek

Citace od: Colonel32 kdy 03.02.2005, 16:25:26
co si proste vyrobit formicky a odlevat si ty dily sami.... ;D
Mám dobrého kamaráda, který dělá ve firmě, která vyrábí formy pro vstřikování za tepla. Jestli má někdo zájem, mohu domluvit (berou každou zakázku, mají málo práce). Mám však obavu, že ta uvedená cena je reálná. Jo,  ještě ten stroj na lisování - cca 2 miliony. Mám obavu, že ten plast na lisování také firma Lego nerozdává.

Colonel32

to by se daly roztavit stare dilky.... je to sice svinstvo delat neco takoveho, ale... >:D - a pokud bychom lisovali nejake specialni kosticky, treba by se to i nechalo zaplatit....(za par let, pokud by nas do te doby nezavreli...)

Jindroush

No a právě to jsou jednoduché dvoudílné formy, jakmile má forma ještě jádro, tak je to zase dražší. Linka se dá pronajmout, o to nejde, ale taky se nevyplatí rozbíhat na 100 kusů, že.

Co se týče ABS, ze kterého se dělá LEGO, tak je to běžný plast. Je z toho kde co, spousta věcí v autech, klábosnice, myši, plastový díly ve videích apod. Výrobci to dost často 'píšou' zezadu na těch plastovejch dílech, z jakýho je to plastu (jestli kvůli ekologii?).

Kdyby to bylo tak levný a jednoduchý, už tady máme spousty kvalitních klonů.

Co se týče výroby vlastních dílů, tak proti tomu LEGO nic nenamítá, dokud o tom netvrdíte, že je to LEGO. Ostatně, někdo v USA prodává nějaký super-duper lisovaný kolečka pro Lego Trains.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

aha... tak zrovna ty jsem chtel vyrabet ..;D - jsou totiz ze zminovane 7750 a v zadne jine sade nikdy nevysly...

Maci

Myslím, že vyrábět lego "na koleně" asi nejde. Kousek od nás je Chemopetrol, takže jsem se  mohla přes manžela mrknout, jak se dělají výrobky z obyčejného  polyethylenu a polypropylenu. Není to žádná sranda pro ametérské chemiky. Roztavit staré kostky a tvořit z toho nové nejde bez předchozí docela složité úpravy. Co já vím, tak u nás v ČR se recyklací zabývá pouze asi jedna firma a ta nedělá ABS, ale právě PE a PP.
(Nehledě na to, že výrobky z recyklace mají mnohem horší parametry než původní. Asi by jste moc spokojení nebyli.)