(Vlastní) Spasitel - vesmírná loď

Založil KKA, 31.08.2011, 09:18:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

KKA

 Představuji svůj první ,,model" jako AFOL. Jako malej jsem mel dvě stavebnice ale i tak jsem  si dost vyhrál, teď díky dětem jsem tomu propadl znovu :-)
Na začátku mě uchvátil hlavně technik, ale přiznám se, že s ,,novými" dílky si moc nerozumím a tak poskládat sám něco od sebe je problém, takže jsem pořídil i ňáký creator. I tak bych chtěl ale používat výhody techniku kde to půjde. Možná jsem to ale neměl zkoušet hned na začátku, protože mě to způsobilo dost problémů :-) Na pár věcí jsem ale už přišel, získal pár zkušenosti a tak věřím že další dílko už bude lepší a hezčí.
 
  Jméno lodi je SPASITEL, dle účelu ke kterému má sloužit, tedy zachránit lidskou rasu před konečnou invazi Bersekru, kteří dle informací shromaždují všechny mateřské lodě z okolního vesmíru. Dokončení této experimentální lodě, nebo spis zbraně, přišlo tedy v pravý čas a na tom jestli splní očekávání, může opravdu záležet osud lidstva.
Hlavním účelem Spasitele je ničení bersekru (valečné stroje teď už s jediným posláním, ničit vše živé, vyskytují se většinou jako plně ozbrojené, obrovské ,,,kulaté" lodě) ještě daleko před tím než se dostane na jejich dostřel a tedy před útokem na flotilu či domovské světy. Může byt použita i v přímém boji, zde má sice nevýhodu v neohrabanosti, ale nahrazuje to silnou výzbroji a velkou výdrži štítu.
To hlavní na co loď spoléhá je nově vyvinutý inhalatový kanón extremního výkonu a hlavně tedy dostřelu při zachovaní přesnosti, ostatní parametry (velikost, výkon..) jsou dotvořeny jen k tomu aby mohl byt vůbec použit. Samotné ovládaní a řízení je prováděno z velitelské lodě, která je s ní propojena. Zároveň slouží ale i jako pozemní a ,,únikový" modul protože Spasitel nikdy na planetě přistát nemůže. Mimo to je ještě vybaven do té doby pěti nejvýkonějšími kanóny, které mají loď chránit, pokud by pronikl nepřítel do její ,,blízkosti".


Při samotném stavění jsem chtěl mít důraz na tom, aby loď byla ,,funkční" a logická, aby co nejvíce prvku bylo ovládacích (nakonec jen bohužel otáčení a výškové nastavení kanónu a vysouvání ,,propojovacího" prvku), nebo aspoň pohyblivých v co nejlogičtějším rozsahu, tedy plný rozsah dalších zbraní, nastavovaní satelitu, motory. Ale jak už jsem poznamenal tak díky malým zkušenostem, pro mě nedostatku místa uvnitř lodě (díky řešení trupu byl manipulační prostor ještě odebrán) a nedostatku určitých dílku se to moc nepovedlo. Další problém je že i když se má loď tvářit jako OBROVSKÁ, tak díky velkým ,,detailům" a zbytku lodi tak rozhodně nepůsobí, což mě mrzí nejvíc.













Kanón se ovladá pomocí "nádržky" na horní části lodi a výškově přímo na jeho konci. K vysouvaní rampy slouží druhá "nadržka".






Ivansliz

Člověče, mě se to líbí. :o Trochu mi to připomíná "uhlazenou" tvorbu od Luky1987, který též do Space přispěl některými dílky. :) Pokračuj dál, určitě budou vítány další tvoje příspěvky.
We don´t smoke, we don´t drink alcohol, then we have money for lego! We spend money best!
http://www.legomodely.blog.cz

Justin

Červeno biela kombinácia je skvelá, aj rozloženie farieb. Hranaté lode celkom môžem a ten obrovský kanón je cool. Zavesenie pri fotení je ok, len by to chcelo doplniť nejakými mini-loďami, aby to zvýraznilo veľkosť modelu. Určite sa dá nájsť nejaká inšpirácia v správnej mierke v sekcii Space.

J.

Měch

Nemůžu si pomoct ale pořád v tom vidím stavbu malého dítětě. Bez urážky. Na velikosti dost ubírají ty obří boční okýnka a málo detailů na turpu, já nevím přijde mi to jako záchraný modul pro 5 lidí... :'(
Kdyby bylo na bocích víc členitostí např. zde tak se to o dost zlepší...
Navíc když je to tak prudce moderní loď proč proboha vypadá jako cihla, chce to trochu fantazie ve tvaru.
Jediné plus vidím v těch povedených motorech...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Robbed

Na první výtvor je to celkem slušné :). Oceňuji, že jsi si troufl stavět kompletně horizontálně. Dobré mini detaily se dají dělat například pomocí páček, příslušenství pro mifigy (šroubovák, kladivo), nebo přímo ručičky minifigů. Stojan doporučuji příště stavět v jiné barvě (černá a nebo barva pozadí).
Jsem zvědav na další stavbu ;).

germik

No, nějak mi tam nepřijde ten kanón - jako to je že takhle otáčecí... Když střílí z takové dálky, představil bych si ho spíš na pevno, aby se otáčela celá loď (ve vesmíru by to neměl být problém), ale těžko říct ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

KKA

#6
Ivansliz - díky :-)

Justin - díky za radu, určo zkusím, původně jsem tam chtěl mít i ňáký přistávací místo (hangár), pár lodiček a podobně, ale bohužel jsem musel dost ze svých planu slevit :-(

malý Měc - Částečně ji tam taky vidím, možná byla chyba v tom jak jsem postupoval, jen obecná představa na začátek, vytvoření "technik" prvků jako dělo nebo propojovácí můstek a pak na to dotváření zbytku lodě s tím ze během stavby jsem narážel na problémy které jsem předtím neviděl, musel kvůli tomu často ubourávat, přestavovat. V jednu chvíli jsem měl chuť s tím skončit a začít nák uplně jinak od začátku, nakonec jsem si ale řekl že lepší aspon něco dodělat pro jednou. Doplnění boku by tomu asi pomohlo, uznávám (ale asi jiným stylem než je v odkazu, viděl bych tam zase naký "čistější" styl aby to sedělo se zbytkem. Zvažoval jsem už druhý den po dokončení, jestli znovu rozložit trup a zkusit to to nak doplnit, ale rozhodl jsem se že energii radši uplatním příšte, taky me došli skoro veškeré dílky v bíle a neměl bych moc co použít :-( K okýnkům, tady teď nevím co myslíš? "Detaily" tam mám opravdu k zamýšlenému měřítku velké, ale "oknem" mají být jen modré části lodě. K cihle.. moderní je jen kanón a zbytek jak jsem psal, ma čistě splnovat učel - nosník, to na obhajobu tvůrcu lodě, na mou nemám nic, chtěl jsem to mít "kulatější", ale pak asi právě tou horizontální stavbou jsem s tím nic nedokázal moc udělat. A pak se mi to i zalíbílo  :-) Teď mám v planu ale opravdu členitější loď, tak z toho snad nevyleze cihla 2 :-) Jinak děkuju moc za názor a za odkazy, čím vic rad tím lépe.

Robbed - taky děkuju, mám v plánu tohle pozhánět a pár těchto dílku dokoupit, momentálně máme doma jen jednu slečnu a ta má v příslušenství koně a náký vazičky. A malá mě ji moc nechce pujčovat, ale jednou se stane i tak kapitánkou velé bitevní lodě :-)

germik - s tím kanónem jsem si říkal to samí napřed, ale chtěl jsem tam technik vyzkoušet použít a něco otáčecího mě lákalo. A pak jsem si to obhájil tím že taktickým ustupem může stále udržovat loď mimo dostřel a sám pálit :-)

Ještě jednou díky všem za kritiku :-)


Luky1987

Pro začátek to určitě není špatné, nejzajímavější pro mě je motorová část.
Každou stavbou se člověk lepší, takže stav dál.
Jen bych ocenil nahrávat fotky spíše na fórum a né na nějaký hosting, ale každému vyhovuje něco jiného.

Marty713

#8
Hezký, trochu to koncepčně připomíná mýho jezevce. :)

S mini modelama je problém. Vždy to chce něco k porovnání, protože bez toho to působí jako minifig měřítko.
Pokud chceš dát důraz na funkčnost, začni s něčím menším a třeba jen samotným mechanismem, s designem si zatím nelámej hlavu, ono to totiž pak bude možná vypadat lépe, než když je to usazený v krabici z kostek.

Ale ta rampa je suprová a vzhledem k použitým dílům je i vzhled ucházející. ;)

Mtron

Vážení, všechny začátky jsou těžké ... mě to nepřijde jako cihla  ;D ale jako krabička od sirek... Né vážně vítej mezi SPACE stavitele. Je třeba hodně kostek a hodně času, aby se zásoba dílků rozrostla, hodně studovaní technik a detailů jiných  stavitelů. Každopádně, nestav krabicoidní stavby  ;D na to jsem tu expert já. Je fajn mít ke stavbě příběh více to člověka nutí přemýšlet o komplexu stavby a dalšího vývoje. Jak říkám já, pokud chceš dělat něco tak dělej jednu věc a dělej ji pořádně. Nic na půl nejde a nefunguje. Vždy se to pos...e...r.e  ;D  Nevypada zase tak špatně. Nenech se odradit. Mě taky nikdo neodradil, stavím stále to samé rudé šílenství.

MTRON OUT
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

KKA

Luky1987 - S tím nahráváním není problém, jen mě to usnadní práci :-) Jinak díky.

Márty - No já bych chtěl právě najít ňákej kompromis, nebo spíš sladit obě části (funkčnost a "krásu") do jednoho, jednou se to třeba povede :-) 

Mtron - Žádná krabička od sirek !! Ma to regulérní rozměry klasické cihly :-D A odradit se určo nenechám, poradit snad ale jo :-)