Poškozená krabice

Založil Franco, 02.07.2021, 10:01:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Franco

Ahoj,
dnes jsem od dopravce obdržel zakoupené Lego. Po vybalení z krabice jsem si všiml, že krabice setu Středověká kovárna je poškozená. Ne že by z krabice sáčky vypadávali, ale krabice je na některých místech zmačkaná. Máte s tím někdo zkušenosti, řešili jste to to potom nějak? Nehodlám set prodávat, mám ho pouze pro svoji potřebu. Ale když si něco koupím, tak očekávám, že to je nové a v pořádku.

Hardegon

Chybí info, odkud je to obejdnáno. Předpokládám, že to kurýr nepřivezl v rozbité krabici.

Přímo od Lega se tohle dá reklamovat v pohodě. Jiné eshopy s tím mívají problém.


Franco

Mám to objednané z Mallu. Přepravní krabice byla v pořádku.

Hardegon

Citace od: Franco kdy 02.07.2021, 11:34:51
Mám to objednané z Mallu. Přepravní krabice byla v pořádku.

Tim se to vyřešilo. V Mallu na kvalitu lego setů vůbec nehledí. Odtud brát jen pokud chceš lego pro sebe na postavení. Sběratelské nebo hezké kusy u nich těžko pohledat. A právě u nich reklamace nevede nikam. Vrátíš jim jeden poškozený kus, pošlou ti pravděpodobně jiný poškozený.

Franco

Tak jedině odstoupit od smlouvy. Ale asi se na to vyprdnu a krabici otevřu :)

Miketuk

Citace od: Franco kdy 02.07.2021, 11:34:51
Mám to objednané z Mallu. Přepravní krabice byla v pořádku.

U Mallu jsou zvláště větší sety průser. Málokdy to pošlou ve vhodné krabici, nejčastěji to hodí do malé krabice "nakoso" a pak přijde zmačkaná krabice s povolenými sealy. Ze zkušeností vím, že se dá vrátit/vyměnit, proplatí i zpětné poštovné, ale je s tím práce. Případně napsat stížnost a požadovat kompenzaci. Většinou pošlou nějakou stovku na příští nákup.

racco42

Já jsem u Mallu kupoval Ninjago Gardens (velky set) a prisel naprosto v poradku. Z asi 10 nakupu mi prisla jen jedna krabice uplne na kasi a ted Mustang malinko promacknuty na strane (ale prepravni krabice byla taky zborcena, tak si na to mozna sedl kuryr). Kdyz jsem jim kvuli te rozbite krabici psal, proste mi rekli, ze to muzu vratit.

Pool

Mall a Alza je loterie, občas dobré občas katastrofa. Já si třeba z Mallu objednal jednou 4 menší sety a při balení je dali k sobě a stáhli fólií a takhle to poslali do mall boxu, takže to přišlo pěkně ty krabice slisované  >:(.

Franco

Tak vyřešeno :) Původní Lego vráceno a v jiném obchodě vyzvednutá jiná krabice. A co je hlavní, je nepoškozená :D

saldy

Z CZC jsem objednal 3 sety, jeden byl lehce poškozen, ale vzal jsem to, příště už raději koupím z malého ešopu, tam chodí sety zatím vždy v pořádku, nebo mi prodejce zavolal a předem upozorní na vadu (starší sety).