Neuvěřitelně náhodné setkání v Praze

Založil Hardegon, 03.05.2017, 12:27:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hardegon

Díky aktuální výstavě Brick Republic se pohybuju v Praze. Včera jsem musel jet na otočku do OC Letňany a při překládání kostek se u nás zastavila jakási pani a užasle hleděla na kostky. Přiznám se, na povídání jsem neměl zrovna moc času a ani náladu, ale nakonec to bylo moc milé setkání. Pani začala dotazem, jestli jsou ty kostky z Bricklinku. Hned mi napadlo, že nějaká neznámá uživatelka z kostek, ale pravda byla mnohem zajímavější. Ta neznámá pani byla Eliška Ježek, maminka zakladatele Bricklinku.

Bavil jsem se s ní dlouhé desítky minut a oboustraně jsme se zásobili zajímavými informacemi. Ona prakticky nezná naše AFOLské prostředí a o výstavách vlastně ani pořádně neví. Já byl zase překvapen, jak aktivně pracuje nejen na Bricklinku, ale i na propagaci Čech po celém světě, na všemožných lego výstavách a dokonce i v samotném TLG. Všechno to má samozřejmě spojeno se svým synem a je na ní hrozně moc vidět, jak to dělá pro něj.

Možná některé z vás tohle nezaujme, ale já měl z toho setkání obrovskou radost natož když bylo takhle neuvěřitelně náhodné. Od pani jsem si vyprosil fotku (na ruce nosí vytetované logo BL se jménem syna) a dokonce mi dala i vizitku. Pokusím se s ní zůstat v kontaktu a třeba se i jednou zúčastní akce kostky.org.

Můžu jen doporučit stránku http://danjezek.com/index.html , kde se objevují zajímavosti právě od pani Elišky.

Anatyt


Mr. Cube

#2
No logo BL s papoušky :)

Jinak super náhoda i popis toho setkání. To se jen tak někomu nepoštěstí! :)

LukaMull


Anatyt


Hana129

Tak to je krásná náhoda. Je dobře, že se mamka BL věnuje. Bez BL, by nebyla určitě ani tato výstava a určitě je to pro ní, že BL funguje   taková malá náplast za bolest ztráty syna.

milanv

#6
Skvělá náhoda - to musel být úžasný a zajímavý rozhovor. Doufám, že se ještě někdy ukáže nebo dá vědět předem, když už teď o kostky.org ví. To by bylo senzační se s ní taky moct potkat... Vždycky mi přišlo jako veliká škoda, že jsem se k legu (jako AFOL) dostal o chvíli později a Dana už nezastihl. Je úžasné, co vybudoval a jak při tom myslel v prvé řadě na komunitu - včetně původního licencování apod. V jeho osobě se pro mě vždycky snoubilo LEGO a svobodný SW, dvě věci, které mě provázejí celý život...
Pán na Žlutém hradě

otaznik

To je parádní náhoda. Jsem rád, že se díky tomuto setkání něco dozvěděla i o kostkách (a že víme, kdo za tím vším (BL) stojí)!

šipka

Inu svět je malý a o náhody není nouze  ;)

linhi


Cavelon

Neexistujú nijaké náhody. Všetko, čo sa deje, má svoj význam, či už o ňom vieme alebo nie a zvyčajne to ukáže až čas. ;)