Najdrahsi lego diel

Založil supermachina, 19.02.2017, 16:23:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

supermachina

Ktory je najdrahsi lego diel pre vas? Len pre zaujimavost, niektopredava najdrahsi diel na bazosi:

Ravenhorn

No tohle si koupi snad jen milionář co neví s prachy co dělat, jinak 300 000 Kč za jednu kostku nemá žádnou cenu pro 99,999999999% lidí  ;D
Castle, Pirates a Star Wars.

Darth

#2
Bez puncu, uvedení hmotnosti (pro kontrolu hodnoty samotného materiálu a na kolik vyjde "přidaná hodnota" ve tvaru Lego kostky), ověření pravosti koupí snad jen blázen.

Pokud velikostně odpovídá Lego kostce, odhaduju množství použitého zlata na cca 1 unci (31,1 g), tedy hodnotu materiálu na cca 33 tisíc Kč. Dát 270 tisíc za to, že má tvar Lego kostky, jakkoli může být vzácná či jedinečná, mi přijde přehnané. A to předpokládám 24 karátové zlato - které je dost měkké, tzn. možná se jedná spíš o slitinu s nějakým jiným kovem, aby byla kostka pevnější a držela tvar, takže max. 14 karátové zlato.

EDIT: OK, tak strejda Google pomohl - jedná se o opravdu zlatou kostku, 14 karátové zlato, 28g (tedy ani ne jedna unce), která se v letech 1979-81 dávala v německé továrně lidem, co tam pracovali 25+ let a pár obchodním partnerům. Takže se platí za raritu.

O to víc bych zkoumal původ, jak se něco takového dostalo na Slovensko, jestli si z toho nechce někdo udělat dobrý byznys s napodobeninou (jakkoli vyrobenou ze stejného materiálu).