Koyanove farby

Založil Alligator, 03.11.2010, 14:51:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Alligator

Ahojte, mám problém s používaním farieb podľa Koyana, hoci všetky ostatné kapitoly sa mi podarilo uskutočniť. Konkrétne mám problém s tým, že keď v súbore .pov prepíšem lg_color.inc na koyancolours.inc (LibraryPath mám nastavenú), tak mi Pov-ray skončí v časti Finishes so správou v stavovom riadku "Parse Error: No matching } in 'finish', undeclared identifier 'lg_solid_finish' found instead"

Poradí mi niekto, čo s tým, alebo čo robím zle?

P.S. Farby z kapitoly 3 o farbách mám rozbalené spolu s .inc súbormi od koyana v adresári C:\LDRAW\Koyan

Splinter

Ahoj, pri používaní koyanovho návodu je dôležité brať do úvahy skutočnosť, že mapuje situáciu spred niekoľkých rokov. Takže niektoré súčasti procesu nemusia byť dostupné vo verzii v akej sú tam spomínané. koyancolours.inc je určený pre verziu L3P 1.3 a L3PAO 1.3 a starú verziu LGEO knižnice dielov. No dnes sú dostupné v novších verziách, ktoré vyžadujú od lg_colors.inc trochu odlišný obsah a tu môže byť problém (podľa hlásenia, ktoré ti to napísalo máš práve novšie verzie 1.4). koyancolours.inc nedefinuje "finishes" a tak sa proces zastaví. Toto vyriešiš len prerobením inc súboru. Ak som trafil, tak sa mi treba ozvať a pošlem mnou upravený lg_colors.inc s ktorým by to malo fungovať.

Alligator

Ďakujem za odpoveď. Skutočne som sa zabudol zmieniť, že používam L3P vo verzii 1.4 a nové LGEO. Budem ti samozrejme vďačný za zaslanie / zverejnenie potrebného súboru

Splinter

#3
Rád by som ho poslal, inc súbor sa tu posielať nesmie a upravovať príponu upravujú pravidlá fóra:

4.3) Pro přílohy jsou povoleny jen některé typy souborů. Není povoleno posílat žádný škodlivý obsah. Není povoleno ukrývat nepovolené typy souborů pod povolenými typy. Pokud možno, posílejte co nejkratší přílohy.

Takže poslané na mail.

Alligator