Lego na Aukru

Založil Llevelyn, 03.02.2006, 00:12:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Fricoolinek

Citace od: april.lix kdy 04.01.2023, 01:25:20BTW: Polybagy (a vlastně i foilpacky) roztrháte "ve volném stylu" a vyhodíte nebo opatrně rozstříhnete a snažíte se je zachovat?
-------------------------------------------------------------------------
...než jsem si prohlédl věk v Tvém profilu myslel jsem si,
že je Ti tak maximálně patnáct...

OT. Schovávám si pytlíky od svačiny už od třetí třídy.
    Myslíš, že je mám řadit podle velikosti nebo podle
    materiálu. Zatím je mám svázané provázkem.
    Dělám to dobře?
[/quote]

Otázka ponechání si obalu (případně otázka snahy minimalizace jeho porušení, je-li to "invazní" obal) je u sběratelských artiklů zcela relevantní.

BTW: On někdo snad háže do modrýho kontiše krabice od LEGA?

ditetemnaporad

Citace od: Fricoolinek kdy 05.01.2023, 00:43:53BTW: On někdo snad háže do modrýho kontiše krabice od LEGA?

Většina lidí bere a pořizuje LEGO jako hračku (ona touto také je). Jsou pro ně důležité kostičky, nikoliv obal. Stejně tak není běžné si nechávat obal od plastových vojáčků, chodicích pejsků nebo panenek. Vždy, když uvidím v kontejneru krabici od LEGO, lehce se pousměji, když si vzpomenu, jak opatrně s krabičkami manipuluji já :)

skipper

Citace od: Fricoolinek kdy 05.01.2023, 00:43:53BTW: On někdo snad háže do modrýho kontiše krabice od LEGA?

Cez víkend som zlikvidoval obaly z väčšiny detských aj mojich Vianočných darčekov. V zmysle pravidiel nechávam si len krabice ktoré môžú byť prínosom pre predaj (exklusives, drahé sety), sú praktické ( staršie Architecture, Ideas či Games) či sú pekné (z bežných napr WW84 set) - tak šli von všetky City, Friends ale aj Technic a zostala len tá z Deloreanu  >:D

Citace od: Pool kdy 04.01.2023, 13:23:26Ale nemám to pro sběratelské účely nebo tak něco, využívám je pak když potřebuji někomu něco poslat, že to je z pevného plastu a ten se dobře zavaří ;D .


Otázka - čo používaš na zavarovanie ? klasickú kuchynskú zavarovačku na potravinové sáčky alebo niečo iné ?


Pool

Citace od: skipper kdy 05.01.2023, 11:18:48Otázka - čo používaš na zavarovanie ? klasickú kuchynskú zavarovačku na potravinové sáčky alebo niečo iné ?

Normální kuchyňskou https://svarecky-folii.heureka.cz/f:14724:3439997;q:foodlocker/ - mám tu verzi PRO, ale asi jakákoli splní účel. Má dva stupně doby zavaření, takže zataví jakýkoli sáček, od úplně obyčejného svačinového, či ty tlustší od Lega a samozřejmě i ty speciální tlusté, do kterých jdou navíc potraviny vakuovat, že dokáže odsávat i vzduch. Ale jen na Lego to nemá asi cenu pořizovat, to existují i nějaké takové malé ruční svářečky, ale nikdy jsem je netestoval co všechno dokáží svařit.

Fricoolinek

https://aukro.cz/lego-10143-death-star-ii-ucs-sealed-7017855674

Zase někdo zkouší štěstí.

https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=10143-1#T=P

No ale prodávalo se to spíš za 50k....

Ovšem tedy SET pěkně nudný. V zásadě jen hromady levných šedivých kostek. Vlastně si řikám, kolik AFOLů si mohlo na tu stavbu ty koskty pomalu nastřádat a že to ani nemuselo tolik stát.


otaznik

Citace od: Fricoolinek kdy 04.07.2023, 04:28:26Ovšem tedy SET pěkně nudný. V zásadě jen hromady levných šedivých kostek. Vlastně si řikám, kolik AFOLů si mohlo na tu stavbu ty koskty pomalu nastřádat a že to ani nemuselo tolik stát.
Ne, že bych chtěl obhajovat tu cenu, ale argumentace tím, že si to složíš z kostek... Rozdíl mezi MISB a hromadou kostek je asi jasný i tomu, kdo není sběratel.

Fricoolinek

#36
Myslel jsem to tak, že tam zkrátka nejsou žádné unikátní díly nebo figurky. Kontrastem třeba 10123 Cloud City s Bobou Fettem, Landem nebo Leiou...

...ikdyž ani u tohoto SETu by asi myšlenka rozbalení a vystavení do vitríny nebyla moudrou, protože celková cena figurek v bezvedném stavu by cena MISBu tedy skutečně neodpovídala...